2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Profi gépekkel gyerekjáték a kertészkedés – Válassz kertigépet a kalocsai Treff Vasbolt kínálatából

Tóth Barna  |  2018. 05. 04., 16:02

Az, hogy öröm vagy kínlódás a kertészkedés, nagyban függ attól, hogy milyen eszközökkel, és masinákkal vágunk neki a munkának. Cikkünkben most kivesézzük a legfontosabb feladatokat, illetve a Treff Vasbolt tavaszi kertigép kínálatát is górcső alá vesszük, hiszen ezek használatával szinte gyerekjáték a munka.

Májusban csak úgy sorakoznak a különböző kerti munkák. Ez az egyik olyan hónap, amikor a legtöbb tennivaló akad. Fűnyírás, sövényvágás, metszés, locsolás és még sorolhatnánk. Van, aki örömét leli ezekben és van, aki kevésbé. Ami biztos, így is, úgy is meg kell csinálni, hiszen ettől lesz szép, ápolt és élettel teli a környezetünk, amelyben jól érezhetjük magunkat. A munkánkat nagyban megkönnyíti és a végeredmény szempontjából sem elhanyagolható, hogy milyen kertigépeket – eszközöket használunk. A kalocsai Treff Vasbolt kínálatát az aktuális kerti munkáinkhoz igazította.

Képgaléria megtekintése (30 db kép)

Forrás: Tóth Barna / KALOhírek

Jó gépeket használva időt és energiát is spórolunk és nem utolsó sorban könnyed és élvezetes folyamattá válik a kertészkedés. Vegyük is sorba, melyek most a legfontosabb teendőink.

A leggyakoribb feladat a fűnyírás

Ki ne álmodozna a háza körül szép zöld egybefüggő gyepről. Ezért viszont sokat kell tennünk és az sem mindegy hogyan. A fűnyírást már áprilistól rendszeresen végezzük. Most van azonban a legnagyobb növekedési időszakában a füvünk, ezért akár heti kettő alkalommal is nyírnunk kell. Lassan közelíthetünk a nyári 2,5-3 centiméteres vágási magassághoz. Természetesen az sem mindegy, hogy milyen fűnyírót használunk.

Képgaléria megtekintése (30 db kép)

Forrás: Tóth Barna / KALOhírek

A Treff Vasboltban jó minőségű, profi gépekkel vértezetjük fel magunkat. Érdemes a terület nagyságához és adottságaihoz igazítani a választást. A nagyobb területeken általában benzines, míg a kisebbeknél elektromos fűnyírót használjunk. A város legsokoldalúbb üzletében, a kalocsai Treff Vasboltban, mindkét kategóriában bőven akad választék. A Treffesek pedig abban is készségesen segítenek, hogy melyik a nekük való darab.

Képgaléria megtekintése (30 db kép)

Forrás: Tóth Barna / KALOhírek

Fontos szempont, hogy a gépünk kése mindig éles legyen, vágja és ne tépje a füvet. Ez utóbbit akkor vesszük észre, ha a fűszálakat úgymond zászlósra vágjuk, ennek köszönhetően megbarnulnak, végeik elszáradnak. Nem túl szép látvány. A Treffben fűnyíró késeket és megannyi tartozékot is vásárolhatunk.

Képgaléria megtekintése (30 db kép)

Forrás: Tóth Barna / KALOhírek

A gazos területeken vessük be a fűkaszát, hiszen itt a hagyományos fűnyíróval aligha boldogulunk. Ha ezen túl vagyunk érdemes fűnyíróval egységesre vágni a területet.

A jobb fűnyírók a kerítés melletti, vagy fák, cserjék körüli fűszálak zömét is levágják, azonban a maradékot elektromos fűszegélynyíróval nyessük le. A mi kedvencünk a Treffben ez az akkumulátoros gép, ami tudását és árát tekintve is nagyon kecsegtető.

Képgaléria megtekintése (30 db kép)

Forrás: Tóth Barna / KALOhírek

Természetesen az akkumulátoros gép mellett „zsínóros” társai is megtalálhatók a kereskedésben, ezek közül is csemegézhetünk. Könnyű lesz velük szép munkát végezni.

Képgaléria megtekintése (30 db kép)

Forrás: Tóth Barna / KALOhírek

Az öntözés

A májusi eső aranyat ér, tartja a mondás. Ez így igaz! De ekkor is előfordulnak szárazabb időszakok, amikor elengedhetetlen a kertünkben a kellő mértékű locsolás. A Treffben elektromos és benzines szivattyúkat, locsoló tömlőket és tartozékaikat is megtaláljuk.

Képgaléria megtekintése (30 db kép)

Forrás: Tóth Barna / KALOhírek

A szép sövény ápol és eltakar

Ismét egy specifikus feladat, ami némi szépérzéket és rutint is igényel. Természetesen egy jó sövénynyíróval ez a munka is közel gyerekjáték. A Kalocsai Treff Vasbolt kínálatából ezek a darabok sem hiányozhatnak, mint ahogyan a láncfűrészek sem.

Képgaléria megtekintése (30 db kép)

Forrás: Tóth Barna / KALOhírek

A fűnyírók, szegélynyírók, sövénynyírók, szivattyúk, láncfűrészeket mellett kézi szerszámokat is találunk szép számban. A Treffben így biztosan felvértezhetjük magunkat azokkal az eszközökkel, amelyekre csak szűkségünk lehet a kertészkedés során.

Nézd meg a Treff kínálatát képgalériánkban, és „treffelj” kerti gépeket a város legsokoldalúbb boltjában, Kalocsán, a Rákóczi utca 4 szám alatt.
Tel.: 78/461-624

Treff műszaki szaküzlet – szerszám, műszaki cikk egy helyen!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei