2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Minden részletében megújul a bátyai községháza és az egészségház – Átadás után a járás egyik legmodernebb középülete lesz

Zsiga Ferenc  |  2018. 06. 19., 10:55

Bátya főutcájának egyik meghatározó, legjellegzetesebb építménye az 51-es főút mellett épült községháza, amely régi pompáját megidézve, a távolabbi egészségházzal együtt újul meg a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program „Energiahatékonyság Növelése Bátya község Közintézményeiben” projekt keretében. A kalocsai székhelyű fővállalkozó, a Generált Kft. mellett az ugyancsak kalocsai Piktor-Ász Kft.-n, mint alvállalkozón kívül helyi vállalkozók is részt vesznek a bátyai községháza és egészségház minden részletének megújításában, megszépítésében.

Zsebics Ilona polgármester portálunknak arról számolt be: a vissza nem térítendő támogatásként elnyert, összesen 101,7 millió forinton 17 centiméteres külső szigetelést, majd nemes vakolatot kap a két épület, de új nyílászárók, napkollektorok is segítik az energiahatékonysági cél elérését.

A javában tartó utómunkálatok közben azt tapasztaltuk: kitűnő minőségű és esztétikus meleg burkolatot kaptak az egyes klimatizált helyiségek, de a festést, mázolást, a külső szigetelést és színezést végzők is kiváló, mesteri munkát végeztek. Ez utóbbi két bátyai fiatalember, Perity Zoltán és Szabó István nevéhez köthető.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

A községháza belső átalakítása eredményeként

egy új, viszonylag tágas tárgyalótermet is kialakítottak a képviselő-testület részére.

Az idősebb, vagy mozgásukban korlátozott ügyfeleket az éppen beszerelésre váró akadálymentes lift segíti majd az épület megközelítésében. A felvonót az épület hátsó homlokzatához illesztik, de az így is a közlekedési kapcsolatok súlypontjában helyezkedik el, a legforgalmasabb ügyfélfogadó iroda bejáratánál éri el a járószintet.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

A polgármester asszony jövő hét keddre, egy akkor még látványosabb vizitre is meginvitált bennünket, ugyanis az ígéret szerint akkor érkeznek meg a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) pályázatán elnyert összegből megrendelt bútorok. Mint Zsebics Ilona hangsúlyozta: az alap pályázatban erre nem volt meg a forrás, a JETA nélkül a régi bútorokkal kellett volna berendezni a minden részletében megújult községházát.

Amikor az új bútorok is a helyükre kerülnek, minden bizonnyal

a járás egyik legmodernebb községházája szolgálja majd a bátyaiakat.

Zsebics Ilona a költségek megoszlásával kapcsolatban azt hangsúlyozta: a két épületre rendelkezésre álló teljes pályázati összeg közel 60 százalékát költik a községházára, a fennmaradó összegből újul meg az egészségház, ahol jelenleg a külső szigetelési munkálatokat végzik. A két energiahatékonysági projekt befejezésével Bátya jelentőset lép előre a középületei korszerűsítésében.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés