2022. 05. 21. szombat
Konstantin
: 385 Ft   : 364 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Óvodások területi mesemondó versenye Kalocsán

Óvodások területi mesemondó versenye Kalocsán
Illés György Cinó  |  2022. 04. 17., 08:35

Kalocsán, a Csokonai Utcai Tagóvodában április 12-én immár 22. alkalommal rendezték meg az óvodások területi mesemondó versenyét. A város óvodái mellett Solt, Soltvadkert és Kiskőrös óvodáiból érkeztek a kis mesemondók.

A mese a kisgyermekek életében igen nagy jelentőséggel bír, harmonikus fejlődésükhöz elengedhetetlen. Ebben az életkorban a mozgás teszi ki a gyerekek idejének nagy részét, azzal tanulnak, azáltal ismerik meg az őket körbevevő világot. Ezt a spontán tanulást egészíti ki a mese, amelyből gondolkodni, különféle helyzetekben megoldásokat találni tanulhatnak meg, fejleszti a kreativitásukat és a fantáziát, színesíti az érzelmi életet, és nem utolsó sorban a társas kapcsolatokat is építi – mutatott rá a verseny kapcsán Szabóné Juhász Ildikó, a kalocsai Csokonai Utcai Tagóvoda vezetője, aki a verseny szellemiségéről, jelentőségéről, a hozzá köthető nevelési célokról is beszélt.


A versenykiírás szerint a meseválasztásra nézve különösebb megkötés nem volt, de a szervezők igyekeznek a népmese irányába terelni a gyerekek figyelmét, ezért a meghívóban és a felhívásban arra kérték a felkészítő pedagógusokat is, hogy lehetőség szerint népmesével készüljenek a versenyre.

A területi mesemondó versenyt a bekapcsolódott óvodákban házi versenyek előzték meg, amelyeket a versenyt megelőző héten tartottak.
A gyermekek teljesítményét értékelő szakmai zsűrit a város óvodáinak óvónői, illetve nyugdíjas óvópedagógusai, valamint a Kertváros Általános Iskola egy tanítója alkották, akik Katus Györgyné, a mesemondóverseny elindítója vezetésével végezték munkájukat.

Az értékelésnél figyelembe vették, hogy a gyermekek mekkora átéléssel, mennyire magukénak érezve adják elő a mesét, de azt is, hogy mennyire tudják tartani a közönséggel a kapcsolatot, de azt is figyelte a zsűri -  különösen, amikor szorosabb verseny alakult ki-, hogy kell-e segíteni, vagy a gyermek önállóan el tudja mondani a mesét; milyen tisztán ejti a hangokat, hogyan hangsúlyoz, játszik-e a hangjával, esetleg szünetekkel a megjelenő érzelmek, megszólaló szereplők szerint – mondták a zsűri tagjai. .


Azok a gyerekek, akik részt vesznek ezen a nagyon szép eseményen, kiállásukért, bátorságukért mindenképpen megérdemlik az elismerést, a jutalmat, hiszen ebben a korban nem olyan egyszerű kiállni és ennyi ember előtt beszélni, megnyilvánulni.” – mutatott rá Katus Györgyné intézményvezető, hozzátéve, hogy ezért aztán

MINDEN RÉSZTVEVŐ DÍJJAL TÁVOZOTT. A JELENTKEZŐK EMLÉKLAPOT ÉS EGY HÚSVÉTI KIFESTŐT KAPTAK, A DÍJAZOTTAK PEDIG EGY NAGYON SZÉP MESEKÖNYVVEL ÉS OKLEVÉLLEL TÉRHETTEK HAZA.


EREDMÉNYEK:


I. helyezettek:
Herczeg Hanna, Kalocsa Kunszt Utcai Óvoda
Ükös Tamás, Kalocsa Újvárosi Óvoda (Petőfi óvoda),

II. helyezettek:
Mácsai Kata, Kalocsa Csokonai Óvoda
Herczeg Alina, Kalocsa Katolikus Óvoda
Kapinya Tamara, Kalocsa Zöldfa Óvoda

III. helyezettek:
Tóth Áron, Csokonai Óvoda
Molnár Levente, Dusnok
Barabás Martina, Kalocsa Bem Apó Óvoda;

Különdíj: Rostás Ramirez, Kalocsa, Viola Óvoda

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>
2022. 05. 20., 09:43
A sértettek nem sejtették, hogy a férfi az összes kölcsönkért pénzt azonnal szerencsejátékokra költi, kevés sikerrel: elbukott mindent. Még >>>
2022. 05. 19., 18:03
Nem maradunk idén fecskék nélkül: a kalocsai városházán már javában csinosítják, építgetik a fészkeiket. Fészkenként, évente 4-5 utód várható, de CSOK-ot - talán kellő jövedelem híján - nem igényelnek. Nézzék meg rövid videónkon, hogyan csinálják! Még >>>
2022. 05. 19., 17:47
A Kalocsai Közétkeztetési Intézmény hirdeti a pályázatot. Még >>>
2022. 05. 19., 11:02
Az agár sisakoskosbor a legkorábban nyíló és leggyakoribb orchideánk, megyénkben sokfelé találkozhatunk vele. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés