2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Tízéves a KALOhírek – Piknikkel koronáztuk jubileumunk ünneplését

2018. 08. 13., 22:15

Jó választás volt a KALOhírek 10 éves jubileumi buliját a Meszes Beach-re szervezni! Ettől természetközelibb, emblematikusabb szórakozóhely nincs Kalocsán. Az árnyat adó fáival, selymes homokos, széles partjával, a lassan csordogáló Duna felfrissülést adó vízével csalogató hely eleve az „itthon vagyok”, a „gyermek-, serdülő korom legszebb nyarai” életérzést adja.

A hullámokban érkező több száz, leginkább családjukkal kilátogató vendég egyöntetű véleménye: a nyári idillben ember nem volt, aki a kivételes panorámában gyönyörködve, barátokkal körülvéve ne azt érezte volna: azok között vagyok, akik bárhol is élek, 10 éve híreikkel, információikkal, aggódó kritikáikkal tartják bennem, hogy fontos nekik ez a város és a szélesebb környéke.

Képgaléria megtekintése (119 db kép)
10 éves a KALOhírek - mutatja Viki
Forrás: KALOhírek

A vízparti lazulás a jó programokkal, evéssel, ivással, na és persze az elfogyasztott alkohol mennyiségével arányosan volt egyre jobb és felszabadultabb. A napfény, Duna, homok, buli és a jó társaság olyan láncreakciót indított el, ami hamar megtalálta az utat a mezítlábas „mennyországhoz.”

Képgaléria megtekintése (119 db kép)

Forrás: KALOhírek

A poénokkal, szenzációs dumákkal tűzdelt műsor- és sportprogram-vezetés mintegy áthallást adott ahhoz, hogy a KALOhírek.hu minden olyan, amilyen a többi médium így együtt talán soha nem lesz: szabad, gyors, színvonalas, merész és igazi lokálpatrióta.

Dizájn szempontjából a Meszes Beachtől nagy bravúrt persze nem vártunk, de a nagy alkalom megünneplése, az itthon, egymás között vagyunk életérzés olyannyira mindenkit elkapott, hogy az vitt mindent.

Képgaléria megtekintése (119 db kép)

Forrás: KALOhírek

Meghitt beszélgetések, a víz felől érkező önfeledt sikongások, a versenyek közönsége adta a felülmúlhatatlan KALOhírek érzést.

A vendégsereget szemlélve komoly szociológiai terepmunkát igényelne a korfa pontos meghatározása, de annyi bizonyos, ez már 6-70 évesig az online felületek, köztük is elsőként a KALOhírek nemzedéke, közönsége. Utóbbiak még azon nőttek fel, hogy Magyarországon csak újságírásból senki ne akarjon megélni, ami már persze szerintük is változott. Igaz, ennek elismeréséhez egyeseknek annyi fröccsöt kellett elfogyasztani kizárólag a jobb barátság és a szerkesztési elvek átbeszélése kedvéért, hogy kellő bátorsággal és némi helyismerettel, szigorúan a karfába kapaszkodva, azért sikeresen lejutottak a partra vezető lépcsőn, a strandfoci és a röplabda bajnokság helyszínére. Ott aztán nagy lelkesedéssel mártóztak meg a versenyhangulatban és bólogattak helyeslően a bíró szerepét betöltő Tamás Ferenc aranyköpéseire.

Képgaléria megtekintése (119 db kép)

Forrás: KALOhírek

A délutáni órákban szörpöt is legalább annyit mértek Varga Zoltán „Agyas” bódéjában mint hosszúlépést, amire a szervezők által kiosztott italkuponok mennyisége enged következtetni. De azt, hogy a családok programja volt a szombati, a gyermekeknek szervezett versenyek részvevőszáma is erősíti.

A kifejezetten nekik kitalált homokvárépítő versenyen rendre testvérek, unokatestvérek szorgoskodtak együtt nyakig a homokban. A tizenkét alkotás közül kiválasztott győztes várat Kanyó Bálint, Kanyó Máté és Kanyó Zsombor közösen készítette.

