2021. 10. 26. kedd
Dömötör
: 364 Ft   : 313 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Elindult a Food Truck Show az Érsekkertben – A gasztronómiai különlegességek mellé LED-falas drukkolás, közös meccsnézés dukál

Elindult a Food Truck Show az Érsekkertben – A gasztronómiai különlegességek mellé LED-falas drukkolás, közös meccsnézés dukál
Illés György Cinó  |  2021. 06. 19., 16:33

Tegnap, pénteken kezdődött, vasárnap zárul az első, de remélhetőleg nem utolsó Food-Truck Show Kalocsán. A számos nemzet jellegzetes utcai gyorsételét fölvonultató guruló kajakaraván általában nagyobb városokat keres föl, használjuk ki a lehetőséget, hogy most a show „házhoz jött”! Nem maradunk le a focimeccsekről sem – a közös meccsnézést, együttszurkolást egy hatalmas LED-fal teszi lehetővé, amíg a gyerekek az ugrálóvárban nyüzsögnek. Enni-innivalóban pedig biztos, hogy nem lesz hiány, úgyhogy minden adott egy remek kikapcsolódáshoz az egész családnak!

A rendezvényt péntek délután Pécsi Vivien önkormányzati képviselő és Zsikó Zoltán, a szervező Kalocsai Innovációs Központ (KIK) Nonprofit Kft. vezetője nyitotta meg péntek délután.

Pécsi Vivien örömét fejezte ki, hogy egy ilyen izgalmas rendezvényen vehetünk részt városunkban, és reményét fejezte ki, hogy bár először, de nem utoljára nyílik ilyen alkalom Kalocsán. A képviselő köszönetet mondott a szervezésért a Kalocsai Innovációs Központnak és annak vezetőjének, Zsikó Zoltánnak, hogy elhozták ezt a gasztronómiai minifesztivált.
Kiemelte, hogy a „guruló street food karaván” nyújtotta kulináris örömök mellett gondoltak a gyerekekre is, akik ugrálóvárban tölthetik jól az időt, és a felnőttekre, külön futballrajongókra, a férfiakra is, ugyanis ők egy hatalmas LED-falon követhetik az Európa Bajnokság izgalmait miközben vígan kortyolgathatják italaikat, és kóstolgathatják a családdal együtt a különféle nemzetek gasztrokultúráját, sajátos ízeit elhozó különleges ételeket.

Pécsi Vivien jó szórakozást és jó étvágyat kívánt a résztvevőknek a még hátralévő két napra, hozzá jó beszélgetéseket együttlétet a család, barátok körében.


Forrás: Kalocsa TV


A továbbiakban Zsikó Zoltán, a KIK nevében köszöntötte a megjelenteket, örömét fejezve ki, hogy végre a pandémia után abba a szakaszba érkeztünk, amikor a szabadtéri rendezvényeket már meg lehet tartani.
A rendezvény különlegességét többek közt abban látta, hogy Kalocsán, de még a környéken sem volt hasonló, ami annak fényében érthető, hogy ez a Food-Truck Show, avagy street-food show általában nagyobb városokba, megyei jogú városokba szokott ellátogatni. Ezért köszönetet mondott Vad-Horváth Zoltánnak, a Magyar Street-Food Egyesület elnökének, hogy bizalmat szavaztak a Kalocsának, és így ide is legurult ez az egészen különleges show.


Forrás: Kalocsa TV


Végül a gyerekeknek az ugrálóvárat, a felnőtteknek a LED-falat és a meccseket, és nem utolsó sorban az ételkülönlegességeket ajánlotta a figyelmébe. Utóbbiak közül nevesítve is a churros nevű édességet (ejtsd: csurrosz), ezt a spanyol édes tésztakülönlegességet, de a húsevők is megtalálják a maguknak való falatot a barbecue-sátornál.
Szerencsére a kilátások szerint az időjárás is kedvezni fog a rendezvénynek.

Nosza, hát, irány az Érsekkert!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>
2021. 10. 23., 09:38
Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!