2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Valamennyi sértett gyanúsított is a bátyai felfegyverkezve elkövetett garázdaságban – Szabadlábon a családfő. Nem ő okozta a súlyos sérülést?

Zsiga Ferenc  |  2019. 08. 11., 08:47

A résztvevők számát tekintve tucatnyi sértett egyben kivétel nélkül gyanúsítottja is annak a bűnügynek, amelyet a Kalocsai Rendőrkapitányság vizsgál az elmúlt hétfőn Bátya belterületén kirobbant csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanúja miatt. Figyelemmel arra, hogy egy fiatalkorú, 17 éves gyanúsított is van, az ügyben a Kecskeméti Járási Ügyészség illetékes. Információnk szerint az ügyészség nem vitte bíróság elé a sükösdi férfi előzetes letartóztatására tett indítványt, a 45 éves férfi szerda óta szabadlábon van. Időközben egyre több, a büntetőeljárásban jártas szakember mondja: az eset kapcsán talán valamennyi résztvevőt őrizetbe kellett volna venni, mert hiába a videofelvétel, az érintettek összebeszélése nem kizárható.

A hozzánk eljutott információk szerint mindhiába az esetleg súlyos börtönévekkel járó büntetőeljárás, a két részre szakadt, de egy nagy család üzleti háborúja messze nem ért véget. Legfeljebb szünetel és a jövőben nem a nagy nyilvánosság előtt vívják majd.


Forrás: KALOhírek

Értesülésünk szerint egyelőre nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy az a 45 éves sükösdi férfi okozta azt a nyolc napon túl gyógyuló, a sértett arcának járomcsontsérülésével járó sérülést, amely miatt az asszonyt magasabb szintű ellátó helyre, a kecskeméti megyei kórházba kellett szállítani.

Felmerül, hogy a valószínűleg nem szerszámnyéllel, hanem egy a szilkertből kiragadott kővel okozott, szövődménnyel járó sérülést nem az őrizetbe vett férfi, hanem annak felesége okozta. Őt ezt megelőzően a bátyaiak szúrtak karon.


Forrás: KALOhírek

Szombaton a helyszínen járva azt tapasztaltuk, hogy a vendéglő bejárata fölött elhelyezett kamera beállítási szögéből adódóan nem biztos, hogy a sziklakert előtt, az ütés következtében elvágódó, vérző nő inkriminált epizódját jól kivehetően, vagy egyáltalán vette-e a kamera.

Mint megtudtuk, a vendéglő üzemeltetői időközben tudtára adta a társaságnak, hogy a jövőben kívül tágasabb. Nem szeretnék, ha ilyen eset még egyszer előfordulna az egyébként békés, kiegyensúlyozott vendégkörrel rendelkező vendéglőben és presszóban.

A tulajdonos az eset kapcsán azt is komolyan fontolóra vette, hogy a bejárattól jobbra eső sziklakertet megszűnteti. Ezzel venné elejét, hogy a köveket valaki a jövőben támadásra használja.


Forrás: KALOhírek

Mint emlékezetes, egy Romániából közel két évtizede áttelepült nagyobb család Bátyán és Sükösdön élő, egymással évek óta ellenségeskedő tagjai hétfőn fél 9-kor botokkal, szerszámnyelekkel, viperákkal és a Vinográd vendéglő előtt található sziklakert köveivel estek egymásnak. Az eset kapcsán vér folyt. A beszáradt vértócsa attól a 31 éves sértettől származik, akit vélhetően egy kővel úgy ütöttek arcon, hogy elájult, mentő szállította a kalocsai sürgősségi osztályra.

Mint megtudtuk, az  ügyben gyanúsítottként kihallgatott 17 éves fiatalkorú sem úszta meg sérülés nélkül, ő mások mellett a hátán viseli a tömegverekedés, talán viperától származó nyomait.


Forrás: KALOhírek

Értesülésünk szerint a család sükösdi és bátyai tagjai előre számítottak arra, hogy összetalálkoznak, mert mindkét társaságnál voltak támadásra alkalmas eszközök, köztük fém végű bot és vipera.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK