2023. 10. 04. szerda
Ferenc
: 388 Ft   : 370 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Rövid az idei dinnyeszezon, most kell kiélvezni! – Az érsekcsanádi mézédest keresi Kalocsán? Segítünk!

Illés György Cinó  |  2018. 07. 25., 10:53

Lassan négy évtizede szállítja Kalocsára kiváló minőségű, friss, mézédes dinnyéit egy érsekcsanádi őstermelő család, akik hosszú évek óta megszokott helyükön, a Heller-saroknál, vagy másképp mondva, a Kossuth és Széchenyi uta kereszteződésénél árulták portékájukat. Az új közterületi rendelet értelmében ugyanott már nem árusíthatják a nyári csemegét, de semmi pánik! Szemben, az út túloldalán a Markó Cukrászda udvarán az érsekcsanádi dinnyetermesztők, Kovács Ferenc és Kovácsné Erika standján megtaláljuk a harsogó húsú, illatos, mézédes gyümölcs minden változatát, a régóta megszokott minőségben, ráadásul hétvégén is!

Siessenek!
Az időjárás ugyanis, bár kedvezett a dinnye minőségének, ám a mennyiségnek kevésbé. Előreláthatólag sokkal kevesebb lesz belőle ebben az évben a megszokottnál, ezért

RÖVID LEHET IDÉN A DINNYESZEZON! MÁR CSAK ALIG HÁROM HÉT VAN HÁTRA, A TÖBB ÉVTIZEDES TAPASZTALATTAL TERMESZTŐ ŐSTERMELŐK SZERINT.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Úgy tapasztalatuk, hogy Kalocsa város közterületi rendeletének a nyilvános helyen történő árusításra vonatkozó új szabályai nem kívánt mellékhatásként nem csak az állandó kispiacok, hanem a város több pontján utánfutókról, furgonok hátuljából árusító dinnyetermesztők is többnyire eltűntek városunkból, illetve máshova járnak értékesíteni.

EZZEL E GYÜMÖLCS egyik FORRÁSÁT VESZÍTJÜK EL, HISZEN AZ ÉVEK ÓTA MEGISMERT CSALÁDI GAZDÁLKODÓKRÓL PONTOSAN TUDHATjUK, HOGY ÁRUJUK MEGFELELŐ MINŐSÉGŰ ÉS SZAVATOLT EREDETŰ, AHOGY AZT IS, HOGY A DINNYE AZ ELŐZŐ ÉJSZAKÁT MÉG A FÖLDEKEN TÖLTÖTTE…

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Hogyan válasszunk?

Tudjuk jól, hogy

MINDENKINEK MEGVAN A KIKEZDHETETLEN MÓDSZERE A DINNYE ÉRETTSÉGÉNEK PROGNOSZTIZÁLÁSÁRA.

De lássuk be, mégis értek már bennünket kellemetlen meglepetések, hiába adott az a dinnye olyasmi hangot, mint a csizmaszár...

SZÖGEZZÜK LE: A DINNYEVÁSÁRLÁS LUTRI.

Ezért aztán még jobban bánhatjuk, hogy zömmel elhagyták városunkat az őstermelő dinnyeárusok… De azért nem az összes...!

Ám egy család úgy döntött, nem adja föl:

ELHATÁROZTÁK: HA KELL, SZÉLLEL SZEMBEN IS ELHOZZÁK NEKÜNK KALOCSÁRA A KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ, FRISS ÉS ÉDES ÉRSEKCSANÁDI SÁRGA- ÉS GÖRÖGDINNYÉT.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Azonban az új szabályok betartása végett új helyszínt választottak az árusításhoz, így immár magánterületről értékesítenek, amit nem tilt a szabály.
Ráadásul alig kőhajításnyira vannak a korábbi árusítóhelyüktől:

A JÓL ISMERT ÉS KÖZLEDVELT, HELLER-SARKI DINNYEÁRUS AZ EGYKORI 2-ES KOCSMA ELŐTTI HELYÉRŐL A MARKÓ CUKRÁSZDA UDVARÁRA KÖLTÖZÖTT.

Tehát mostantól ott keressék!

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

A DINNYÉIK A KORÁBBIAKHOZ HASONLÓAN MINDIG FRISSEK és érettek

A görögdinnye szezonja még mintegy három hétig tarthat, vagyis legalább egy jó héttel hamarabb zárul a megszokottnál.

ÉRDEMES TEHÁT MINÉL ELŐBB FELKERESNI A HELLER-SARKI DINNYEÁRUST, AHOL A KÜLÖNBÖZŐ FAJTA DINNYÉK SZÉLES VÁLASZTÉKA VÁR RÁNK.

Van itt kisebb, nagyobb csíkos héjú, vagy hagyományos sötétzöld bőrű görögdinnye is, de több fajtát választhatunk a sárgadinnyék közül is. Sőt, hamarosan érkeznek a sárgabelű görögdinnyék is, ha valaki épp azt szereti.

A MINŐSÉG PEDIG A MÁR KÖZEL NÉGY ÉVTIZEDEN ÁT MEGSZOKOTT SZÍNVONALAT MUTATJA.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Erre garancia a több generációs őstermelő család sokoldalú termesztési tapasztalata, fajtaismerete és lelkiismeretes, kitartó munkája, aminek eredményét a sok-sok elégedett és visszatérő kalocsai vásárló is tanúsíthatja, akik immár 38 éve kaphatják náluk ugyanazt a  minőséget.

Ha valaki kereste a megszokott, jó dinnyevásárló helyét, de nem találta, ne adja föl! Ugyanott, a Heller-sarkon, csak immár a Markó Cukrászda udvarán megtalálhatja az ismerős dinnyetermesztők standját.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

NINCS TÖBB ÉRETLEN, ÍZETLEN, PUDVÁS, KÁSÁS, POSHADT, ERJEDT DINNYE!

Legalábbis az érsekcsanádi dinnyetermesztők standján, a Markó Cukrászda udvarán ilyet biztosan nem talál!

KERESSE NÁLUK A MEGBÍZHATÓ MINŐSÉGET MINDEN NAP REGGEL 8:00 ÉS DÉLUTÁN 18:00 ÓRA KÖZÖTT, HÉTFŐTŐL VASÁRNAPIG, ILLETVE AMÍG A KÉSZLET TART!

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 10. 04., 09:39
A rendőrök kihallgatták a sértettet, aki úgy nyilatkozott, hogy az utcán bántalmazta egy idegen. Még >>>
2023. 10. 04., 09:32
A következő fordulókban a bajai lány mentora Trokán Nóra színművész lesz. Még >>>
2023. 10. 02., 17:26
Környezetvédelem és újrahasznosítás céljából rendezik a gyűjtést. Még >>>
2023. 10. 02., 14:24
Az Amerikában élő magyar kutató az mRNS-vakcina alapjait is adó felfedezéséért kapta meg az élettani-orvosi Nobelt. Még >>>
2023. 10. 02., 11:04
Kifogták a Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) történetének legnagyobb pontyát, amely nem sokkal maradt el az abszolút balatoni pontyrekordtól. Még >>>
2023. 10. 01., 14:54
Magyarország belügyminisztere szeptember 30. hatállyal – indoklás nélkül – visszavonta Halmosi Zsolt rendőr altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK