2023. 12. 01. péntek
Elza
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai fotós sikerszériája – Török Töce Tibor pályázati arany és bronzérmes, képeit több tárlatba beválogatták az idei évben

Illés György Cinó  |  2020. 10. 21., 14:45

A Dabason hetedik alkalommal megrendezett Házunk–Hazánk Országos Fotópályázaton a „Túl mindenen” című képével első helyezést ért el a fotói mellett a rendszeres futóalkalmak megszervezéséről, valamint jótékonysági futásairól is ismert kalocsai „futógráfus”, akinek egy további fotóját beválogatták a 45 kiállításra került kép közé. De fényképeit szívesen látták a Jászkun Fotószalon tárlatán Szolnokon, valamint az Alföldi Fotószalonon Szentesen is, ahol egyik képe bekerült az idei kiállítás katalógusába is, míg Biatorbágyon bronzérmes lett, és egy képe a kiállítási anyagban is feltűnik.

A dabasi Házunk–Hazánk Országos Fotópályázatra 70 alkotó 503 munkája közül választották ki 31 alkotótól azt a 45 képet, amelyek végül kiállításra kerültek.
A számok alapján látható: nem könnyű beférni ide,

TÖRÖK TÖCE TIBOR MÉGIS AZON KEVESEK KÖZÉ TARTOZIK, AKIKNEK KÉT FOTÓJÁT IS KIÁLLÍTOTTÁK:

▪          a "Két jó barát", és

▪          a „Túl mindenen”


című alkotásokat, amelyek közül

EZ UTÓBBI FOTÓ ELSŐ HELYEZÉST ÉRT EL.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!Helytörténeti kontextust, a kalocsai kulturális élettel való kohéziót és művészeti ágak közti áthallást ad a képnek, hogy az Gróf József kalocsai költőt ábrázolja, otthonában.
A kiállítás képeiből szép videó is készült, amelyet itt is megtekinthetnek:

[A cikk a videó alatt folytatódik!]


Szolnok, Szentes, Biatorbágy – pipa!

HÁROM TOVÁBBI FOTÓS SIKER IS BEARANYOZZA TÖRÖK TÖCE 2020-AS ŐSZÉT.

A szolnoki XXV. Jászkun Fotószalon kiállítási anyagába idén három fotója is bekerült.
A zsűri egyaránt szerette a "Hazafelé a hóesésben”, az "Itt várlak" és a "Tündérmese" című fotóit.
A "Tündérmese" azonban nem csak itt szerepelt sikerrel:A szentesi XXVI. Alföldi Fotószalon
(egyben XXXX. Dél-alföldi Fotószalon) pályázatára 82 szerző 365 alkotása érkezett. Közülük 58 szerző 101 db fotográfiáját fogadta be a zsűri a szalon idei tárlatára. A kép, amellett, hogy a nívós kiállításon szerezhet ismertséget alkotójának, a tárlatról készült katalógusba is bekerült.

A IX. Biatorbágy Fotószalonra 89 fotós 1059 alkotással nevezett be.
A zsűri pontozással a Színes (kötetlen) kategóriában 35, a Fekete-fehér (kötetlen) kategóriában 33, a Természet és tájkép kategóriában 32, a Karantén kategóriában 14 képet választott ki vetített képes bemutatásra.

A pályázatra beérkezett fotókat rangos zsűri bírálta el.

Sandra Zagolin, Olaszország: EFIAP/gold fotóművész, képriportjai olasz magazinokban jelennek. 13 éve vezeti Olaszország legsikeresebb fotóklubját. Kedvenc fotós témája a nomád népek és kultúrájuk fotózása. Az Oasis nemzetközi fotópályázat fődíjasa, Best Author a Trierenberg Super Circuit pályázaton.

Daróczi Csaba: természetfotós, EFIAP/b fotóművész. Több mint 25 éve foglalkozik természetfotózással, de a fotográfia más területeit is sikerrel műveli. Ez idő alatt itthon és külföldön, már szinte az összes jelentős fotópályázaton díjazott, illetve fődíjas volt.

Heltai Csaba: Tipográfus, képszerkesztő. Fotós albumok tervezője, valamint 2006-tól 13 és fél éven át National Geographic magazin magyar kiadásának művészeti vezetője, hat alkalommal a NaturArt Év Természetfotósa pályázat zsűritagja.

Kerekes István: tanár, szabadúszó fotográfus. 2018-ban a Nemzetközi Fotóművész Szövetség (FIAP) által adományozott minősítések közül megkapta a FIAP Kiváló Művésze legmagasabb, gyémánt 3. fokozatát (EFIAP/d3). Főként szocio-, portré-, valamint természetfotókat készít. A magyar sajtófotó pályázatok többszörös díjazottja, és azzal, hogy egy fotója a világ számos pontjáról 500 díjat is bezsebelt, a világon egyedülálló teljesítménnyel is büszkélkedhet.

Döntésük nyomán Töce egyik képe bronzérmes lett, egy másik fotóját pedig beválogatták a nívós kiállítási anyagba is.
Török Töce Tibornak e megmérettetésekre benevezett fotóiról elmondhatjuk, hogy

LELKES LOKÁLPATRIÓTAKÉNT AZ ÖSSZES ELHANGZÓ ALKOTÁSÁT KIS HAZÁNKBAN, AZON BELÜL IS SZŰKEBB PÁTRIÁNKBAN, KALOCSÁN KÉSZÍTETTE,

ezzel is öregbítve városunk hírnevét a fotósok világában.

A SZÉP SIKEREKHEZ SZERKESZTŐSÉGÜNK EZÚTON GRATULÁL TÖRÖK TÖCE TIBORNAK!

A kalocsai futógráfusnak az idei őszéből tehát már csak egy dolog hiányzik.
De az is meglesz hamarosan: A hónap végén újra, akárcsak tavaly, Tök Jó Futás, immár negyedszer!

A hónap utolsó napján idén is – immár negyedszer – megrendezésre kerül Kalocsán a Tök jó futás, amelynek már a neve is elmondja a lényeget, a szlogenje közérthetően kifejti, a részletek pedig a cikkben!
bővebben ...

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 29., 12:25
A paksi bővítés már nem a papírmunkáról, hanem a valódi építkezésről szól – mondta Szijjártó Péter miután Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával tárgyal a következő időszak feladatairól. A külgazdasági és külügyminiszter ezt megelőzően az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának meghallgatásán arról beszélt, hogy a két új blokk építése a legszigorúbb biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak megfelelően zajlik. A Joint Venture Szövetség pécsi fórumán is kiemelt téma volt a Paks II. beruházás. (x)
2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 12. 01., 08:45
Gyerekeink számára tenné izgalmasabbá az ünnepvárást idén is Simó Fanni. Első lépésként a versben furfangosan elrejtett címet kell megtalálni, majd az ablakban, esetleg az udvarban elhelyezett számot. Az első feladvány a cikkben! Még >>>
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK