2022. 08. 18. csütörtök
Ilona
: 405 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Food Truck Show másodszor Kalocsán – Három napon át várták az érdeklődőket a gyorsétel-különlegességek, koncertek és a vidámpark

Illés György Cinó  |  2022. 06. 27., 14:19

Másodszor érkezett városunkba a Food Truck Show street food karavánja, látványnak is különleges járgányaikkal körbeállva az Érsekkert bejárata melletti füves tisztást. A street-food – azaz, „városi gyorskaja” – különlegességeket árusító büfés kocsik szolgáltatásain kívül a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ (KIKK) szervezésében koncertek és gyermekprogramok sora, valamint vidámpark színesítette „az étlapot”.

A háromnapos program során a nagy vidámpark kínálata a május elsejeivel vetekedett, viszont a kereslet annak jócskán alatta maradt. E mellett a kisebbeket ugrálóvárak, szombaton és vasárnap ráadásképp a népi fajátékokból összeállított Garboncás Játszórét ügyességet próbára tevő játékai várták, vasárnap délelőtt 11 órától pedig Fanti lufibohóc hajtogatta a különböző figurákat a gyerekeknek.
Így készült például egy szemüveg:


Június 24-én, pénteken este hétkor az Easter zenekar műsorát tekinthették meg az érdeklődők. A kalocsai és környékbeli zenészeket tömörítő formáció előadásában főképp a magyar könnyűzene örökzöld slágereinek feldolgozásait hallhatták az érdeklődők.
Kilenc órától a Just Play játszott klasszikus rock slágereket.
A kalocsai formáció után, 11 órától a kalocsai és kiskőrösi zenészekből szerveződött Willy and the Space Dogs, azaz a „Zűrkutyák” álltak közönség elé, főképp közismert rock dalok feldolgozásaival, úgy a hazai, mint a nemzetközi kínálatból.

Június 25-én, szombaton délelőtt 11 órakor gyermekprogram vette kezdetét, amelynek keretében Gerald Schneider zsonglőr adott műsort kicsiknek és nagyoknak.
Szombat délelőtt, majd déltájban is a fellépőkön és a közönségen kívül – hívatlanul – egy-két jókora zuháré is érkezett, de amilyen hirtelen jött, úgy el is állt.

Este héttől a kalocsai Tattoos együttes adott koncertet, akikkel a tavaly nyárvégi foktői motoros hétvégén találkoztunk legutóbb – ott videó is készült a fellépésükről, a mostani koncertjükből pedig, akárcsak az előző két, valamint a még hátralévő zenekar produkciójáról a KIKK közösségi médiás oldalán találhatnak videókat.

Este kilenctől a paksi Origamies debütált városunkban.
A főleg funky és hip-hop, illetve rap elemekből építkező eleven, dinamikus muzsikát játszó Origamies dalai közül kettőt is videóra vettünk, az egyiket itt beágyazva láthatják, a másikért keressék föl YouTube csatornánkat!


Június 26-án, vasárnap Fanti bemutatóján kívül már nem voltak más kísérőprogramok, viszont a Food Truck karaván járgányain kívül a párhuzamosan zajló Bács Trophy Offroad Bajnokság kalocsai futamáról beérkezett a Qualitrans legendás sárga Scaniája is.

Képgaléria megtekintése (37 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 10:14
A program keretében szegregált élethelyzetben élő tinédzser és felnőtt korosztály számára a Pünkösdi Egyház Imaházában lelki gondozáson, önismereti és társismeret fejlesztési, istentiszteleteken, dicsőítéseken vesznek részt roma emberek
2022. 08. 17., 08:25
Pénteken indult az a hatalkalmas kerekasztalbeszélgetés-sorozat, amely Kalocsa értékeit helyezi fókuszba, és a különbségek helyett a közös pontok kiemelésével az itteni lokálpatrióták közti együttműködés erősítését tűzi célul. Elsőként a lokálpatriotizmus mibenlétét igyekeztek megragadni a résztvevők. Ma a népművészet lesz a téma.
2022. 08. 17., 08:49
A TOP-5.2.1-15 –BK1-2020-00009 azonosítási számú „A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok” megnevezésű pályázat keretében 2022 augusztus 22-26-ig három helyszínen 15-15 roma származású gyermeket táboroztat a kalocsai Önkormányzat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 18., 13:24
Egyelőre az látható, hogy „labilisabb lesz a légállapot”, növekszik az ismétlődő záporok, zivatarok esélye, és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, ismertette a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 08. 18., 12:50
Nem lehet vele hibázni. Eredetileg gyümölcstortából alakult a recept, ami mindig túl kevés volt. Még >>>
2022. 08. 18., 12:37
Szintén augusztus 15-én nyílik újra a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program Még >>>
2022. 08. 18., 08:27
A Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és és a Piros Rózsa Néptánc Egyesület elsődleges célja a megalakulástól kezdve a gyermekek, a fiatal korosztály és a felnőttek népi játékkal, néptánccal való megismertetése volt, és ennek a tudásnak a bemutatása helyi, térségi, országos és nemzetközi rendezvényeken. Még >>>
2022. 08. 17., 17:17
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is várja mindazok jelentkezését, akik Magyarország államhatárának védelmére elhivatottak. Még >>>
2022. 08. 17., 08:31
Az árverésre bocsátott termékeket előzetesen augusztus 17-én és 18-án Budaörsön lehet megnézni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés