2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Helyszíni sajtótájékoztató az épülő Brummogó mini bölcsődénél

Illés György Cinó  |  2023. 03. 13., 14:10

A Lencse utca és a Móra Ferenc út sarkán áll majd az új bölcsőde, amely a Pénzügyminisztérium pályázati forrásának felhasználásával épül, és – noha a pályázati határidő csak 2025-ben jár le – akár már ősszel, vagy jövő év elején elkészülhet a kezdetben nyolc gyermek befogadására alkalmas létesítmény. A sajtót a helyszínen az építtető, egyben későbbi üzemeltető vállalkozás tulajdonosa és vezetője, Mészáros Boglárka tájékoztatta múlt csütörtökön délután.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében a Pénzügyminisztérium mint Támogató által folyósított támogatás felhasználásával közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft., amelyhez a TOP_PLUSZ-3.3.1-21-BK1-2022-00006 azonosító számú pályázaton 244,92 millió forintos, 100 %-os támogatási intenzitású, feltételesen vissza nem terítendő európai uniós támogatást nyert.
A pályázati sikerről, a folyamatban lévő munkálatokról, valamint a mini bölcsődével kapcsolatos tervekről Mészáros Boglárka ügyvezető, a bölcsőde leendő szakmai vezetője tájékoztatott a helyszínen, ahol a már korábban megépített alapokon túl már a szerelőbeton aljazat is megépült – amint megtudtuk, ezt épp aznap fektették.


Forrás: Illés György / KALOhírek


Arról, hogy miért választották a „Brummogó” nevet, amit a sajtótájékoztató utáni fogadáson tudtunk meg, korábban egy aranyos videóval illusztrált napi gyors cikkünkben már írtunk.

Ha meg tudod álmodni, meg is tudod valósítani!”– kezdte tájékoztatóját e Walt Disneytől kölcsönzött mottóval a csecsemő-és kisgyermeknevelő szakember, majd bemutatkozásképpen elmondta: már a Nagyasszonyunk Katolikus Intézményben tett érettségije előtt megfogalmazódott benne, hogy kisgyermekekkel szeretne foglalkozni. Ennek érdekében Szekszárdon szerzett csecsemő-és kisgyermeknevelő végzettséget, kitűnő eredménnyel, és jelenleg a Pécsi Tudományegyetemen folytatja tanulmányait szintén csecsemő-és kisgyermeknevelő szakon.


Forrás: Illés György / KALOhírek


Az új bölcsőde létesítése végett benyújtott pályázati kérelmét 2022. január 11-én fogadták be, és június 7-én kedvező elbírálásban részesítette a támogató, a Magyar Államkincstár Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága.

A pályázati sikernek köszönhetően megvalósuló bölcsődeépületen több környezetbarát megoldást is alkalmaznak majd, így a korszerű hőszigetelés mellett napelemes energiaellátást, hőszivattyús hűtést-fűtést építenek be.
A gázt be sem vezetik, mivel nem lesz rá szükség.

A kivitelező a bárdudvarnoki Vasnorbi234 Mérnöki Szolgáltató Kft., amely főképp generál kivitelezéssel, kulcsrakész épületek építésével foglalkozik, és társadalmi szerepvállalásaként a hátrányos helyzetű, vidéken élő fiataloknak ad kitörési pontot az építőipar irányába, e fiatalokat képzésekkel, szakmai fejlesztésekkel is támogatva – tudtuk meg.

A projekt fizikai befejezésének határideje 2025. augusztus 24. – a viszonylag távoli időpontot az építőipar helyzetéből fakadó bizonytalanságokra tekintettel jelölték ki, azonban a munka már lendületesen folyik, és egyelőre nem látható olyan akadály, ami hátráltathatná azt a kimondott célt, amely szerint

MÁR IDÉN ŐSSZEL AZ ÜNNEPÉLYES SZALAGÁTVÁGÁSRA SZERETNÉK HÍVNI A SAJTÓ MUNKATÁRSAIT.

A 7-8 bölcsődei férőhely mellett új munkahelyek létesülnek


A Brummogó Mini Bölcsőde kezdetben 7-8 gyermek ellátását teszi lehetővé, és három új munkahelyet teremt Kalocsán.

A mini bölcsőde olyan bölcsődei ellátást nyújtó intézmény, amely a bölcsőde intézményéhez képest kisebb létszámú csoportban, egyszerűbb személyi, tárgyi és működtetési feltételek mellett nyújt szakszerű gondozást és nevelést, szakképzett kisgyermeknevelők és dajkák segítségével. A mini bölcsődében csoportonként 1 fő kisgyermeknevelő és 1 fő bölcsődei dajka alkalmazása szükséges.
A férőhelyszáma 7 fő, de amennyiben minden ott lévő gyermek betöltötte a 2. életévét, a létszám 8 főre emelhető, és a létszámot a későbbiekben még egy csoport indításával növelni is szeretnék.

A SZÜLŐK TÁMOGATÁSA CÉLJÁBÓL IDŐSZAKOS GYERMEKFELÜGYELET-SZOLGÁLTATÁST IS BIZTOSÍTANAK.

A szülő elfoglaltságának idejére, akár néhány órára is kérheti gyermek felügyeletét a bölcsőde nyitvatartási idejében. Az időszakosan gondozott kisgyermekeket az adott napon a bölcsődei csoport üres férőhelyére tudják fogadni.

A mini bölcsőde előnyeként említette Mészáros Boglárka, hogy a bölcsődei beszoktatás kulcsa az, sikerül-e kötődést kialakítania a gondozóhoz, ami nagy csoportban, intézményesített környezetben nehezebben valósulhat meg, mint egy kisebb, családiasabb csoportban.
Hozzátette:

Minden erőnkkel arra törekszünk, hogy megfelelő, biztonságos, korszerű, XXI. századi körülmények között tudják a kisgyermekek eltölteni nálunk az időt. Számukra az elsődleges és legjobb hely a család, azonban munkavállalás miatt, vagy egyéb okok miatt, ha a bölcsődei elhelyezésre kerül sor, biztosíthatom a szülőket arról, hogy nálunk jó helyen lesz a gyermekük!”
Mészáros Boglárka végül bemutatta a mini bölcsőde alapkövét, amelyet később a bejárat mellé, a már felépült bölcsőde külső falán helyeznek majd el.


Forrás: Illés György / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2023. 03. 26., 16:15
Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán. Még >>>
2023. 03. 26., 15:01
A konferencián hosszútávú stratégiai keretmegállapodású keretek között együttműködési megállapodást kötöttek. Még >>>
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK