2021. 10. 27. szerda
Szabina
: 365 Ft   : 315 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Minibölcsőde létesül Bátyán – 8 gyermeknek biztosítanak helyet az új intézményben

Zsiga Ferenc  |  2021. 02. 09., 09:14

Minibölcsődét létesít Bátya. Az új intézmény 8 gyermek befogadására lesz alkalmas, a bölcsődét a már meglévő óvoda épület bővítésével hozzák létre. Az új szárny kialakítására, az óvoda további korszerűsítésére kiírták az összevont közbeszerzési pályázatot.

Folyamatos újításon esik át a Bátyai óvoda. Tavaly a Magyar Falu Program pályázatán nyert 30 millió forintból felújították a tetőszerkezetet, új cseréphéjazatot kapott az épület, valamint az udvaron korszerűsítették a játszóteret, és a működést segítő egyéb eszközöket is beszereztek.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat TOP pályázatán elnyert 73 millió forintból új, bölcsődei funkciót is ellát majd az intézmény, ugyanis a bölcsődét a már meglévő épület mellett kialakítandó új épületszárnyban helyezzük el – tájékoztatta portálunkat Fekete Csaba.


A polgármester elmondta: „A Magyar Falu Programnak köszönhetően többek közt a már régóta húzódó fűtéskorszerűsítést úgy oldják meg az óvodában, hogy az a bölcsőde fűtését is biztosítja majd. Az épület belső átalakítása részeként a folyosó is megújul. A beruházás tartalmazza az épület napelem-rendszerrel történő villamosenergia- ellátását, a központi fűtés fatüzelésűre történő átállítását is.”

Az összevont közbeszerzési pályázatot már kiírtuk, reményeik szerint az óvodában már tavasszal elkezdődhet a kivitelezés. A minibölcsőde a tervek szerint szeptemberben készülhet el, és 8 gyermeknek biztosít majd férőhelyet."– összegezte a projekt jellemzőit Fekete Csaba polgármester.

Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 27., 09:35
Az MVM DÉMÁSZ Áramhálózati Kft. szolgáltatásuk minőségének javítása érdekében hálózati munkákat végeznek 2021.11.02. 8:00-15:00 óra között. Még >>>
2021. 10. 26., 21:19
Egy Land Rover és egy Mercedes-Benz S350 személyautó akadt fenn az ellenőrzésen. Még >>>
2021. 10. 26., 08:50
33 sofőr esetében helyszíni bírságot alkalmaztak, 39 személynek közigazgatási bírságot szabtak ki, és 173 fővel szemben közigazgatási eljárás indult. Még >>>
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!