Képgaléria megtekintése (119 db kép)

Forrás: KALOhírek

A kőfestő verseny tízfős mezőnyéből Sipos Eszter fejlett szépérzékről és kézügyességről tanúskodó díszítésével kiemelkedett, de a többi kilenc ifjú festőtehetség is oklevéllel igazolhatja befektetett energiáját.

Azok is szép élményekkel és valószínűleg teljesen kimerülten térhettek haza a Piknikről, akik nem vettek részt az említett két gyermekversenyen, hiszen amellett, hogy a kőfestés számára fenntartott asztalnál egész nap nagy volt a sürgés forgás, a Diego áruház jóvoltából felállított ugrálóvár is a gyerek töretlen érdeklődése mellett üzemelt sötétedésig, és Lakatos Norbert vaklufis is több órán keresztül teljesítette az apróságok kívánságait.

Képgaléria megtekintése (119 db kép)

Forrás: KALOhírek

Ahogy esteledett, a kalohíreseknek fogalmuk sem volt, hogy a kapura rúgó bajnokság meghirdetésével milyen végeláthatatlan folyamatot indítanak el. A közönség a pultokat elhagyva masszív tömbként sorakozott fel a pálya szélén és hol ötleteket adott, hol jót derült a homokban önálló életet élő labda útján. Mint az összesítésnél kiderült, Stadler Tamás győzelme mellett ezúttal is inkább a jókedvvé, mintsem a sportteljesítményé volt a főszerep.

Augusztus 11-én, szombaton a déli óráktól kezdett benépesülni a kalocsaiak kedvenc nyári pihenőhelye a meszesi Duna-part homokfövenye, ahova a térség első hírportálja, a tízéves KALOhírek invitálta jelenlegi és leendő olvasótáborát. A jubileumi találkozót közös bográcsos ebéd, a gyerekeknek ugrálóvár és meglepetés foglalkozások, a felnőtteknek pedig sportversenyek tették még emlékezetesebbé, az éjszakába nyúló zenés forgatagról már nem is beszélve.
bővebben ...

Képgaléria megtekintése (119 db kép)

Forrás: KALOhírek

A jó ízléssel összeválogatott zenét – alkalomadtán kívánságot is teljesítve – egész nap Jonácsik Balázs szolgáltatta, míg a tánchoz [merthogy sötétedés után abból sem volt hiány] és a sporthoz szükséges kalóriabevitelről a KALOhírek maga gondoskodott: délben chilis bab ebéd, délután lilahagymával, kalocsai paprikával megszórt zsíros kenyér, este hot-dog várt minden vendéget.

A tapasztalatok összegzésénél nyugodt szívvel elmondhatjuk: ahogy egy jubileumi évfordulóra szervezett bulit, úgy az online újságírást is lehet fokozni, de ahhoz kellenek az ilyen, az olvasótáborral közös ünnepek.

Képgaléria megtekintése (119 db kép)

Forrás: KALOhírek

Jó dolog, hogy a KALOhírek egy fontos állomásához érve nem feledkezett meg arról, hogy kiknek köszönheti a létét, sikerét. Ám ettől is jobb, hogy azok, akik ott voltak, vagy csak a Facebookon kísérték figyelemmel a partit, jelenlétükkel álltak ki mellettünk. Köszönjük a bizalmat, a jövőben is azon leszünk, hogy kiérdemeljük!

Képgaléria megtekintése (119 db kép)

Forrás: KALOhírek


A rendezvény nem jöhetett volna létre támogatóink nélkül, akiknek ezúton is köszönjük felajánlásaikat:
Balaton Könyvesbolt, Corona Pizzéria, Csamangó Óra-Ékszer Szaküzlet, Diego Kalocsa, Dodoprint Nyomda, D-Vill Villamossági és Lámpabolt, Fix Autó- és Motorbolt, Il Primo Étterem, Jagicza Húsbolt, Karamell Kenyérsütő Kft., Méhész és Edénybolt Kalocsa, Schiszler Sport Nike Szaküzlet,
de itt köszönjük meg a Piknik nap forgatagában egész nap segédkező családtagjaink szorgos, önzetlen munkáját is.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 06., 19:52
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK