2022. 08. 10. szerda
Lőrinc
: 401 Ft   : 393 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai fotós sikerszériája – Török Töce Tibor pályázati arany és bronzérmes, képeit több tárlatba beválogatták az idei évben

Illés György Cinó  |  2020. 10. 21., 14:45

A Dabason hetedik alkalommal megrendezett Házunk–Hazánk Országos Fotópályázaton a „Túl mindenen” című képével első helyezést ért el a fotói mellett a rendszeres futóalkalmak megszervezéséről, valamint jótékonysági futásairól is ismert kalocsai „futógráfus”, akinek egy további fotóját beválogatták a 45 kiállításra került kép közé. De fényképeit szívesen látták a Jászkun Fotószalon tárlatán Szolnokon, valamint az Alföldi Fotószalonon Szentesen is, ahol egyik képe bekerült az idei kiállítás katalógusába is, míg Biatorbágyon bronzérmes lett, és egy képe a kiállítási anyagban is feltűnik.

A dabasi Házunk–Hazánk Országos Fotópályázatra 70 alkotó 503 munkája közül választották ki 31 alkotótól azt a 45 képet, amelyek végül kiállításra kerültek.
A számok alapján látható: nem könnyű beférni ide,

TÖRÖK TÖCE TIBOR MÉGIS AZON KEVESEK KÖZÉ TARTOZIK, AKIKNEK KÉT FOTÓJÁT IS KIÁLLÍTOTTÁK:

▪          a "Két jó barát", és

▪          a „Túl mindenen”


című alkotásokat, amelyek közül

EZ UTÓBBI FOTÓ ELSŐ HELYEZÉST ÉRT EL.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!Helytörténeti kontextust, a kalocsai kulturális élettel való kohéziót és művészeti ágak közti áthallást ad a képnek, hogy az Gróf József kalocsai költőt ábrázolja, otthonában.
A kiállítás képeiből szép videó is készült, amelyet itt is megtekinthetnek:

[A cikk a videó alatt folytatódik!]


Szolnok, Szentes, Biatorbágy – pipa!

HÁROM TOVÁBBI FOTÓS SIKER IS BEARANYOZZA TÖRÖK TÖCE 2020-AS ŐSZÉT.

A szolnoki XXV. Jászkun Fotószalon kiállítási anyagába idén három fotója is bekerült.
A zsűri egyaránt szerette a "Hazafelé a hóesésben”, az "Itt várlak" és a "Tündérmese" című fotóit.
A "Tündérmese" azonban nem csak itt szerepelt sikerrel:A szentesi XXVI. Alföldi Fotószalon
(egyben XXXX. Dél-alföldi Fotószalon) pályázatára 82 szerző 365 alkotása érkezett. Közülük 58 szerző 101 db fotográfiáját fogadta be a zsűri a szalon idei tárlatára. A kép, amellett, hogy a nívós kiállításon szerezhet ismertséget alkotójának, a tárlatról készült katalógusba is bekerült.

A IX. Biatorbágy Fotószalonra 89 fotós 1059 alkotással nevezett be.
A zsűri pontozással a Színes (kötetlen) kategóriában 35, a Fekete-fehér (kötetlen) kategóriában 33, a Természet és tájkép kategóriában 32, a Karantén kategóriában 14 képet választott ki vetített képes bemutatásra.

A pályázatra beérkezett fotókat rangos zsűri bírálta el.

Sandra Zagolin, Olaszország: EFIAP/gold fotóművész, képriportjai olasz magazinokban jelennek. 13 éve vezeti Olaszország legsikeresebb fotóklubját. Kedvenc fotós témája a nomád népek és kultúrájuk fotózása. Az Oasis nemzetközi fotópályázat fődíjasa, Best Author a Trierenberg Super Circuit pályázaton.

Daróczi Csaba: természetfotós, EFIAP/b fotóművész. Több mint 25 éve foglalkozik természetfotózással, de a fotográfia más területeit is sikerrel műveli. Ez idő alatt itthon és külföldön, már szinte az összes jelentős fotópályázaton díjazott, illetve fődíjas volt.

Heltai Csaba: Tipográfus, képszerkesztő. Fotós albumok tervezője, valamint 2006-tól 13 és fél éven át National Geographic magazin magyar kiadásának művészeti vezetője, hat alkalommal a NaturArt Év Természetfotósa pályázat zsűritagja.

Kerekes István: tanár, szabadúszó fotográfus. 2018-ban a Nemzetközi Fotóművész Szövetség (FIAP) által adományozott minősítések közül megkapta a FIAP Kiváló Művésze legmagasabb, gyémánt 3. fokozatát (EFIAP/d3). Főként szocio-, portré-, valamint természetfotókat készít. A magyar sajtófotó pályázatok többszörös díjazottja, és azzal, hogy egy fotója a világ számos pontjáról 500 díjat is bezsebelt, a világon egyedülálló teljesítménnyel is büszkélkedhet.

Döntésük nyomán Töce egyik képe bronzérmes lett, egy másik fotóját pedig beválogatták a nívós kiállítási anyagba is.
Török Töce Tibornak e megmérettetésekre benevezett fotóiról elmondhatjuk, hogy

LELKES LOKÁLPATRIÓTAKÉNT AZ ÖSSZES ELHANGZÓ ALKOTÁSÁT KIS HAZÁNKBAN, AZON BELÜL IS SZŰKEBB PÁTRIÁNKBAN, KALOCSÁN KÉSZÍTETTE,

ezzel is öregbítve városunk hírnevét a fotósok világában.

A SZÉP SIKEREKHEZ SZERKESZTŐSÉGÜNK EZÚTON GRATULÁL TÖRÖK TÖCE TIBORNAK!

A kalocsai futógráfusnak az idei őszéből tehát már csak egy dolog hiányzik.
De az is meglesz hamarosan: A hónap végén újra, akárcsak tavaly, Tök Jó Futás, immár negyedszer!

A hónap utolsó napján idén is – immár negyedszer – megrendezésre kerül Kalocsán a Tök jó futás, amelynek már a neve is elmondja a lényeget, a szlogenje közérthetően kifejti, a részletek pedig a cikkben!
bővebben ...

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 09., 07:48
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.
2022. 08. 07., 08:20
Már 850 ezer hektárt érint az aszálykár az országban, az előrejelzések szerint az idén az őszi búza termésátlaga nem éri hektáronként a négy tonnát, de a korábbi éveknél alacsonyabb lesz az őszi árpa, a rozs, vagy a tritikálé termésátlaga is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 10., 17:28
Balotaszállásnál állították meg a fiatal szerb férfit, aki 10 határsértőt szállított egy személyautóban. Még >>>
2022. 08. 10., 13:03
A pályázat megvalósítására 3,347 milliárd forint vissza nem térítendő, 100% intenzitású támogatást biztosítanak. Még >>>
2022. 08. 09., 17:41
A vádlott a sértett egy fa szerszámnyéllel kitartóan, testszerte ütlegelte, aminek következtében a férfi a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2022. 08. 09., 10:01
A Készenléti Rendőrség toborzói a jánoshalmi térségben élőknek tartottak tájékoztatót. Még >>>
2022. 08. 08., 17:46
Nagy területen lángra kapott a száraz fű Kecskemét külterületén. Még >>>
2022. 08. 08., 16:35
A célok között szerepel az ittas vezetők kiszűrése. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés