2024. 07. 24. szerda
Kinga, Kincső
: 392 Ft   : 362 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Helyszíni sajtótájékoztató az épülő Brummogó mini bölcsődénél

Illés György Cinó  |  2023. 03. 13., 14:10

A Lencse utca és a Móra Ferenc út sarkán áll majd az új bölcsőde, amely a Pénzügyminisztérium pályázati forrásának felhasználásával épül, és – noha a pályázati határidő csak 2025-ben jár le – akár már ősszel, vagy jövő év elején elkészülhet a kezdetben nyolc gyermek befogadására alkalmas létesítmény. A sajtót a helyszínen az építtető, egyben későbbi üzemeltető vállalkozás tulajdonosa és vezetője, Mészáros Boglárka tájékoztatta múlt csütörtökön délután.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében a Pénzügyminisztérium mint Támogató által folyósított támogatás felhasználásával közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft., amelyhez a TOP_PLUSZ-3.3.1-21-BK1-2022-00006 azonosító számú pályázaton 244,92 millió forintos, 100 %-os támogatási intenzitású, feltételesen vissza nem terítendő európai uniós támogatást nyert.
A pályázati sikerről, a folyamatban lévő munkálatokról, valamint a mini bölcsődével kapcsolatos tervekről Mészáros Boglárka ügyvezető, a bölcsőde leendő szakmai vezetője tájékoztatott a helyszínen, ahol a már korábban megépített alapokon túl már a szerelőbeton aljazat is megépült – amint megtudtuk, ezt épp aznap fektették.


Forrás: Illés György / KALOhírek


Arról, hogy miért választották a „Brummogó” nevet, amit a sajtótájékoztató utáni fogadáson tudtunk meg, korábban egy aranyos videóval illusztrált napi gyors cikkünkben már írtunk.

Ha meg tudod álmodni, meg is tudod valósítani!”– kezdte tájékoztatóját e Walt Disneytől kölcsönzött mottóval a csecsemő-és kisgyermeknevelő szakember, majd bemutatkozásképpen elmondta: már a Nagyasszonyunk Katolikus Intézményben tett érettségije előtt megfogalmazódott benne, hogy kisgyermekekkel szeretne foglalkozni. Ennek érdekében Szekszárdon szerzett csecsemő-és kisgyermeknevelő végzettséget, kitűnő eredménnyel, és jelenleg a Pécsi Tudományegyetemen folytatja tanulmányait szintén csecsemő-és kisgyermeknevelő szakon.


Forrás: Illés György / KALOhírek


Az új bölcsőde létesítése végett benyújtott pályázati kérelmét 2022. január 11-én fogadták be, és június 7-én kedvező elbírálásban részesítette a támogató, a Magyar Államkincstár Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága.

A pályázati sikernek köszönhetően megvalósuló bölcsődeépületen több környezetbarát megoldást is alkalmaznak majd, így a korszerű hőszigetelés mellett napelemes energiaellátást, hőszivattyús hűtést-fűtést építenek be.
A gázt be sem vezetik, mivel nem lesz rá szükség.

A kivitelező a bárdudvarnoki Vasnorbi234 Mérnöki Szolgáltató Kft., amely főképp generál kivitelezéssel, kulcsrakész épületek építésével foglalkozik, és társadalmi szerepvállalásaként a hátrányos helyzetű, vidéken élő fiataloknak ad kitörési pontot az építőipar irányába, e fiatalokat képzésekkel, szakmai fejlesztésekkel is támogatva – tudtuk meg.

A projekt fizikai befejezésének határideje 2025. augusztus 24. – a viszonylag távoli időpontot az építőipar helyzetéből fakadó bizonytalanságokra tekintettel jelölték ki, azonban a munka már lendületesen folyik, és egyelőre nem látható olyan akadály, ami hátráltathatná azt a kimondott célt, amely szerint

MÁR IDÉN ŐSSZEL AZ ÜNNEPÉLYES SZALAGÁTVÁGÁSRA SZERETNÉK HÍVNI A SAJTÓ MUNKATÁRSAIT.

A 7-8 bölcsődei férőhely mellett új munkahelyek létesülnek


A Brummogó Mini Bölcsőde kezdetben 7-8 gyermek ellátását teszi lehetővé, és három új munkahelyet teremt Kalocsán.

A mini bölcsőde olyan bölcsődei ellátást nyújtó intézmény, amely a bölcsőde intézményéhez képest kisebb létszámú csoportban, egyszerűbb személyi, tárgyi és működtetési feltételek mellett nyújt szakszerű gondozást és nevelést, szakképzett kisgyermeknevelők és dajkák segítségével. A mini bölcsődében csoportonként 1 fő kisgyermeknevelő és 1 fő bölcsődei dajka alkalmazása szükséges.
A férőhelyszáma 7 fő, de amennyiben minden ott lévő gyermek betöltötte a 2. életévét, a létszám 8 főre emelhető, és a létszámot a későbbiekben még egy csoport indításával növelni is szeretnék.

A SZÜLŐK TÁMOGATÁSA CÉLJÁBÓL IDŐSZAKOS GYERMEKFELÜGYELET-SZOLGÁLTATÁST IS BIZTOSÍTANAK.

A szülő elfoglaltságának idejére, akár néhány órára is kérheti gyermek felügyeletét a bölcsőde nyitvatartási idejében. Az időszakosan gondozott kisgyermekeket az adott napon a bölcsődei csoport üres férőhelyére tudják fogadni.

A mini bölcsőde előnyeként említette Mészáros Boglárka, hogy a bölcsődei beszoktatás kulcsa az, sikerül-e kötődést kialakítania a gondozóhoz, ami nagy csoportban, intézményesített környezetben nehezebben valósulhat meg, mint egy kisebb, családiasabb csoportban.
Hozzátette:

Minden erőnkkel arra törekszünk, hogy megfelelő, biztonságos, korszerű, XXI. századi körülmények között tudják a kisgyermekek eltölteni nálunk az időt. Számukra az elsődleges és legjobb hely a család, azonban munkavállalás miatt, vagy egyéb okok miatt, ha a bölcsődei elhelyezésre kerül sor, biztosíthatom a szülőket arról, hogy nálunk jó helyen lesz a gyermekük!”
Mészáros Boglárka végül bemutatta a mini bölcsőde alapkövét, amelyet később a bejárat mellé, a már felépült bölcsőde külső falán helyeznek majd el.


Forrás: Illés György / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 21., 08:54
Július második hetében immár a második turnusát tartotta a Méhecskék SE Kalocsa egyik legnépszerűbb nyári, nem bentlakásos focitáborának, amely ezúttal is telt házzal üzemelt mindkét turnusában.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 23., 13:54
És ez csak Bács-Kiskun vármegye „termése”… Még >>>
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK