2022. 06. 27. hétfő
László
: 404 Ft   : 381 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kistermelői vásár nagy érdeklődés mellett a sétálóutcában – Főleg a környékből, de távolabbról is érkeztek kiállítók

Illés György Cinó  |  2022. 01. 29., 11:30

Tegnap délután kettőkor a Sétálóutcában nagy érdeklődés mellet kezdődött meg a hagyományteremtő szándékkal megrendezett, kétnapos kistermelői vásár. A fölállított pavilonokban élelmiszerkülönlegességek széles választékát – mézet és más méhészeti termékeket, bort, aszalt gyümölcsöket, ivóleveket, konyhakész és feldolgozott húsárukat - ugyanúgy megtalálhatunk, mint kézműves szappanokat, vagy festett hartai fa-dísztárgyakat. Nem hiányozhat Kalocsa két hungarikuma, a népi hímzés és a fűszerpaprika sem. Aki a szép, napos idő ellenére fázik, forralt borral és a kürtős kalács sütő parazsánál melegedhet, aki megéhezik, éhségét hamburgerrel csillapíthatja.

A Szigeti Farm vezetője, Szigeti Tamás és az önkormányzat közös szervezésében, hagyományteremtő szándékkal valósult meg a péntek-szombaton megtartott kistermelői és kézműves vásár a kalocsai Sétálóutcában.

Szigeti Tamás több hungarikumokkal kapcsolatos, illetve agrár témájú pályázatunkat eredményesen készített elő, ami fölbátorított bennünket, hogy szorosabbra fűzzük vele az együttműködést. Az ő ötlete volt, hogy kezdjük el ezeket a termelői vásárokat, hozzuk be a városba ezeket”– mondta dr. Filvig Géza a Szigeti Farm és az önkormányzat közös szervezésében megvalósult vásár tegnap délután két órakor tartott megnyitása kapcsán.
A polgármester hozzátette: a január végén az időpont kissé szokatlan, de igény van rá, ezért az év során több ilyen alkalom is lesz a terveik szerint.
Filvig Géza reményét fejezte ki, hogy jól sikerül a vásár, az ötletgazda felé pedig köszönetét fejezte ki a kezdeményezésért.

Képgaléria megtekintése (32 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


A portálunkon már előzetesen is népszerűsített vásárról Szigeti Tamás elmondta: a cél az volt, hogy megszólítsák a kalocsai és a környező településeken tevékenykedő kistermelőket, kézműveseket.

Tizenhét termelő és árus fogadta el a meghívásunkat első szóra, aminek nagyon örülünk. Ki kell emelnem, hogy először tartunk ilyen alkalmat, de nem utoljára, és minden kiállítót legközelebb is várunk nagy szeretettel” – nyilatkozta a vásár megnyitása kapcsán Szigeti Tamás. Azt azonban hozzátehetjük, hogy a termelők közt szájról szájra járt a vásár híre, így távolabbi településekről – a legmesszebbről Bátmonostorról – is érkeztek termelők, hogy bemutassák termékeiket.

Képgaléria megtekintése (32 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


A standokat péntek délután egy órakor nyitották meg, és még ma délelőtt fogadja az érdeklődőket.
Már a tegnapi napon is sokan voltak kíváncsiak a termékkiállításra és a vásári pezsgésre. Ehhez hozzájárulhat az is, hogy igencsak ki vannak éhezve az emberek az ilyen alkalmakra, tekintettel arra, hogy az elmúlt két évben még a korábban megszokott, ugyane helyen megtartott karácsonyi vásárokat sem engedte megrendezni a koronavírus-járvány.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 27., 14:31
57 fokig forrósodik az autó utastere a budapesti rendőrök figyelemfelhívó videóján. Ez egy otthagyott kisgyermek életébe is kerülhet. Egy percre se hagyja ott gyermekét! Még >>>
2022. 06. 26., 21:10
A független jelöltként induló Vargyas Lászlót választották Dunaszentbenedek polgármesterévé a vasárnap tartott időközi voksoláson – derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapján közölt adatokból. Még >>>
2022. 06. 26., 20:32
Eldőlt, ki fogja Dunaszentbenedek érdekeit szolgálni az elkövetkezendő két évben. Még >>>
2022. 06. 26., 14:42
Szombat este kilenctől a II. Food Truck Show színvonalát emelve a Tattoos együttes, Kalocsa egyik legrégebbi zenekara állt színpadra, akik saját számaik mellett a nyolcvanas évek rock slágereit játszották. Még >>>
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK