2022. 06. 30. csütörtök
Pál
: 397 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Ötödik Halászléfőző Verseny az E.T. Pizzériában – Tíz csapat versengett az értékes díjakért

Ötödik Halászléfőző Verseny az E.T. Pizzériában – Tíz csapat versengett az értékes díjakért
Mészáros Boglárka  |  2021. 07. 12., 18:23

Ahogy azt már 2017 óta megszokhattuk, idén is fergeteges hangulat, finom illatok, még finomabb ízek, színvonalas vendéglátás jellemezte a Csilás parkban július 10-én, szombaton, az E.T. Pizzéria és Szendvicsbár által rendezett Halászléfőző Versenyt. Összesen 10 csapat versengett a dobogós helyezésekért, valamint a támogatók - Gyuri Hal ABC, Vigadó, E.T. Pizzéria - által felajánlott nyereményekért.

A Csilás park Vajas-part felöli részén kialakított tűzrakó helyeket, padokat és asztalokat már délelőtt birtokba vették az V. Halászléfőző Versenyre benevezett régi és új csapatok.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Mészáros Boglárka / KALOhírek


A zsűrinek idén sem volt egyszerű a dolga, az ítészek elmondása szerint a három döntőbe jutott étel közül - a kis, ízlésbeli különbségek miatt - nehéz volt kiválasztani a legfinomabbakat.  

Mielőtt kihirdették az eredményeket, Esze Tamás, az E.T. Pizzéria és Szendvicsbár tulajdonosa köszönetét fejezte ki a résztvevőknek. Mint elhangzott:

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm, hogy a rendkívül meleg idő ellenére ellátogatott hozzánk, úgy vannak itt velünk, mint egy nagy család tagjai!”
Eredmények

Harmadik helyezett lett Tóth Ferenc és Barátai, akik már a második piros kötényüket vihették haza, ráadásul nekik ítélték a Vigadó által felajánlott bowling utalványt is. Természetesen a dobogós helyezésekért kijáró, egyedi tervezésű kupákat is boldogan vették át a baráti társaságok tagjai.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Mészáros Boglárka / KALOhírek


Második helyen végzett az „AIR- Port-Team”. Tagjai szintén visszatérő szakácsai a halászléfőző versenynek, és csupán egy „kiskanálnyival” maradtak le az első helyezésről.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Mészáros Boglárka / KALOhírek


A képzeletbeli dobogó legfelső fokára a Vigadó csapata állhatott. A főzők erényei közé tartozik, hogy először álltak versenybe, ennek ellenére ők vihették haza az első helyért járó nyereményeket: a kupa mellett egy bográcsot állvánnyal, illetve az E.T. Pizzéria által felajánlott ajándékutalványt.


Az eseményt dr. Filvig Géza nyitotta meg. A polgármester megköszönte, hogy a civil kezdeményezők ötödik éve rendezik meg a halászléfőző versenyt, ezzel is színesítve a város programkínálatát.

Megkóstoltam a halászleveket, nagyon finomak, jók voltak! Csak azt tudom kívánni, hogy jövőre is találkozzunk ugyanígy, ugyanitt, a hatodik alkalommal! Akik részt vettek, és jól érezték magukat, jövőre is jöjjenek el ebbe a szép környezetbe, hogy közösen főzzünk egy jó halászlevet!"- mondta búcsúzóul a polgármester, aki a közösségi médiában tett bejegyzésében úgy fogalmazott:

Örömteli a városnak, hogy az egyik hungarikumunk használatával és népszerűsítésével főzték a finomabbnál finomabb ételeket.”

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 27., 14:19
A tavalyi élénk érdeklődés után most kisebb tömeget vonzottak a gasztronómiai különlegességei, holott az Érsekkertbe látogatókat most a LED-falas meccsnézésnél sokkal gazdagabb kiegészítő programsor várta péntek délutántól vasárnap estig. Aki lemaradt róla, vigasztalódjon összefoglalónkkal!
2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>
2022. 06. 30., 12:23
A megye több települése mellett a NAV ellenőrei Kalocsára is ellátogatnak. Még >>>
2022. 06. 30., 09:53
Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben – tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t. Még >>>
2022. 06. 29., 15:51
Vasárnap éjjel Decsen szólalkozott össze egy férfi egy másik társaság tagjaival, majd egy vasrúddal fenyegette őket. A válasz brutális volt: egy testvérpár zártszelvénnyel kezdte ütlegelni a férfit, akit a párja hívására kiérkező rendőrök és mentők eszméletlen, életveszélyes állapotban találtak. Még >>>
2022. 06. 29., 11:59
A kötelező zárt tartás továbbra is érvényben marad a magaskockázatú megyékben, ahogyan a kötelezően előírt szállítás előtti tamponvizsgálatok is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK