2021. 10. 23. szombat
Gyöngyi
: 363 Ft   : 312 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Birtokba vették a gyerekek a meszesi üdülő játszóterét

Birtokba vették a gyerekek a meszesi üdülő játszóterét
Zsiga Ferenc  |  2021. 05. 17., 08:48

Felújítása, továbbfejlesztése után jól vizsgázik az önkormányzat meszesi üdülője területén már korábban is meglévő, egyre inkább népszerűbb játszótér. A város egyik legjobb fekvésű ingatlanán május 15-én, szombaton jártunk, és örömmel tapasztaltuk: a Vagyonhasznosítási Kft. munkatársai jóvoltából az előző napon a gyerekek birtokba vehették a szépen kialakított, korszerű, biztonságos szabadtéri játékokkal benépesített játszóteret és környezetét. A kicsik és kísérőik láthatóan élvezték a játék örömét, a friss levegőt, és a gyönyörű panorámát.

Amint az a Vagyonhasznosítási Kft. közösségi médiában tett bejegyzésében olvasható:

„A Meszesi Üdülő területén található játszótér mai nappal megnyitja kapuit a látogatók előtt. Az új játékok bevetésre készen várják a gyerekeket.

A játszótér nyitva tartása a hét minden napján 08.00-tól 20.00-ig.
A nyitvatartási időben a mosdók ingyenesen használhatók.

A május 14-i nyitásról a polgármester is hírt adott, és mint azt a Facebookon írja:

„Köszönjük a Vagyonhasznosító Kft. munkatársainak a Dunánál található önkormányzati üdülő játszótéren végzett munkát!

Az odalátogató gyerekeknek sok-sok mókás pillanatot kívánok az új játékokkal!

A játszótér a mai naptól újra látogatható a hét minden napján reggel nyolc és este nyolc óra között! ”

Forrás: Filvig Géza / Facebook


A szülőkkel beszélgetve megtudtuk, például szombaton egy egész család, nagymama, anyuka, apuka, a família 3 és 5 éves csemetéi autóztak ki az üdülőhöz, hogy egy kellemes délelőttöt töltsenek el a páratlan adottságú, gyermekbarát környezetben. Az külön öröm volt számukra, hogy az üdülő kulturált mosdóját is használhatják, így immár sürgető kényszer sincs, ami miatt hazamenjenek.
Egy nagymama és nagypapa együtt érkezett kisfiú és kislány unokájával. Szerintük a kis gyermekbirodalom azért is hasznos, mert korosztályonként tartogat játékokat a kicsik számára. Majd ha már kijátszották magukat, egy nagyot lehet még velük sétálni a Duna-parton és a védgáton. Arra azonban ügyelni kell, hogy a gyerekeket a Duna közelsége miatt egy pillanatra sem szabad szem elől téveszteni, és figyelni kell arra is, hogy az üdülő bejárati ajtaját mindenki csukja be maga után – hívták fel a figyelmet a nagyszülők.

Az új családi programhoz mindenkinek önfeledt kikapcsolódást, jó szórakozást és pihenést kívánunk!

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)
2021. 10. 20., 08:21
Gépész-, vegyész-, villamosmérnök-hallgatók sora kereste fel a Paks II. standját a BME jubileumi állásbörzéjén. Más műszaki, illetve egyéb szakokon tanulók közül is sokan érdeklődtek a szakmai gyakorlati lehetőség, valamint a nyitott pozíciók iránt. (x)
2021. 10. 19., 14:50
A nyár folyamán a kalocsai Cigány Szív Egyesület és a Kultúrpart csapata szervezésében, pályázati forrás felhasználásával négy alkalommal utazhattak roma gyerekek és felnőtt kísérőik a fővárosba, hogy ott megtekintsék a főbb látványosságokat, izgalmas programokon vehessenek részt. A kirándulásokról egy vidám videofilm készült, amelyet most tettek közzé – tekintsék meg a KALOhíreken!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 22., 15:40
A Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájának 7. és 8. osztályos diákjai rendhagyó történelemóra keretei között mutatták ma be a 65 évvel ezelőtt történteket. Még >>>
2021. 10. 22., 11:23
A legfőbb változás a temető főbejárata felöl elhelyezkedő Béke utcát érinti, melynek forgalma a Petőfi Sándor utca felöl egyirányúsításra kerül, az Alkony utca felé. Még >>>
2021. 10. 22., 10:03
Az eseményen a megye legjobb borászai és pincészetei mutatkoznak be egy borkóstolóval egybekötött különleges borkiállításon. Még >>>
2021. 10. 21., 16:12
A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul. Még >>>
2021. 10. 21., 15:58
A két hónapon át tartó közös munka során a cseh rendőrök határőrizeti feladatok végrehajtásában, hőkamerás gépjárművel támogatják a magyar határszakasz védelmét. Még >>>
2021. 10. 21., 13:24
A veszélyhelyzetre a Kalocsa.hu közösségi médiás oldalán figyelmeztetnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés