2022. 06. 30. csütörtök
Pál
: 397 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Forradalmian új szemvizsgálat a Vicai Optikában – a képernyő előtt dolgozók a legnagyobb haszonélvezői

Zsiga Ferenc  |  2017. 09. 05., 15:10

A munkahelyek döntő többségében állandó és nélkülözhetetlen munkaeszköz a számítógép, de a szabadidőnk jelentős részét is különböző digitális eszközök: okostelefonok, számítógépek, tévék monitorjai előtt töltjük. Ennek következménye, hogy a látásvizsgálatok alkalmával egyre többen panaszkodnak arra, milyen közvetett problémákhoz vezethet a szem megerőltetése. A leggyakoribb panasz persze a fejfájás, az égő szemérzet, a fényérzékenység vagy épp fókuszálási nehézségek. A nyaki- és hátfájdalmak szintén ide sorolhatók.

A Kalocsai Vicai Optika ennek a problémának a megoldásához nyújt forradalmian új segítséget a gyors és pontos Hoya EyeGenius látásvizsgálati rendszer alkalmazásával.


Forrás: Vicai Optika

Az üzlet tulajdonosa, az új szakmai kihívások, technológiák mellett elkötelezett Viczay Endre diplomás optometrista hangjában érezhető lelkesedéssel beszélt az új látásvizsgálati rendszerről, mert mint mondta: a legtöbb eddig alkalmazott látásvizsgálat vagy nem elég pontos, vagy sokáig tart és körülményes. Ezzel szemben a Hoya EyeGenius rendszer ezek közül valamennyit kiküszöböl. Kényelmesen és pontosan dolgozik, így alig tíz perc alatt meghatározza, hogy egész pontosan milyen lencsére van szükség.

A Tomori Pál Könyvtár sorozata legutóbbi két vendégének egyikeként Viczay Endre optometrista, látszerészmester, a Vicai Optika vezetője mutatkozott be.
bővebben ...

A szakember szerint az eszköz újszerűsége abban is megmutatkozik, hogy azzal a teljes látásvizsgálat, azaz a hagyományos és az úgynevezett binokuláris vizsgálat egyaránt elvégezhető.


Forrás: Vicai Optika

A magyarázatából kiviláglott: amíg a hagyományos látásvizsgálat külön-külön koncentrál a két szemünkre, addig a binokuláris vizsgálat azt is megállapítja, hogy a szem tér- és mélységlátása megfelelően működik-e. 

Binokuláris látásnak nevezzük, amikor a két szem egyetlen képet képes közvetíteni az agynak. Ám ha ez nem működik megfelelően, akár rejtett kancsalság is fennállhat, amely szemfáradtságot, fejfájást eredményezhet. A Hoya EyeGenius nagyszerűsége egyebek mellett abban rejlik, hogy mindkét vizsgálatot magában foglalja.


Forrás: Vicai Optika

Ezen felül az EyeGenius képes a nézővonalak nem megfelelő irányát is meghatározni, ezáltal kimérni az úgynevezett fixáció diszparáció (FD) javításához szükséges prizmás értékeket. Ha a nézővonalak egyike elcsúszik, FD lép fel, ami olyan tünetekkel járhat, mint a fej-, nyak- és hátfájás, égő szemek, fényérzékenység vagy fókuszálási nehézségek. 

Ezek a tünetek egyre gyakoribbak napjainkban, mivel rengeteg időt töltünk különböző digitális képernyők előtt, és az ezek közötti folyamatos váltás nagyon megerőlteti a szemünket.A jelenség könnyen korrigálható, de ahhoz, hogy megállapítsuk az ehhez szükséges prizmaértéket, pontos vizsgálatokra van szükség. A Hoya EyeGenius ehhez nyújt segítséget. – mondta Viczay Endre.


Forrás: Vicai Optika

A diplomás optometrista arra is rámutatott: a rendszer előnye az is, hogy nagyon gyorsan elvégezhető, hiszen a vizsgálat közben nincs szükség prizmás próbalencsékre, ami megkönnyíti és felgyorsítja az eljárást. A Hoya EyeGenius egy olyan komplex rendszer, ami több mint hatvanféle vizsgálati módszert tartalmaz, köztük a hagyományos és binokuláris ellenőrzések számos fajtáját.

Mint megtudtuk, az EyeGenius a svájci Institute of Optometry Olten kutatóegyetemmel közreműködve került kifejlesztésre. A rendszer és a vizsgálati módszer 6 éves kutatás-fejlesztési munka eredménye. Jelenleg ez az egyik legbiztosabb módszer arra, hogy a fixáció diszparációt pontosan megállapíthassák, ráadásul gyors és interaktív, így a páciens maga is valódi részese a vizsgálatnak.


Forrás: Vicai Optika

A beszélgetés végén Viczay Endre annak a véleményének is hangot adott:

nem mindenkinél és nem minden esetben van szükség a Hoya EyeGenius rendszer alkalmazására. A szembetegséggel küzdők ne várjanak csodát az új vizsgálati módszertől, ám azok, akik digitális eszközök előtt töltik mindennapjaikat, és ez panaszt okoz számukra, nagy valószínűséggel ragaszkodnak majd a korszerű, Nyugat-Európában már néhány éve alkalmazott, közmegelégedést kiváltó vizsgálathoz. 


Forrás: Vicai Optika

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 27., 14:19
A tavalyi élénk érdeklődés után most kisebb tömeget vonzottak a gasztronómiai különlegességei, holott az Érsekkertbe látogatókat most a LED-falas meccsnézésnél sokkal gazdagabb kiegészítő programsor várta péntek délutántól vasárnap estig. Aki lemaradt róla, vigasztalódjon összefoglalónkkal!
2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>
2022. 06. 30., 12:23
A megye több települése mellett a NAV ellenőrei Kalocsára is ellátogatnak. Még >>>
2022. 06. 30., 09:53
Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben – tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t. Még >>>
2022. 06. 29., 15:51
Vasárnap éjjel Decsen szólalkozott össze egy férfi egy másik társaság tagjaival, majd egy vasrúddal fenyegette őket. A válasz brutális volt: egy testvérpár zártszelvénnyel kezdte ütlegelni a férfit, akit a párja hívására kiérkező rendőrök és mentők eszméletlen, életveszélyes állapotban találtak. Még >>>
2022. 06. 29., 11:59
A kötelező zárt tartás továbbra is érvényben marad a magaskockázatú megyékben, ahogyan a kötelezően előírt szállítás előtti tamponvizsgálatok is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK