2022. 07. 01. péntek
Annamária, Tihamér
: 397 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Elindult a Food Truck Show az Érsekkertben – A gasztronómiai különlegességek mellé LED-falas drukkolás, közös meccsnézés dukál

Elindult a Food Truck Show az Érsekkertben – A gasztronómiai különlegességek mellé LED-falas drukkolás, közös meccsnézés dukál
Illés György Cinó  |  2021. 06. 19., 16:33

Tegnap, pénteken kezdődött, vasárnap zárul az első, de remélhetőleg nem utolsó Food-Truck Show Kalocsán. A számos nemzet jellegzetes utcai gyorsételét fölvonultató guruló kajakaraván általában nagyobb városokat keres föl, használjuk ki a lehetőséget, hogy most a show „házhoz jött”! Nem maradunk le a focimeccsekről sem – a közös meccsnézést, együttszurkolást egy hatalmas LED-fal teszi lehetővé, amíg a gyerekek az ugrálóvárban nyüzsögnek. Enni-innivalóban pedig biztos, hogy nem lesz hiány, úgyhogy minden adott egy remek kikapcsolódáshoz az egész családnak!

A rendezvényt péntek délután Pécsi Vivien önkormányzati képviselő és Zsikó Zoltán, a szervező Kalocsai Innovációs Központ (KIK) Nonprofit Kft. vezetője nyitotta meg péntek délután.

Pécsi Vivien örömét fejezte ki, hogy egy ilyen izgalmas rendezvényen vehetünk részt városunkban, és reményét fejezte ki, hogy bár először, de nem utoljára nyílik ilyen alkalom Kalocsán. A képviselő köszönetet mondott a szervezésért a Kalocsai Innovációs Központnak és annak vezetőjének, Zsikó Zoltánnak, hogy elhozták ezt a gasztronómiai minifesztivált.
Kiemelte, hogy a „guruló street food karaván” nyújtotta kulináris örömök mellett gondoltak a gyerekekre is, akik ugrálóvárban tölthetik jól az időt, és a felnőttekre, külön futballrajongókra, a férfiakra is, ugyanis ők egy hatalmas LED-falon követhetik az Európa Bajnokság izgalmait miközben vígan kortyolgathatják italaikat, és kóstolgathatják a családdal együtt a különféle nemzetek gasztrokultúráját, sajátos ízeit elhozó különleges ételeket.

Pécsi Vivien jó szórakozást és jó étvágyat kívánt a résztvevőknek a még hátralévő két napra, hozzá jó beszélgetéseket együttlétet a család, barátok körében.


Forrás: Kalocsa TV


A továbbiakban Zsikó Zoltán, a KIK nevében köszöntötte a megjelenteket, örömét fejezve ki, hogy végre a pandémia után abba a szakaszba érkeztünk, amikor a szabadtéri rendezvényeket már meg lehet tartani.
A rendezvény különlegességét többek közt abban látta, hogy Kalocsán, de még a környéken sem volt hasonló, ami annak fényében érthető, hogy ez a Food-Truck Show, avagy street-food show általában nagyobb városokba, megyei jogú városokba szokott ellátogatni. Ezért köszönetet mondott Vad-Horváth Zoltánnak, a Magyar Street-Food Egyesület elnökének, hogy bizalmat szavaztak a Kalocsának, és így ide is legurult ez az egészen különleges show.


Forrás: Kalocsa TV


Végül a gyerekeknek az ugrálóvárat, a felnőtteknek a LED-falat és a meccseket, és nem utolsó sorban az ételkülönlegességeket ajánlotta a figyelmébe. Utóbbiak közül nevesítve is a churros nevű édességet (ejtsd: csurrosz), ezt a spanyol édes tésztakülönlegességet, de a húsevők is megtalálják a maguknak való falatot a barbecue-sátornál.
Szerencsére a kilátások szerint az időjárás is kedvezni fog a rendezvénynek.

Nosza, hát, irány az Érsekkert!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 27., 14:19
A tavalyi élénk érdeklődés után most kisebb tömeget vonzottak a gasztronómiai különlegességei, holott az Érsekkertbe látogatókat most a LED-falas meccsnézésnél sokkal gazdagabb kiegészítő programsor várta péntek délutántól vasárnap estig. Aki lemaradt róla, vigasztalódjon összefoglalónkkal!
2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>
2022. 06. 30., 12:23
A megye több települése mellett a NAV ellenőrei Kalocsára is ellátogatnak. Még >>>
2022. 06. 30., 09:53
Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben – tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t. Még >>>
2022. 06. 29., 15:51
Vasárnap éjjel Decsen szólalkozott össze egy férfi egy másik társaság tagjaival, majd egy vasrúddal fenyegette őket. A válasz brutális volt: egy testvérpár zártszelvénnyel kezdte ütlegelni a férfit, akit a párja hívására kiérkező rendőrök és mentők eszméletlen, életveszélyes állapotban találtak. Még >>>
2022. 06. 29., 11:59
A kötelező zárt tartás továbbra is érvényben marad a magaskockázatú megyékben, ahogyan a kötelezően előírt szállítás előtti tamponvizsgálatok is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK