Ahogy azt már 2017 óta megszokhattuk, idén is fergeteges hangulat, finom illatok, még finomabb ízek, színvonalas vendéglátás jellemezte a Csilás parkban július 10-én, szombaton, az E.T. Pizzéria és Szendvicsbár által rendezett Halászléfőző Versenyt. Összesen 10 csapat versengett a dobogós helyezésekért, valamint a támogatók - Gyuri Hal ABC, Vigadó, E.T. Pizzéria - által felajánlott nyereményekért.
A Csilás park Vajas-part felöli részén kialakított tűzrakó helyeket, padokat és asztalokat már délelőtt birtokba vették az V. Halászléfőző Versenyre benevezett régi és új csapatok.
A zsűrinek idén sem volt egyszerű a dolga, az ítészek elmondása szerint a három döntőbe jutott étel közül - a kis, ízlésbeli különbségek miatt - nehéz volt kiválasztani a legfinomabbakat.
Mielőtt kihirdették az eredményeket, Esze Tamás, az E.T. Pizzéria és Szendvicsbár tulajdonosa köszönetét fejezte ki a résztvevőknek. Mint elhangzott:
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm, hogy a rendkívül meleg idő ellenére ellátogatott hozzánk, úgy vannak itt velünk, mint egy nagy család tagjai!”
Eredmények
Harmadik helyezett lett Tóth Ferenc és Barátai, akik már a második piros kötényüket vihették haza, ráadásul nekik ítélték a Vigadó által felajánlott bowling utalványt is. Természetesen a dobogós helyezésekért kijáró, egyedi tervezésű kupákat is boldogan vették át a baráti társaságok tagjai.
Második helyen végzett az „AIR- Port-Team”. Tagjai szintén visszatérő szakácsai a halászléfőző versenynek, és csupán egy „kiskanálnyival” maradtak le az első helyezésről.
A képzeletbeli dobogó legfelső fokára a Vigadó csapata állhatott. A főzők erényei közé tartozik, hogy először álltak versenybe, ennek ellenére ők vihették haza az első helyért járó nyereményeket: a kupa mellett egy bográcsot állvánnyal, illetve az E.T. Pizzéria által felajánlott ajándékutalványt.
Az eseményt dr. Filvig Géza nyitotta meg. A polgármester megköszönte, hogy a civil kezdeményezők ötödik éve rendezik meg a halászléfőző versenyt, ezzel is színesítve a város programkínálatát.
Megkóstoltam a halászleveket, nagyon finomak, jók voltak! Csak azt tudom kívánni, hogy jövőre is találkozzunk ugyanígy, ugyanitt, a hatodik alkalommal! Akik részt vettek, és jól érezték magukat, jövőre is jöjjenek el ebbe a szép környezetbe, hogy közösen főzzünk egy jó halászlevet!"- mondta búcsúzóul a polgármester, aki a közösségi médiában tett bejegyzésében úgy fogalmazott:
Örömteli a városnak, hogy az egyik hungarikumunk használatával és népszerűsítésével főzték a finomabbnál finomabb ételeket.”