2022. 01. 25. kedd
Pál
: 359 Ft   : 317 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsán járt a Mikulás – Hétfőn a színházban tartották a kalocsai önkormányzat mikulásváró ünnepségét

Illés György Cinó  |  2021. 12. 07., 13:00

Vidám gyerekzsivajtól volt hangos hétfő délután négy órától a kalocsai színház, ahol a városi mikulásváró ünnepséget tartották. Az előzetes regisztrációhoz kötött, de ingyenes rendezvényen százötven gyermek és kísérőik vettek részt. A jókedvről a nagy izgalommal várt Mikulás mellett TücsökSzabi, valamint a Tábortűz zenekar koncertje, arcfestés, csillámtetoválás és lufibohóc is gondoskodott.

A Kalocsai innovációs és közművelődési központ (KIK) szervezésében megtartott Mikulás napi ünnepség keretében már az előcsarnokban arcfestés és csillámtetoválás várta a gyerekeket, Fanti lufibohóc pedig fáradhatatlanul hajtogatta lufifigurákat, amelyek közül ezúttal természetesen a rénszarvas volt a nagy kedvenc.

Képgaléria megtekintése (32 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Eközben a színházteremben már zajlott a kétórás kulturális program, amelynek kínálatát TücsökSzabi szólókoncertje nyitotta meg, aki az alkalomhoz illő dalait gitárral, illetve hegedűvel kísérte.


Ezt követően Szabó Gellért, művésznevén Gerald Schneider tartott zsonglőr bemutatót buzogányokkal, labdákkal és karikákkal, elkápráztatva a csillogó szemű gyerekeket.


Végül a Tábortűz zenekar játszott alkalomhoz illő dalokat, amelyeket meghallva meg is érkezett a Mikulás, aki minden résztvevő gyermeket egy-egy csomaggal ajándékozott meg. A mintegy kétezer forint értékű csomagokat a kalocsai önkormányzat „krampuszai” készítették.


A rendezvényről a szervező KIK is beszámolt közösségi médiás oldalán.

Képgaléria megtekintése (32 db kép)

Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 24., 17:59
Számos médium közölte a gyászhírt, a Kossuth Rádió adását megszakítva tájékoztatott olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászunk halálhíréről. Még >>>
2022. 01. 24., 17:35
Kedden, szerdán és csütörtökön gallyazási munkálatok miatt körültekintőbben kell közlekedni. Még >>>
2022. 01. 24., 09:36
A két egyesület az új polgárőr autókat a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjának pályázati forrásából szerezte be. Még >>>
2022. 01. 24., 09:02
A másik vendéget lopta meg a delikvens, sőt, a keresztelési ajándékát is visszalopta. Még >>>
2022. 01. 23., 19:10
Ma egész délután zajlottak a baráti meccsek az EMIKA koripályán! Még >>>
2022. 01. 23., 18:29
Élhetőbb város kialakításához hozzátartozik, hogy jó nemzetközi kapcsolatokat ápoljunk olyan partnerekkel, akik a térségünkben jelen vannak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés