2022. 12. 01. csütörtök
Elza
: 410 Ft   : 393 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Rövid az idei dinnyeszezon, most kell kiélvezni! – Az érsekcsanádi mézédest keresi Kalocsán? Segítünk!

Illés György Cinó  |  2018. 07. 25., 10:53

Lassan négy évtizede szállítja Kalocsára kiváló minőségű, friss, mézédes dinnyéit egy érsekcsanádi őstermelő család, akik hosszú évek óta megszokott helyükön, a Heller-saroknál, vagy másképp mondva, a Kossuth és Széchenyi uta kereszteződésénél árulták portékájukat. Az új közterületi rendelet értelmében ugyanott már nem árusíthatják a nyári csemegét, de semmi pánik! Szemben, az út túloldalán a Markó Cukrászda udvarán az érsekcsanádi dinnyetermesztők, Kovács Ferenc és Kovácsné Erika standján megtaláljuk a harsogó húsú, illatos, mézédes gyümölcs minden változatát, a régóta megszokott minőségben, ráadásul hétvégén is!

Siessenek!
Az időjárás ugyanis, bár kedvezett a dinnye minőségének, ám a mennyiségnek kevésbé. Előreláthatólag sokkal kevesebb lesz belőle ebben az évben a megszokottnál, ezért

RÖVID LEHET IDÉN A DINNYESZEZON! MÁR CSAK ALIG HÁROM HÉT VAN HÁTRA, A TÖBB ÉVTIZEDES TAPASZTALATTAL TERMESZTŐ ŐSTERMELŐK SZERINT.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Úgy tapasztalatuk, hogy Kalocsa város közterületi rendeletének a nyilvános helyen történő árusításra vonatkozó új szabályai nem kívánt mellékhatásként nem csak az állandó kispiacok, hanem a város több pontján utánfutókról, furgonok hátuljából árusító dinnyetermesztők is többnyire eltűntek városunkból, illetve máshova járnak értékesíteni.

EZZEL E GYÜMÖLCS egyik FORRÁSÁT VESZÍTJÜK EL, HISZEN AZ ÉVEK ÓTA MEGISMERT CSALÁDI GAZDÁLKODÓKRÓL PONTOSAN TUDHATjUK, HOGY ÁRUJUK MEGFELELŐ MINŐSÉGŰ ÉS SZAVATOLT EREDETŰ, AHOGY AZT IS, HOGY A DINNYE AZ ELŐZŐ ÉJSZAKÁT MÉG A FÖLDEKEN TÖLTÖTTE…

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Hogyan válasszunk?

Tudjuk jól, hogy

MINDENKINEK MEGVAN A KIKEZDHETETLEN MÓDSZERE A DINNYE ÉRETTSÉGÉNEK PROGNOSZTIZÁLÁSÁRA.

De lássuk be, mégis értek már bennünket kellemetlen meglepetések, hiába adott az a dinnye olyasmi hangot, mint a csizmaszár...

SZÖGEZZÜK LE: A DINNYEVÁSÁRLÁS LUTRI.

Ezért aztán még jobban bánhatjuk, hogy zömmel elhagyták városunkat az őstermelő dinnyeárusok… De azért nem az összes...!

Ám egy család úgy döntött, nem adja föl:

ELHATÁROZTÁK: HA KELL, SZÉLLEL SZEMBEN IS ELHOZZÁK NEKÜNK KALOCSÁRA A KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ, FRISS ÉS ÉDES ÉRSEKCSANÁDI SÁRGA- ÉS GÖRÖGDINNYÉT.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Azonban az új szabályok betartása végett új helyszínt választottak az árusításhoz, így immár magánterületről értékesítenek, amit nem tilt a szabály.
Ráadásul alig kőhajításnyira vannak a korábbi árusítóhelyüktől:

A JÓL ISMERT ÉS KÖZLEDVELT, HELLER-SARKI DINNYEÁRUS AZ EGYKORI 2-ES KOCSMA ELŐTTI HELYÉRŐL A MARKÓ CUKRÁSZDA UDVARÁRA KÖLTÖZÖTT.

