2021. 10. 25. hétfő
Bianka, Blanka
: 363 Ft   : 312 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Mini bölcsőde épül Bátyán – A hírt kedvezően fogadták a kisgyermekes anyukák, a gyermekvállalás előtt állók

Mini bölcsőde épül Bátyán – A hírt kedvezően fogadták a kisgyermekes anyukák, a gyermekvállalás előtt állók
Zsiga Ferenc  |  2020. 04. 27., 14:51

Hét gyermek ellátását biztosító mini bölcsőde épülhet Bátyán. A megyei Település- és Területfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert támogatásról elsőként Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke még a hivatalos levél megérkezése előtt, a napokban tájékoztatta Fekete Csaba polgármestert.

A településvezető arról számolt be: Bátyán lassú emelkedést mutat a születések száma, ami örvendetes tény annak tükrében, hogy a községben is hosszú éveken át csökkent a gyermekvállalási kedv, a gyermekvállalás időpontja pedig jelentősen kitolódott.

A kormány számos intézkedése tehát a negatív tendenciát mutató demográfiai adatok mérséklésére Bátyán is érezteti hatását. A fiatalok kedvező hitelhez jutása, a régi házak megvásárolása, felújítása mellett immár a kisgyermekes anyák munkába állása is kedvezően hathat a kétkeresős családmodellben gondolkodó fiatalok helyben tartására, egyben a település további épülésére, szépülésére.

Az anyukák munkába állását segítő mini bölcsőde a község óvodája mellett lévő üres telek egy részének beépítésével, az óvoda épületével való összenyitásával valósul meg.

Bátyán soha nem volt bölcsőde, így a TOP pályázaton elnyert 73 millió 53 ezer forintból megvalósuló bölcsőde új színfoltja lesz a községnek.

Jelentős fordulópont ez, hiszen a bátyai szülők így már nem a városba viszik bölcsődébe, majd onnan már szinte automatikusan a városi óvodába a gyermeküket, hanem helyben veszik igénybe az óvoda esetében hagyományosan magas színvonalú közszolgáltatást” – mondta Fekete Csaba.


Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


Hozzátette: a kívül-belül esztétikus, modernizált, játszóudvarral rendelkező óvoda mellett felépülő bölcsődére kapott forrás nem csak az építészeti munkákra, hanem a bölcsőde berendezésére, egy ennek a korosztálynak az igényeit kielégítő játszóudvar kialakítására is fedezetet biztosít.

Fekete Csaba szólt arról is, hogy a tervezés során megfogalmazott energiahatékonysági és környezettudatossági szempontokat a mini bölcsödének helyet adó új épületrész külső szigetelése és fűtéskorszerűsítése biztosítja.

A színvonalas bölcsődei ellátást szolgálja majd az udvarra tervezett minisport-park, a beszerzendő speciális bútorok, berendezési tárgyak és játékok – mondta a polgármester.

Fekete Csaba szerint a mini bölcsőde nem csak a már bölcsődés korú gyermekeket nevelők, hanem a gyermekvállalás előtt álló fiatalok körében is tetszést váltott ki.


Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


A BÖLCSŐDE LENDÜLETET ADHAT ANNAK, HOGY A MUNKÁBAN ÁLLÓ, EGZISZTENCIÁJUKAT ÉPÍTŐ FIATALOK HELYBEN MARADJANAK, BIZTOS BÖLCSŐDEI HÁTTÉRREL BÁTYÁN TERVEZZÉK A CSALÁDJUKAT, A LAKHATÁSUKAT, A JÖVŐJÜKET

– mondta a község polgármestere.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)
2021. 10. 20., 08:21
Gépész-, vegyész-, villamosmérnök-hallgatók sora kereste fel a Paks II. standját a BME jubileumi állásbörzéjén. Más műszaki, illetve egyéb szakokon tanulók közül is sokan érdeklődtek a szakmai gyakorlati lehetőség, valamint a nyitott pozíciók iránt. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>
2021. 10. 23., 09:38
Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján. Még >>>
2021. 10. 23., 09:33
Az egészségügyi szakértők egyre inkább hangsúlyozzák, hogy lehet valaki fitt és kissé túlsúlyos egyszerre, a testtömegindex nem mérvadó és ez alapján nem lehet megfelelő képet kapni valakinek az egészségi állapotáról. Még >>>
2021. 10. 22., 15:40
A Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájának 7. és 8. osztályos diákjai rendhagyó történelemóra keretei között mutatták ma be a 65 évvel ezelőtt történteket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés