Itt találod az összes cikket a „gasztronómia” témában!
„Kétféle szerelem van: az egyik elmúlik, a másik a pataji pacal."
Az együttműködő lovagrendek díszsorfala övezte színpadon köszöntőt mondott dr. Filvig Géza polgármester.
A zömmel pontyból, kisebb számban vegyes halból készült autentikus Duna menti halászlé mellett szegedi változat is rotyogott a bográcsban.
A hagyományos bortúrának idén már tíz állomása várta a vendégeket, amelyek között második alkalommal a megyei önkormányzat Bor Bagoly Pincéje is részese volt.
Érdemes lesz végig részt venni a szeptember 9. és 11. között az Érsekkertben megrendezésre kerülő XXXI. Csíplek Kalocsa! Paprika- és Gasztrofesztiválon, sőt, már szeptember 8-án is, a Paprikafesztivál egyik társrendezvényén, a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület programján is, ahol a kalocsai élő hagyományokat egy most debütáló filmben foglalták össze.
A tavalyi sláger finomságok visszatérnek, de lesz olyan étel is amely most mutatkozik be városunkban. Ráadásnak különböző kísérőprogramok, koncertek, vidámpark várja az érdeklődőket.
Éhezzenek meg a Csilás parki versenyautó-mustrán bámészkodva, vagy a homokbányánál a verseny izgalmai közben, aztán lakjanak jól az Érsekkertben, ahová másodszor parkol be a street-food karaván, és ahol az eszem-iszom mellé, ráadásként vidámpark és koncertek csalogatják az élményekre éhes közönséget!
A május 21-én, szombaton megtartott Szlovák Lakodalmason csaknem száz népviseletbe öltözött táncos, népdalkörös és civil szervezet tagja mutatta be, hogyan is mulattak a múlt század elején a kiskőrösiek.
Egyebek közt országos rétesfesztivál és szlovák lakodalmas és borkóstoló teszi emlékezetessé e hét végén a kiskőrösi Városalapítók Napját, amelyet immár 21. alkalommal rendeznek meg a város fennállásának több mint 300 éves évfordulójának megünneplésére, számos sztárvendég közreműködésével.
Már most szombaton, április 2-án országos sztár koncertjével indulnak a programok Solton, ahol a Tavaszi Napok idén kerek évfordulót ünnepel. Gasztronómia, zene, irodalom, színház, kiállítás is szerepel a rendezvényeivel a fiataloktól a családokon át a nyugdíjasokig minden korosztályt megcélzó programsorozat kínálatában.
Az Őseink Útján cigány kulturális hagyományőrző program keretében tartották meg az első kalocsai cigány ételek főzőversenyét, amelyen a magyar gyomor számára is kedves ételek készültek. Mi tehát a cigány konyha titka? A válaszhoz adalékok a beágyazott videókban!
Sokan kilátogattak a nem mindennapi programra az Érsekkertbe, ahol számos nemzet ételeit, ízeit fölvonultató gasztronómiai minifesztivál kínálata mellé az egész család számára remek időtöltési lehetőség várta az érdeklődőket. A sokféle fűszer közül a legzamatosabb a francia válogatottnak lőtt gól volt, a foci EB fejleményeit egy hatalmas LED-falon lehetett követni. És nem is ez volt a rendezvény egyetlen futballal kapcsolatos vonatkozása.
A háromnapos, számos nemzet jellegzetes street-food – azaz, utcai, „gyorskaja” – ételét bemutató programot péntek délután Pécsi Vivien önkormányzati képviselő és Zsikó Zoltán, a szervező KIK vezetője nyitotta meg.
Kalocsán nagyjából nyolc-tíz helyen kérhetünk hamburgert abban az esetben, ha egy ízében gazdag, de gyorsan laktató ételt szeretnénk elfogyasztani. A jobb minőség a hamburgerek esetében is együtt jár a magasabb árfekvéssel.
A régi hagyományokra építve megújuló paprikafesztiválon Bács-Kiskun mind a tizenegy járása természeti értékeivel, gasztronómiájával, kultúrájával, népművészetével, illetve kézműves termékeivel mutatkozik be.
Az önkormányzat csapatonként 6 kilogramm húst, zsiradékot, plusz belet és sörasztalt biztosít, de ettől jóval több kolbász és egyéb finomság készül majd.
Fölöslegesnek bizonyult a szervezők pénteki aggodalma a fesztivál iránti érdeklődést illetően: a második napra megtelt a kemping. Cikkünkben megtalálhatják a főzőverseny eredményeit, azon kívül az Ismerős Arcok koncertjéről egy rövid részlet meg is tekinthető, a klasszikus rock and roll ifjú titánjai, a Pedrofon pedig villám-videointerjút adott nekünk.
A Szelidi-tó szépségével, hangulatával a kikapcsolódni és nyaralni vágyok paradicsoma, itt az egész család jól érezheti magát. A jobbnál jobb ételekről sem kell lemondani, hiszen a szittyótéri Flick-Flack Étteremben ellenállhatatlan fogásokkal és különleges hangulattal várják a vendégeket.
Az ország egyik legnagyobb gasztronómiai régiója, a Déli régió elnökének ismét a kalocsai Németh Józsefet választották.
Különleges halételekkel és ínyenc fogásokkal várnak téged is a forradalmian új szemléletű Walking Fishben, ahol hétről hétre, finomabbnál finomabb gasztro-csemegékkel találkozhatsz. Na itt tuti, hogy „lekenyereznek”. Tengeri herkentyűs spagetti, harcsapöri sztrapacskával, sült hekk-kárász, sziki pontyból készült halászlé, rántott tintahal karika, ropogós saláta rákfalatkákkal-ínyenc mártással, és még sorolhatnánk...! Ha lecserélnéd az uzsit és ennél végre valami igazán jót, akkor tudod mit kell T-ENNED! Kattints a részletekért, mindent elárulunk!
Január 1-től ugyanis 27-ről 5-százalékra csökkent a hal általános forgalmi adója, ami lassan, de biztosan az árcédulán is megjelenik. Az Országos tendenciával megegyezően, városunkban is érezteti hatását az intézkedés. A kalocsai Gyuri HAL ABC-ben mind az élőhal, mind a fagyasztott termékek ára számottevően csökken.
Ünnepélyesen megnyitották Kalocsa vendéglátásának neves színfoltját, a Juca néni csárdáját, amely kívül-belül megújulva, immár nemcsak szezonálisan várja a vendégeket.
Miért érnéd be kevesebbel, ha választhatod a prémium minőségű ételeket is? Töltsd az il Primo étteremben az estéd szeptember 9-én, kóstolj bele Csehországba!
Közel száz stand, legalább 70 élelmiszer-termelő, közel 30 kiállító, és több ezer látogató. Idén is izgalmas gasztronómiai és mezőgazdasági kalandnak ígérkezik a szakmai konzultációkkal és könnyűzenei programokkal tűzdelt VII. Duna-Tisza közi Agrár Expo Kiskőrösön.