2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

VIII. Fokhagyma Fesztivál – Tudjuk, ki lesz a Ludas Bátyán!

Illés György Cinó  |  2016. 08. 03., 18:48

A Fokhagyma Fesztiválra illusztris vendégeket vár Bátya, nemzetközivé szélesítve az országosnak mondott fesztivált. Az erdélyi Székelyudvarhelyről kulturális delegáció érkezik, a vajdasági Ludas pedig a Ludas Matyi Kulturális Egyesület műsorával járul hozzá a nap sikeréhez, a főzőversenyen pedig önkormányzati szinten is képviseltetik magukat. Tehetik, hiszen Ludas is rangos fokhagyma fesztiválnak ad otthont évről évre.

Már hagyomány, hogy a pénteki öregfiúk meccsel indul a kétnapos fesztivál, amelyhez sportereklye-árverés is kapcsolódik, amint arról már közöltünk egy rövid előzetest.

Másnap színes kulturális műsorral, kicsiknek-nagyoknak változatos kikapcsolódási, szórakozási lehetőségekkel folytatódik a fesztivál programja.

Forrás: Fokhagyma fesztivál - Bátya / Facebook

A műsort két határon túlról érkezett csoport produkciója is színesíti.
Erdélyből a székelyudvarhelyi Eufónia Kulturális Egyesület küldöttsége lép majd színpadra, s ad ízelítőt tevékenységéből.
A Vajdaságban található Ludasról pedig önkormányzati delegáció is érkezik, sőt, a képviselők a polgármesterrel az élen önálló főzőcsapatot alkotnak majd. Hogy mit főznek, az egyelőre titok, de lesz lehetőségük válogatni a finomabbnál finomabb étkek közül, amelyeket saját településükön évente megrendezett fokhagyma fesztivál mezőnyétől leshettek el.

Forrás: batya.ucoz.hu

A bátyai rendezvény szervezői épp az ottani fokhagymaünnep kapcsán vették föl a kapcsolatot a ludasiakkal, és úgy tűnik, kétoldalú a szándék, hogy a két fesztivál – és a két település – kapcsolatát a jövőben egyre szorosabbra fűzzék.

Ennek jeleként a vajdasági település delegációja az ott működő Ludas Matyi Kulturális Egyesület különítményét is magával hozza, akik színpadon bemutatkozó meglepetésműsorukkal szórakoztatják majd a nagyérdemű közönséget.

Forrás: batya.ucoz.hu

Már ez önmagában is különlegessé tenné az idei Fokhagyma Fesztivált, de emellett számos izgalmas kísérőprogram és sokszínű műsor emeli majd a nap fényét. Ezek közt gyermekeknek szóló kézműves foglalkozások épp úgy föllelhetőek lesznek, mint különböző bemutatók, folklórműsorok, illetve a jobbára a középkorú réteget megcélzó Szűcs Judith, vagy a fiatalabbaknak szóló Stabil Frazír koncertje, de lesz tombola is értékes nyereményekkel, és Bátya polgármestere és a térség országgyűlési képviselője is ünnepi köszöntőt mond majd.

A részletes programmal hamarosan jelentkezünk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>