2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Food Truck Show másodszor Kalocsán – Három napon át várták az érdeklődőket a gyorsétel-különlegességek, koncertek és a vidámpark

Illés György Cinó  |  2022. 06. 27., 14:19

Másodszor érkezett városunkba a Food Truck Show street food karavánja, látványnak is különleges járgányaikkal körbeállva az Érsekkert bejárata melletti füves tisztást. A street-food – azaz, „városi gyorskaja” – különlegességeket árusító büfés kocsik szolgáltatásain kívül a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ (KIKK) szervezésében koncertek és gyermekprogramok sora, valamint vidámpark színesítette „az étlapot”.

A háromnapos program során a nagy vidámpark kínálata a május elsejeivel vetekedett, viszont a kereslet annak jócskán alatta maradt. E mellett a kisebbeket ugrálóvárak, szombaton és vasárnap ráadásképp a népi fajátékokból összeállított Garboncás Játszórét ügyességet próbára tevő játékai várták, vasárnap délelőtt 11 órától pedig Fanti lufibohóc hajtogatta a különböző figurákat a gyerekeknek.
Így készült például egy szemüveg:


Június 24-én, pénteken este hétkor az Easter zenekar műsorát tekinthették meg az érdeklődők. A kalocsai és környékbeli zenészeket tömörítő formáció előadásában főképp a magyar könnyűzene örökzöld slágereinek feldolgozásait hallhatták az érdeklődők.
Kilenc órától a Just Play játszott klasszikus rock slágereket.
A kalocsai formáció után, 11 órától a kalocsai és kiskőrösi zenészekből szerveződött Willy and the Space Dogs, azaz a „Zűrkutyák” álltak közönség elé, főképp közismert rock dalok feldolgozásaival, úgy a hazai, mint a nemzetközi kínálatból.

Június 25-én, szombaton délelőtt 11 órakor gyermekprogram vette kezdetét, amelynek keretében Gerald Schneider zsonglőr adott műsort kicsiknek és nagyoknak.
Szombat délelőtt, majd déltájban is a fellépőkön és a közönségen kívül – hívatlanul – egy-két jókora zuháré is érkezett, de amilyen hirtelen jött, úgy el is állt.

Este héttől a kalocsai Tattoos együttes adott koncertet, akikkel a tavaly nyárvégi foktői motoros hétvégén találkoztunk legutóbb – ott videó is készült a fellépésükről, a mostani koncertjükből pedig, akárcsak az előző két, valamint a még hátralévő zenekar produkciójáról a KIKK közösségi médiás oldalán találhatnak videókat.

Este kilenctől a paksi Origamies debütált városunkban.
A főleg funky és hip-hop, illetve rap elemekből építkező eleven, dinamikus muzsikát játszó Origamies dalai közül kettőt is videóra vettünk, az egyiket itt beágyazva láthatják, a másikért keressék föl YouTube csatornánkat!


Június 26-án, vasárnap Fanti bemutatóján kívül már nem voltak más kísérőprogramok, viszont a Food Truck karaván járgányain kívül a párhuzamosan zajló Bács Trophy Offroad Bajnokság kalocsai futamáról beérkezett a Qualitrans legendás sárga Scaniája is.

Képgaléria megtekintése (37 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 05. 30., 12:49
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)
2023-05-27 14:54:00
A végig magyar és német nyelven konferált program záróakkordjaként az emlékművet - mely a Hartát újratelepítő 229 család nevét örökíti meg - a nemzetiszínű szalag átvágásával Font Sándor, Ritter Imre országgyűlési képviselők, Dollenstein László polgármester és Frőlich Henrikné, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke avatta fel.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>
2023. 05. 31., 14:10
A XXXI. Kék Madár Fesztivál péntektől vasárnapig tartó programpalettáján különféle kulturális, gyermek és könnyűzenei programok szerepelnek. Még >>>
2023. 05. 31., 14:00
A fedélzeten tartózkodó katonaorvosokkal tartott Kajári Ferenc vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese is. Még >>>