Tehát mostantól ott keressék!

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

A DINNYÉIK A KORÁBBIAKHOZ HASONLÓAN MINDIG FRISSEK és érettek

A görögdinnye szezonja még mintegy három hétig tarthat, vagyis legalább egy jó héttel hamarabb zárul a megszokottnál.

ÉRDEMES TEHÁT MINÉL ELŐBB FELKERESNI A HELLER-SARKI DINNYEÁRUST, AHOL A KÜLÖNBÖZŐ FAJTA DINNYÉK SZÉLES VÁLASZTÉKA VÁR RÁNK.

Van itt kisebb, nagyobb csíkos héjú, vagy hagyományos sötétzöld bőrű görögdinnye is, de több fajtát választhatunk a sárgadinnyék közül is. Sőt, hamarosan érkeznek a sárgabelű görögdinnyék is, ha valaki épp azt szereti.

A MINŐSÉG PEDIG A MÁR KÖZEL NÉGY ÉVTIZEDEN ÁT MEGSZOKOTT SZÍNVONALAT MUTATJA.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Erre garancia a több generációs őstermelő család sokoldalú termesztési tapasztalata, fajtaismerete és lelkiismeretes, kitartó munkája, aminek eredményét a sok-sok elégedett és visszatérő kalocsai vásárló is tanúsíthatja, akik immár 38 éve kaphatják náluk ugyanazt a  minőséget.

Ha valaki kereste a megszokott, jó dinnyevásárló helyét, de nem találta, ne adja föl! Ugyanott, a Heller-sarkon, csak immár a Markó Cukrászda udvarán megtalálhatja az ismerős dinnyetermesztők standját.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

NINCS TÖBB ÉRETLEN, ÍZETLEN, PUDVÁS, KÁSÁS, POSHADT, ERJEDT DINNYE!

Legalábbis az érsekcsanádi dinnyetermesztők standján, a Markó Cukrászda udvarán ilyet biztosan nem talál!

KERESSE NÁLUK A MEGBÍZHATÓ MINŐSÉGET MINDEN NAP REGGEL 8:00 ÉS DÉLUTÁN 18:00 ÓRA KÖZÖTT, HÉTFŐTŐL VASÁRNAPIG, ILLETVE AMÍG A KÉSZLET TART!

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022-11-28 13:21:11
A rendezvény legfőbb célja az, hogy egy kulturális produkciókkal gazdagított, közösségi élmények megélésére alkalmas karácsonyi vásáron és bolhapiacon vehessenek részt a város és a térség lakói.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 01., 10:17
Gyerekeink számára tenné izgalmasabbá az ünnepvárást idén is Fanni. Első lépésként a versben furfangosan elrejtett címet kell megtalálni, majd az ablakban, esetleg az udvarban elhelyezett számot. Gyűjtsd össze mindet! Mutatjuk a részleteket! Még >>>
2022. 11. 30., 14:07
A pótösszeírás lezárultával véget ért a 2022-es népszámlálás, a határidőig 4,6 millió lakás- és 9,2 millió személyi kérdőív érkezett be, a becsült népesség 96 százaléka nyilatkozott az adatgyűjtésnél. Még >>>
2022. 11. 30., 12:22
A nagy sikerű kihelyezett osztályfőnöki órán a fiatalok kipróbálhatták a terhességi szimulációs mellényt és az öregségi szimulációs szettet, mely az empátiás készségek fejlesztésére hat. Még >>>
2022. 11. 30., 10:43
A rendőrök a látogatóknak tartottak tájékoztatót a felvételi eljárásról és a várható szolgálati feladatokról. Még >>>
2022. 11. 30., 09:37
A gyanúsított a sértettől élelmiszert és aprópénzt vett el, majd a bozótvágó késsel több helyen megsebesítette. Még >>>
2022. 11. 30., 09:25
Nagy szeretettel várnak mindenkit vasárnaponként Solton, a Béke téri Adventi gyertyagyújtásra, az azt követő fáklyás felvonulásra és az ünnepre hangoló kísérő programokra. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK