2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Magyar bajnoki és diákolimpiai érmek

Tamás Ferenc  |  2016. 01. 15., 09:05

A hagyományokhoz hűen a 2015-ös esztendőben is állhatott kalocsai birkózó az országos bajnokságokon és a diákolimpiai fináléban a dobogó valamennyi fokán, és ami külön örvendetes, egy-két szépreményű tehetség ismét bontogatja szárnyait a Kalocsai SE edzőtermében.

Az eredményességi lista élére mindenképpen odakívánkozik Elekes Enikő eredménye, aki az országos bajnoki címe mellé begyűjtötte a Diákolimpia aranyérmét is, de Kakuk Máté első helye is dicséretes a diákok mezőnyében strandbirkózásban. De lássuk a mieink részletes eredménysorát.

Az U23-as szabadfogású OB-n február 15-én, Szigetszentmiklóson

Bagó Tibor ezüstérmet szerzett

a 86 kg-osok súlycsoportjában. Áprilisban, Miskolcon a felnőtt szabadfogású országos bajnokságon Bagó, a 86 kg-osok 13 fős mezőnyében a pontszerző ötödik helyen zárta a versenyt.

A Női Diák–Serdülő-és Kadet korcsoportú Országos Bajnokságon november 14-én, Dorogon

Elekes Enikő aranyérmes lett

a diák korcsoport 46 kg-os mezőnyében, míg

Hajnal Amanda ugyanitt bronzérmet vehetett át

az 52 kg-osok ünnepélyes eredményhirdetésén. November 21-én, Csömörön rendezték a fiú OB-t, ahol a diák II. korcsoportban

Tűri Krisztián második lett

a 69 kg-os kategóriában.

A diákolimpia döntőkben a kalocsai fiatalok egy aranyérmet és további értékes helyezéseket is szereztek, az edzői stáb –ifjabb Elekes Endre, Bagó Tibor, Hamzók József – legnagyobb örömére.

Március 14-én, Pestszentimrén a diák és serdülő lányok diákolimpiai fináléjában

Elekes Enikő a bajnoki dobogó legfelső fokára állhatott

a 40 kg-osok súlycsoportjában.

Hajnal Amanda az 52 kg-osoknál lett negyedik, míg Kádár Gréta +65 kg-ban ért el hatodik helyezést. Október 22-én, Szentesen a diák II. szabadfogású diákolimpiai döntőben Tűri Krisztián 69 kg-ban ötödik helyen zárta a versenyt. November 6-án, Tiszakécskén Elekes Zoltán, a diák I. korcsoport döntőjében 72 kg-ban, szabadfogásban ötödikként fejezte be a küzdelmeket.

Az Egyetemi Szabadfogású Országos Bajnokságon április 18-án, Egerben,

Bagó Tibor bronzérmes lett

a 86 kg-osok súlycsoportjában, míg a tatabányai Strandbirkózó OB-n, ugyancsak harmadik helyen zárt a 90 kg-os kategóriában.

Ugyanitt tanítványa

Kakuk Máté, a dobogó legfelső fokára állhatott

a diák korcsoport 55 kg-osok súlycsoportjában.

Remélhetőleg a megújult edzőterem, a sportág műveléséből származó előnyök és a jó közösség, további jelentkezőket csábít majd a KSE birkózóinak nagy családjába.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021-12-02 09:50:27
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés