2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Profi gépekkel gyerekjáték a kertészkedés – Válassz kertigépet a kalocsai Treff Vasbolt kínálatából

Tóth Barna  |  2018. 05. 04., 16:02

Az, hogy öröm vagy kínlódás a kertészkedés, nagyban függ attól, hogy milyen eszközökkel, és masinákkal vágunk neki a munkának. Cikkünkben most kivesézzük a legfontosabb feladatokat, illetve a Treff Vasbolt tavaszi kertigép kínálatát is górcső alá vesszük, hiszen ezek használatával szinte gyerekjáték a munka.

Májusban csak úgy sorakoznak a különböző kerti munkák. Ez az egyik olyan hónap, amikor a legtöbb tennivaló akad. Fűnyírás, sövényvágás, metszés, locsolás és még sorolhatnánk. Van, aki örömét leli ezekben és van, aki kevésbé. Ami biztos, így is, úgy is meg kell csinálni, hiszen ettől lesz szép, ápolt és élettel teli a környezetünk, amelyben jól érezhetjük magunkat. A munkánkat nagyban megkönnyíti és a végeredmény szempontjából sem elhanyagolható, hogy milyen kertigépeket – eszközöket használunk. A kalocsai Treff Vasbolt kínálatát az aktuális kerti munkáinkhoz igazította.

Képgaléria megtekintése (30 db kép)

Forrás: Tóth Barna / KALOhírek

Jó gépeket használva időt és energiát is spórolunk és nem utolsó sorban könnyed és élvezetes folyamattá válik a kertészkedés. Vegyük is sorba, melyek most a legfontosabb teendőink.

A leggyakoribb feladat a fűnyírás

Ki ne álmodozna a háza körül szép zöld egybefüggő gyepről. Ezért viszont sokat kell tennünk és az sem mindegy hogyan. A fűnyírást már áprilistól rendszeresen végezzük. Most van azonban a legnagyobb növekedési időszakában a füvünk, ezért akár heti kettő alkalommal is nyírnunk kell. Lassan közelíthetünk a nyári 2,5-3 centiméteres vágási magassághoz. Természetesen az sem mindegy, hogy milyen fűnyírót használunk.

Képgaléria megtekintése (30 db kép)

Forrás: Tóth Barna / KALOhírek

A Treff Vasboltban jó minőségű, profi gépekkel vértezetjük fel magunkat. Érdemes a terület nagyságához és adottságaihoz igazítani a választást. A nagyobb területeken általában benzines, míg a kisebbeknél elektromos fűnyírót használjunk. A város legsokoldalúbb üzletében, a kalocsai Treff Vasboltban, mindkét kategóriában bőven akad választék. A Treffesek pedig abban is készségesen segítenek, hogy melyik a nekük való darab.

Képgaléria megtekintése (30 db kép)

Forrás: Tóth Barna / KALOhírek

Fontos szempont, hogy a gépünk kése mindig éles legyen, vágja és ne tépje a füvet. Ez utóbbit akkor vesszük észre, ha a fűszálakat úgymond zászlósra vágjuk, ennek köszönhetően megbarnulnak, végeik elszáradnak. Nem túl szép látvány. A Treffben fűnyíró késeket és megannyi tartozékot is vásárolhatunk.

Képgaléria megtekintése (30 db kép)

Forrás: Tóth Barna / KALOhírek

A gazos területeken vessük be a fűkaszát, hiszen itt a hagyományos fűnyíróval aligha boldogulunk. Ha ezen túl vagyunk érdemes fűnyíróval egységesre vágni a területet.

A jobb fűnyírók a kerítés melletti, vagy fák, cserjék körüli fűszálak zömét is levágják, azonban a maradékot elektromos fűszegélynyíróval nyessük le. A mi kedvencünk a Treffben ez az akkumulátoros gép, ami tudását és árát tekintve is nagyon kecsegtető.

Képgaléria megtekintése (30 db kép)

Forrás: Tóth Barna / KALOhírek

Természetesen az akkumulátoros gép mellett „zsínóros” társai is megtalálhatók a kereskedésben, ezek közül is csemegézhetünk. Könnyű lesz velük szép munkát végezni.

Képgaléria megtekintése (30 db kép)

Forrás: Tóth Barna / KALOhírek

Az öntözés

A májusi eső aranyat ér, tartja a mondás. Ez így igaz! De ekkor is előfordulnak szárazabb időszakok, amikor elengedhetetlen a kertünkben a kellő mértékű locsolás. A Treffben elektromos és benzines szivattyúkat, locsoló tömlőket és tartozékaikat is megtaláljuk.

Képgaléria megtekintése (30 db kép)

Forrás: Tóth Barna / KALOhírek

A szép sövény ápol és eltakar

Ismét egy specifikus feladat, ami némi szépérzéket és rutint is igényel. Természetesen egy jó sövénynyíróval ez a munka is közel gyerekjáték. A Kalocsai Treff Vasbolt kínálatából ezek a darabok sem hiányozhatnak, mint ahogyan a láncfűrészek sem.

Képgaléria megtekintése (30 db kép)

Forrás: Tóth Barna / KALOhírek

A fűnyírók, szegélynyírók, sövénynyírók, szivattyúk, láncfűrészeket mellett kézi szerszámokat is találunk szép számban. A Treffben így biztosan felvértezhetjük magunkat azokkal az eszközökkel, amelyekre csak szűkségünk lehet a kertészkedés során.

Nézd meg a Treff kínálatát képgalériánkban, és „treffelj” kerti gépeket a város legsokoldalúbb boltjában, Kalocsán, a Rákóczi utca 4 szám alatt.
Tel.: 78/461-624

Treff műszaki szaküzlet – szerszám, műszaki cikk egy helyen!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK