2023. 11. 30. csütörtök
András, Andor
: 378 Ft   : 345 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Hatalmas érdeklődés, színes kínálat az Őszi Kultúrpiacon – A műsoron a zene és a költészet dominált

Illés György Cinó  |  2023. 10. 25., 09:24

Gyönyörű, nyárias időben, nagy érdeklődés mellett zajlott az Octopus Egyesület bolhapiaccal, képzőművészeti kiállítással és kézműves termékbemutatókkal kiegészült délutáni rendezvénye október 20-án, vasárnap délután, amelynek programján az Ifjúsági Fúvószenekar és a Gimnázium diákjainak fellépése mellett a szélesebb közönség előtt most debütáló, a kalocsai Dózsa György Technikum két diákja alkotta Változó Korszak énekes-gitáros produkciója és DJ Fanti háttérzenéje szerepelt.

Az Octopus Egyesület tavaly karácsony előtt tartotta meg első hasonló rendezvényét, Adventi Kultúrpiac címmel, amint már arról olvashattak portálunkon. Azóta évszakonként egy alkalommal megrendezik a Kultúrpiacot, nem csökkenő népszerűséggel.

Az Őszi Kultúrpiac így a már megszokott rendben, de ami az árusokat illeti, az eddiginél talán még nagyobb és szélesebb kínálattal és hatalmas érdeklődés mellett zajlott. A rendezvény keretében környékbeli alkotóknak nyílt alkalmi képzőművészeti kiállítása, az árusok közt pedig a sok ruházati cikk, ilyen-olyan időszaki termék és sok egyéb mellett többen kínálták saját kézműves termékeiket, dísztárgyakat, használati tárgyakat, élelmiszereket, illatszereket, sőt talán még varázsszereket is, de ékszereket, ásványokat, bőrdíszműves cikkeket, fajátékokat, és – ha repülőszőnyeget nem is –, míves rongyszőnyegeket biztosan.

Aki nem hiszi, járjon utána, az Octopus Egyesület közösségi médiás oldalán ugyanis számos posztban mutatják be a vásár kiállítóit, olyan alapossággal, hogy az újságíró teljesen fölöslegesnek érezheti a munkáját. Azért munkatársunk mégis csak elvégezte, és egy csokorba szedte a kiállítókat. Pontosabban két csokorba.
Ezt most képgalériánkkal egészítjük ki:

Képgaléria megtekintése (43 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


Két órakor „A művészet mindenkié” mottóval környékbeli festőművészek képeiből nyílt szabadtéri kiállítás.

A műsorfolyamot az Ifjúsági Fúvószenekar koncertje nyitotta, akik a Tesco közönségszavazatokra épülő nyereményjátékán nyertek támogatást ingyenes, nyilvános koncert megtartására – ennek adott teret az Őszi Kultúrpiac.
A zenekar az ABC bejárata előtt lépett föl délután három órai kezdettel. Produkciójukból ízelítőképpen mutatunk egy rövid részletet:


A folytatásban, négy órától a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Technikum és Kollégiuma két diákja alkotta Változó Korszak nevű formáció szórakoztatta a közönséget Kanalas János verseivel, aki erős érzelmi hatású, nemcsak dalszövegként, de irodalmi szempontból is figyelemre méltó költeményeit maga énekelte, vagy inkább mondta el, diáktársa, Lakatos Bence Gábor gitárkíséretével.


Zárószámként a Szent István Gimnázium tanulóinak zenés-irodalmi összeállítása hangzott el. Ennek keretében a fiatalok őszi témájú verseket adtak elő, műsorukat zenei betétekkel, gitárjátékkal színesítetve.

Képgaléria megtekintése (43 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek


A gyerekeket arcfestés és mesesarok várta, a szomjazók – itteni szokás szerint egy darab papírpénzért – bögrével együtt kaphattak teát, gyümölcsszörpöt. Az idei Őszi Kultúrpiacnak a következő alkalom feltételeinek megteremtése mellett volt egy további, vállalt küldetése: a jótékonysági sütivásáron kínált, önkéntesek által felajánlott házi süteményekért cserébe a becsületkasszába került összeg ezúttal az állatmenhelyet és az azt fenntartó alapítványt segítette.
Közben pedig már meg is hirdették a következő, első évfordulós Kultúrpiacot:

ADVENTI KULTÚRPIAC 2023. – DECEMBER 10-ÉN, VASÁRNAP 13–20 ÓRÁIG.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>
2023. 11. 22., 10:58
Bár a kivágott ruhák már jó ideje uralják a divatot, a csípő- és deréktájon stratégikusan elhelyezett lyuk, ami néha még a fenék tetejét is éppen hogy megmutathatja, a saját műfajává nőtte ki magát. Olyannyira, hogy 2023-ban sorra tűntek fel a sztárok csípővillantós ruhában, illetve nadrágban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK