2022. 08. 19. péntek
Huba
: 405 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Hurrá gyereknap! – Újra hatalmas buli várható a Kalocsa Jövőjéért Egyesület gyermeknapi rendezvényén

Helyszín: Csilás park
Dátum: 2022. május 29., vasárnap 10:00
Hurrá gyereknap! – Újra hatalmas buli várható a Kalocsa Jövőjéért Egyesület gyermeknapi rendezvényén

A Kalocsa jövőjéért Egyesület (KJE) a korábbi nagysikerű gyermeknapi rendezvényei után újra a jól bevált helyszínen, a Csilás parkban, illetve az E.T. Pizzériában és annak teraszán tartja meg gyermeknapi buliját május 29-én, vasárnap 10 órai kezdettel, amelyre minden gyermeket szeretettel várnak!

Itt érdemes már a reggel tíz órára meghirdetett megnyitóra is odafigyelni, hiszen egy évvel korábban itt jelentette be dr. Filvig Géza polgármester azt a nagy ívű, a város több pontján – főképp az eddig e téren szerényebben ellátott részein – megvalósuló játszótér-fejlesztési programot, amelynek keretében az óta első lépéseként megvalósult a Vidats utcai ’Kiskalóz Kikötő’, amelyet tavaly nyár végén, augusztus 26-án adták át, kis ünnepség keretében, valamint a frissen elkészült Csajda-kerti játszótér, amelyet épp ma adnak át a nagyközönségnek.

Reggel aszfaltrajzversennyel indul a nap, amelynek eredményhirdetésére ebéd után, délután kettőkor kerül sor.
Az este hat óráig tartó program keretében a kicsik jókedvéről kerekítő foglalkozás, lufi, ugrálóvár, csillámtetoválás, arcfestés, népi fajátékokból összeállított mini vidámpark gondoskodik.
A népi iparművészek kézműves-foglalkozásai és bemutatói korhatár nélkül várják az érdeklődőket – Kovács László fazekasmester a korongozás fogásaival, Kriptáné Halász Zsuzsanna a kalocsai motívumkinccsel ismereti meg őket.

Ha mindez nem volna elég, a nap folyamán Figura Ede zenés, interaktív gyermekműsora, Gerald Schneider zsonglőr bemutatója, Surranó és Brekkenő címmel bábelőadás várja a gyerekeket és az örömükben osztozni kívánó szüleiket, akiket a délután öt órától a Talamba ütőegyüttes hangszerbemutató koncertje szórakoztatja majd.

Mind emellé mentő- tűzoltó- és rendőrautó-bemutató, motoros bemutató színesíti a programot, amelynek zárásaként egy-egy fagyival térhetnek haza a lurkók.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 08:25
Pénteken indult az a hatalkalmas kerekasztalbeszélgetés-sorozat, amely Kalocsa értékeit helyezi fókuszba, és a különbségek helyett a közös pontok kiemelésével az itteni lokálpatrióták közti együttműködés erősítését tűzi célul. Elsőként a lokálpatriotizmus mibenlétét igyekeztek megragadni a résztvevők. Ma a népművészet lesz a téma.
2022-08-16 15:57:56
Hirtelen zuhant rá a gyász és vele együtt a váratlan élethelyzet sok nehezen megoldható problémája arra a kalocsai családra, amely fiatal édesanyját néhány hete veszítette el. Az apa segítség nélkül maradt, a gyermeket felügyelet nélkül nem hagyhatja, így fővárosi állását föladni kényszerült. Könnyű belátni: e helyzetben minden segítség jól jön!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 19., 09:11
Balotaszállás külterületén, az előre megadott helyszínen 13 migráns személyt vett fel a gépjárművébe és elindult velük a nyugati határ felé. Még >>>
2022. 08. 19., 08:14
Csütörtök délután gyulladt ki az aljnövényzet Pécs külterületén, az Akó dűlőn, ahol lángra kapott egy ház is, majd az erős szél miatt sebesen terjedő lángok miatt egyre több ingatlan került veszélybe. Még >>>
2022. 08. 18., 13:24
Egyelőre az látható, hogy „labilisabb lesz a légállapot”, növekszik az ismétlődő záporok, zivatarok esélye, és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, ismertette a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 08. 18., 12:50
Nem lehet vele hibázni. Eredetileg gyümölcstortából alakult a recept, ami mindig túl kevés volt. Még >>>
2022. 08. 18., 12:37
Szintén augusztus 15-én nyílik újra a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program Még >>>
2022. 08. 18., 08:27
A Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és és a Piros Rózsa Néptánc Egyesület elsődleges célja a megalakulástól kezdve a gyermekek, a fiatal korosztály és a felnőttek népi játékkal, néptánccal való megismertetése volt, és ennek a tudásnak a bemutatása helyi, térségi, országos és nemzetközi rendezvényeken. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés