Itt találod az összes cikket a „Szittyótér” témában!
A Szelidi-tó a dél-alföldi régió egyik legjelentősebb turisztikai székhelye, célpontja volt és maradt.
A Szittyótéren étteremmel rendelkező vállalkozók egy része már most megkezdi a felkészülést a 2023. évi idényre, ugyanis az energiaárak robbanása elsők között konyhatechnológiai fejlesztésekre kényszeríti a vendéglátósokat, a kisebb energiafelhasználás érdekében.
A kitelepült éttermeknél a késő esti órákig mindenkinek jutott a finom halászléből, a hódítóan méretes és szaftos sült halakból, és minden olyan halételből, ami még a legigényesebb vendégek elismerését is kivívta.
Az immár évtizedes hagyományokkal büszkélkedő, több kísérő program színesítette gasztronómiai eseményre az ország számos távolabbi pontjáról is érkeztek főzőcsapatok. Pillantsanak bele a hangulatba helyszíni videónkkal!
„Ha így folytatjátok, megél ez a fesztivál még vagy 100 évet, a Duna-menti emberek szeretik, mindig szeretni fogják a jó halászlevet…”
A fejlesztések nyomán folytatódik a trend, miszerint Szelid igazán a gyermekes családok kedvelt üdülőhelyévé kezd válni.
Bőven jutott mindenkinek a finom halászléből, a hódítóan méretes és szaftos sült halakból, és minden olyan halételből, ami még a legigényesebb vendégeket is elkápráztatta.
A Szittyótér vendéglátó helyei is kitelepülnek és szabadtéri „látványkonyhában” főzik a halászlét.
A Szelidi-tó szépségével, hangulatával a kikapcsolódni és nyaralni vágyok paradicsoma, itt az egész család jól érezheti magát. A jobbnál jobb ételekről sem kell lemondani, hiszen a szittyótéri Flick-Flack Étteremben ellenállhatatlan fogásokkal és különleges hangulattal várják a vendégeket.
Ha jó lesz az idő, kétség nincs afelől, hogy idén is özönlenek majd a turisták, strandolók és horgászok Dunapataj - Szelid üdülőfaluba.
Voltak olyan hétvégék a kánikulában, amikor Szelid teltházzal dübörgött.
A szezon felénél vont mérleg számai, a bevételek meghaladják a tavalyiakat.
Kiderült, vétek volt kihagyni azokat a Duna menti halászlére hangolt verziókat, amelyekhez nem tésztát, hanem például a nálunk a szentségtöréssel egyenértékű kovászos kenyeret szolgálták fel.
A július 29-én, szombaton tartandó rendezvény előkészületeiről ma délután győződtünk meg személyesen, és nyugodt szívvel állíthatjuk: a szervezők mindent megtettek, hogy egy újabb emlékezetes rendezvénnyel színesítsék az idei szelidi nyarat.