2023. 02. 06. hétfő
Dóra, Dorottya
: 389 Ft   : 362 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Ötödik Halászléfőző Verseny az E.T. Pizzériában – Tíz csapat versengett az értékes díjakért

Ötödik Halászléfőző Verseny az E.T. Pizzériában – Tíz csapat versengett az értékes díjakért
Mészáros Boglárka  |  2021. 07. 12., 18:23

Ahogy azt már 2017 óta megszokhattuk, idén is fergeteges hangulat, finom illatok, még finomabb ízek, színvonalas vendéglátás jellemezte a Csilás parkban július 10-én, szombaton, az E.T. Pizzéria és Szendvicsbár által rendezett Halászléfőző Versenyt. Összesen 10 csapat versengett a dobogós helyezésekért, valamint a támogatók - Gyuri Hal ABC, Vigadó, E.T. Pizzéria - által felajánlott nyereményekért.

A Csilás park Vajas-part felöli részén kialakított tűzrakó helyeket, padokat és asztalokat már délelőtt birtokba vették az V. Halászléfőző Versenyre benevezett régi és új csapatok.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Mészáros Boglárka / KALOhírek


A zsűrinek idén sem volt egyszerű a dolga, az ítészek elmondása szerint a három döntőbe jutott étel közül - a kis, ízlésbeli különbségek miatt - nehéz volt kiválasztani a legfinomabbakat.  

Mielőtt kihirdették az eredményeket, Esze Tamás, az E.T. Pizzéria és Szendvicsbár tulajdonosa köszönetét fejezte ki a résztvevőknek. Mint elhangzott:

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm, hogy a rendkívül meleg idő ellenére ellátogatott hozzánk, úgy vannak itt velünk, mint egy nagy család tagjai!”
Eredmények

Harmadik helyezett lett Tóth Ferenc és Barátai, akik már a második piros kötényüket vihették haza, ráadásul nekik ítélték a Vigadó által felajánlott bowling utalványt is. Természetesen a dobogós helyezésekért kijáró, egyedi tervezésű kupákat is boldogan vették át a baráti társaságok tagjai.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Mészáros Boglárka / KALOhírek


Második helyen végzett az „AIR- Port-Team”. Tagjai szintén visszatérő szakácsai a halászléfőző versenynek, és csupán egy „kiskanálnyival” maradtak le az első helyezésről.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Mészáros Boglárka / KALOhírek


A képzeletbeli dobogó legfelső fokára a Vigadó csapata állhatott. A főzők erényei közé tartozik, hogy először álltak versenybe, ennek ellenére ők vihették haza az első helyért járó nyereményeket: a kupa mellett egy bográcsot állvánnyal, illetve az E.T. Pizzéria által felajánlott ajándékutalványt.


Az eseményt dr. Filvig Géza nyitotta meg. A polgármester megköszönte, hogy a civil kezdeményezők ötödik éve rendezik meg a halászléfőző versenyt, ezzel is színesítve a város programkínálatát.

Megkóstoltam a halászleveket, nagyon finomak, jók voltak! Csak azt tudom kívánni, hogy jövőre is találkozzunk ugyanígy, ugyanitt, a hatodik alkalommal! Akik részt vettek, és jól érezték magukat, jövőre is jöjjenek el ebbe a szép környezetbe, hogy közösen főzzünk egy jó halászlevet!"- mondta búcsúzóul a polgármester, aki a közösségi médiában tett bejegyzésében úgy fogalmazott:

Örömteli a városnak, hogy az egyik hungarikumunk használatával és népszerűsítésével főzték a finomabbnál finomabb ételeket.”

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.
2023. 02. 01., 13:13
Filvig Géza polgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülés végén elmondott tájékoztatójában a tavalyi forrásokból elért megtakarítás mellett szólt a múlt héten megjelent önkormányzati évértékelő kiadványról, valamint a meszesi Duna-parton tervezett beruházásról is – ez utóbbiról közösségi médiás közvélemény-kutatást is indított – link a cikkben!
2023-01-30 15:30:00
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>
2023. 02. 06., 08:58
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Még >>>
2023. 02. 05., 15:41
A kiskunhalasi rendőrök két hónap alatt négyszer is elfogtak egy 26 éves férfit, amint eltiltás hatálya alatt vezetett, most kezdeményezik a letartóztatását. Még >>>
2023. 02. 04., 18:09
A mai erős szél miatt Kunszt utcai épület faláról három helyen szakadt le a vakolat - közölte a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Technikum és Kollégium a Facebook-oldalán. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK