2021. 12. 01. szerda
Elza
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai fotós sikerszériája – Török Töce Tibor pályázati arany és bronzérmes, képeit több tárlatba beválogatták az idei évben

Illés György Cinó  |  2020. 10. 21., 14:45

A Dabason hetedik alkalommal megrendezett Házunk–Hazánk Országos Fotópályázaton a „Túl mindenen” című képével első helyezést ért el a fotói mellett a rendszeres futóalkalmak megszervezéséről, valamint jótékonysági futásairól is ismert kalocsai „futógráfus”, akinek egy további fotóját beválogatták a 45 kiállításra került kép közé. De fényképeit szívesen látták a Jászkun Fotószalon tárlatán Szolnokon, valamint az Alföldi Fotószalonon Szentesen is, ahol egyik képe bekerült az idei kiállítás katalógusába is, míg Biatorbágyon bronzérmes lett, és egy képe a kiállítási anyagban is feltűnik.

A dabasi Házunk–Hazánk Országos Fotópályázatra 70 alkotó 503 munkája közül választották ki 31 alkotótól azt a 45 képet, amelyek végül kiállításra kerültek.
A számok alapján látható: nem könnyű beférni ide,

TÖRÖK TÖCE TIBOR MÉGIS AZON KEVESEK KÖZÉ TARTOZIK, AKIKNEK KÉT FOTÓJÁT IS KIÁLLÍTOTTÁK:

▪          a "Két jó barát", és

▪          a „Túl mindenen”


című alkotásokat, amelyek közül

EZ UTÓBBI FOTÓ ELSŐ HELYEZÉST ÉRT EL.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!Helytörténeti kontextust, a kalocsai kulturális élettel való kohéziót és művészeti ágak közti áthallást ad a képnek, hogy az Gróf József kalocsai költőt ábrázolja, otthonában.
A kiállítás képeiből szép videó is készült, amelyet itt is megtekinthetnek:

[A cikk a videó alatt folytatódik!]


Szolnok, Szentes, Biatorbágy – pipa!

HÁROM TOVÁBBI FOTÓS SIKER IS BEARANYOZZA TÖRÖK TÖCE 2020-AS ŐSZÉT.

A szolnoki XXV. Jászkun Fotószalon kiállítási anyagába idén három fotója is bekerült.
A zsűri egyaránt szerette a "Hazafelé a hóesésben”, az "Itt várlak" és a "Tündérmese" című fotóit.
A "Tündérmese" azonban nem csak itt szerepelt sikerrel:A szentesi XXVI. Alföldi Fotószalon
(egyben XXXX. Dél-alföldi Fotószalon) pályázatára 82 szerző 365 alkotása érkezett. Közülük 58 szerző 101 db fotográfiáját fogadta be a zsűri a szalon idei tárlatára. A kép, amellett, hogy a nívós kiállításon szerezhet ismertséget alkotójának, a tárlatról készült katalógusba is bekerült.

A IX. Biatorbágy Fotószalonra 89 fotós 1059 alkotással nevezett be.
A zsűri pontozással a Színes (kötetlen) kategóriában 35, a Fekete-fehér (kötetlen) kategóriában 33, a Természet és tájkép kategóriában 32, a Karantén kategóriában 14 képet választott ki vetített képes bemutatásra.

A pályázatra beérkezett fotókat rangos zsűri bírálta el.

Sandra Zagolin, Olaszország: EFIAP/gold fotóművész, képriportjai olasz magazinokban jelennek. 13 éve vezeti Olaszország legsikeresebb fotóklubját. Kedvenc fotós témája a nomád népek és kultúrájuk fotózása. Az Oasis nemzetközi fotópályázat fődíjasa, Best Author a Trierenberg Super Circuit pályázaton.

Daróczi Csaba: természetfotós, EFIAP/b fotóművész. Több mint 25 éve foglalkozik természetfotózással, de a fotográfia más területeit is sikerrel műveli. Ez idő alatt itthon és külföldön, már szinte az összes jelentős fotópályázaton díjazott, illetve fődíjas volt.

Heltai Csaba: Tipográfus, képszerkesztő. Fotós albumok tervezője, valamint 2006-tól 13 és fél éven át National Geographic magazin magyar kiadásának művészeti vezetője, hat alkalommal a NaturArt Év Természetfotósa pályázat zsűritagja.

Kerekes István: tanár, szabadúszó fotográfus. 2018-ban a Nemzetközi Fotóművész Szövetség (FIAP) által adományozott minősítések közül megkapta a FIAP Kiváló Művésze legmagasabb, gyémánt 3. fokozatát (EFIAP/d3). Főként szocio-, portré-, valamint természetfotókat készít. A magyar sajtófotó pályázatok többszörös díjazottja, és azzal, hogy egy fotója a világ számos pontjáról 500 díjat is bezsebelt, a világon egyedülálló teljesítménnyel is büszkélkedhet.

Döntésük nyomán Töce egyik képe bronzérmes lett, egy másik fotóját pedig beválogatták a nívós kiállítási anyagba is.
Török Töce Tibornak e megmérettetésekre benevezett fotóiról elmondhatjuk, hogy

LELKES LOKÁLPATRIÓTAKÉNT AZ ÖSSZES ELHANGZÓ ALKOTÁSÁT KIS HAZÁNKBAN, AZON BELÜL IS SZŰKEBB PÁTRIÁNKBAN, KALOCSÁN KÉSZÍTETTE,

ezzel is öregbítve városunk hírnevét a fotósok világában.

A SZÉP SIKEREKHEZ SZERKESZTŐSÉGÜNK EZÚTON GRATULÁL TÖRÖK TÖCE TIBORNAK!

A kalocsai futógráfusnak az idei őszéből tehát már csak egy dolog hiányzik.
De az is meglesz hamarosan: A hónap végén újra, akárcsak tavaly, Tök Jó Futás, immár negyedszer!

A hónap utolsó napján idén is – immár negyedszer – megrendezésre kerül Kalocsán a Tök jó futás, amelynek már a neve is elmondja a lényeget, a szlogenje közérthetően kifejti, a részletek pedig a cikkben!
bővebben ...

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>
2021. 12. 01., 09:05
Íme az első feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés