2022. 08. 10. szerda
Lőrinc
: 401 Ft   : 393 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Ötezerötszáz (5500!) boldog bulizó a Halott Pénz repülőtéri koncertjén – Kalocsa megcsinálta!

Ötezerötszáz (5500!) boldog bulizó a Halott Pénz repülőtéri koncertjén – Kalocsa megcsinálta!
Zsiga Ferenc  |  2021. 09. 12., 21:08

A Paprika Piknik fő napján, szombaton már 18:30-tól remek hangulat uralkodott az első alkalommal nagykoncert helyszínné kialakított repülőtér nagyszínpada előtt. A több hektáros, példásan rendbe tett és körbe kerített területre személyautókkal, gyalogosan és az ingyenes buszokkal érkező közönség HAMWAI P.G., az egyik legnépszerűbb hazai DJ remek válogatása mellett hangolódott a nagyszínpad mögött készülődő Halott Pénz koncertjére. 21 óra előtt pár perccel aztán berobbant a színpadra Filvig Géza polgármester, aki röviden köszöntötte az akkor már a hivatalos belépési adatok szerint 5500 főnyi, az egész rendezvényterület mintegy kétharmadát betöltő, a büfé sátrak és a színpad előtt különösen aktív közönséget.

Ha mindenkit boldoggá akarsz tenni, árulj fagyit! Sziasztok! Helló Kalocsa! Én nem mindenkit akarok boldoggá tenni, csak a kalocsai embereket, és akik itt vagytok. Megígértem, hogy minőségi szórakozást hozok a városba, és íme, itt van, itt láthatjátok! Csodálatos a hangulat, csodálatos a helyszín! Azt gondolom, már régóta ránk fért egy ilyen színvonalú rendezvény! Mulassunk együtt, mindenkinek jó szórakozást kívánok! Hajrá Kalocsa!"– mondta a polgármester, majd megkezdődött az óriási ováció kíséretében bevonuló Halott Pénz koncertje.

Képgaléria megtekintése (61 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek

 

A koncert előtt a KALOhíreknek és a Kalocsa TV-nek interjút adott a zenekar két tagja, Járai Márk énekes és Boros „Venom” Gábor DJ.

Képgaléria megtekintése (61 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek

Járai Márk így kezdte:

A mai napra egy 90 perces műsorral készültünk. Az elmúlt időszakban kevés alkalmunk volt ennyit játszani. Kalocsán most járunk először. Mindannyian láthatjuk, mekkora színpad épült, ennek megfelelően rengeteg számot fogunk játszani. Áprilisban debütált az új lemezünk, arról is fogunk új számokat játszani, olyanokat is, amelyeket még élőben nem hallhattak tőlünk.”– mondta Márk majd átadta a szót Boros „Venom” Gábornak.

Képgaléria megtekintése (61 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


Óriási dolog, hogy hosszú szünet után végre újra ennyi ember előtt játszhatunk egy-egy koncert alkalmával. Azokat az energiákat, amiket a közönségtől kapunk, semmi mással nem lehet pótolni; azt a tapsot, azt a sikítást, az együtt éneklést. Folyamatosan dolgoztunk abban a közel másfél évben is, amikor a Covid miatt nem állhattunk színpadra, vagy csak korlátozott számú közönség előtt. Folyamatosan stúdióztunk, próbatermi munkát végeztünk, de úgy tudott újra kiteljesedni a zenekar, hogy újra élőben színpadon lehetünk. Viszonylag hajtós az elmúlt időszakunk, bár lassan vége a nyárnak, aminek még azért érezzük az utórezgéseit. Valószínű, hogy a téli időszakban majd lesz egy kis pihenésünk, de akkor is igyekszünk az időt hasznosan eltölteni. Mind a heten itt vagyunk, nálunk nincs is fél stábbal előadott koncert. Itt van a teljes stábunk, és egy különleges látványvilággal és olyan dalokkal is készültünk, amelyeket vagy még nem játszottunk, vagy már régen, és a dalok közé visszakerült egy nagyon bulis dal kedvencünk. Igazán pörgős, lendületes koncertre készülünk a mai estére is. Szerencsére már most nagyon jó közönség visszajelzéseket kapunk. Nagyon nagy öröm számunkra, hogy végre Kalocsán is felléphet a zenekar."-zárta a koncert előtti beszélgetést Boros „Venom” Gábor.

A fellépés előtti percekben Filvig Géza egy kis kalocsai ajándékot is átadott az együttes tagjainak.

Képgaléria megtekintése (61 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


A másfél órás koncert első három számát rögzíthettük, így aki nem volt ott, vagy úja élvezni akarja, az kattintson a nyílra!

 

A közönség aktivitása magáért beszélt, a népszerűbb nótákat, közük az „Amikor feladnád” címűt a zenekar és az örömtől, boldogságtól mámoros, párjával összebújó közönség nagyobb része együtt énekelte:

Ott leszek, mikor feladnád/Amikor a fejedet lehajtanád/Én már nem hagylak el, mert/Az életem összenőtt veled teljesen”

Annyi a megakoncertről szóló tudósításhoz mindenképpen hozzá tartozik, hogy ilyen nagy volumenű könnyűzenei produkció még nem volt Kalocsán. Köszönhetően a mások által is profinak ítélt szervezésnek, a fegyelmezett, számos másik településről érkező, a beléptetésnél hivatalosan is számolt 5500 főnyi közönségnek. A szükségből választott repülőtéri helyszín a jogszabályi kötöttségek közepette abszolút biztosította mind a biztonsági, mind a kulturált szórakozással szemben támasztott követelményeket. A biztonsági szolgálat működése, a beléptetés, a parkolás rendje, a buszos transzfer, a háttér infrastruktúra működtetése, a tisztaság - az érsekkerti programokat is beleértve - példás volt.

Képgaléria megtekintése (61 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


Hogy a fiatalok mennyire jól érezték magukat, és hogy mennyire elégedettek voltak, az talán az is bizonyítja, hogy sorra készítették a fotókat, szelfiket a polgármesterrel és a szervezőkkel, közben az elégedettségüknek szóban is hangot adtak.

Képgaléria megtekintése (61 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


Ami sokaknak különösen jól esett, hogy a koncert alatt megannyi alkalommal még soha 5500 ember nem kiáltotta egyszerre szívből, boldogan, lelkesen: Hajrá Kalocsa!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 09., 07:48
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.
2022. 08. 07., 08:20
Már 850 ezer hektárt érint az aszálykár az országban, az előrejelzések szerint az idén az őszi búza termésátlaga nem éri hektáronként a négy tonnát, de a korábbi éveknél alacsonyabb lesz az őszi árpa, a rozs, vagy a tritikálé termésátlaga is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 10., 17:28
Balotaszállásnál állították meg a fiatal szerb férfit, aki 10 határsértőt szállított egy személyautóban. Még >>>
2022. 08. 10., 13:03
A pályázat megvalósítására 3,347 milliárd forint vissza nem térítendő, 100% intenzitású támogatást biztosítanak. Még >>>
2022. 08. 09., 17:41
A vádlott a sértett egy fa szerszámnyéllel kitartóan, testszerte ütlegelte, aminek következtében a férfi a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2022. 08. 09., 10:01
A Készenléti Rendőrség toborzói a jánoshalmi térségben élőknek tartottak tájékoztatót. Még >>>
2022. 08. 08., 17:46
Nagy területen lángra kapott a száraz fű Kecskemét külterületén. Még >>>
2022. 08. 08., 16:35
A célok között szerepel az ittas vezetők kiszűrése. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés