2021. 10. 26. kedd
Dömötör
: 365 Ft   : 315 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Paprika Piknik vasárnap: Néptánc, koncertek a kisszínpadon, táncszínház a szabadtérin

Illés György Cinó  |  2021. 09. 13., 14:20

A Csíplek Kalocsa Paprika Piknik harmadik napján, vasárnap is egész napos kikapcsolódást nyújtott a koronavírus árnyékában megrendezett programsorozat. Már délelőtt 11 órakor megkezdődött a műsorfolyam, akkor a Holló Jankó című táncszínházi gyermek előadást láthatták az érdeklődők a szabadtéri színpadon. Ugyanott este fél nyolckor kezdődött a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Kalotaszeg című előadása. Délután kettőtől, a domb másik oldalán, a kisszínpadon kalocsai tánccsoportok mutatták be műsorukat, majd két rock koncert szórakoztatta a közönséget.

A Holló Jankó táncszínházi előadásról már külön cikkben írtunk, és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes esti műsoráról is külön összeállítás készül. A kettő közt az Érsekkert bejáratával szemben fölállított kertszínpadon folytatódott a műsor- előbb néptáncos produkciókkal, majd rock koncertekkel.

Délután kettőtől a kalocsai Liszt Ferenc AMI, a Bokréta Népművészeti Egyesület és a Kalocsai Hagyományőrző Népi Egyesület táncosai szórakoztatták a közönséget.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)
Forrás: Filvig Géza / Facebook | A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Délután négy és öt órakor két rock koncert színesítette a programot.
Előbb a Crazy Little Queen Tribute állt színpadra, akik - nevükhöz méltóan - a legendás rockzenekar, a Queen ma már örökzöld slágereit hozták el a közönségnek.

A Facebook-oldaluk szerint az ország legnépszerűbb, legtöbb követővel rendelkező, legtöbb koncertet adó Queen tribute zenekara koncertjeinek különlegességét az adja, hogy nagy hangsúlyt fektetnek az élő zene minőségére, erejére és hangulatára. A régi és a leendő Queen rajongóknak olyan élményt nyújtanak álbajusz nélkül is, amit újra és újra át akarnak élni. Repertoárjukon a Queen legnagyobb slágerei mellett olyan dalok is szerepelnek, amelyeket Freddie Mercury-val már nem tudott élőben előadni a zenekar.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)


Öt órakor a The Minds együttesé volt a kisszínpad, akik a rock és a rock’n’roll klasszikusainak feldolgozásai mellett saját számokat is repertoárjukra tűztek. Az előbbiekre példa ez a koncert eleji felvétel, amelyen még „csak egy legény van talpon a vidéken”, de ő a zenekar reklámja is lehetne.


A pécsi formációt Temesi Zsolt és Rébék-Nagy András alapította egy zongora mellett 2011-ben. Az alakuló bandára nagy hatással voltak olyan zenekarok, mint a Bon Jovi, Queen és a Guns N' Roses. Számos fesztiválon, tehetségkutatón, pécsi klubokban mutatkoztak be, valamint több ismert hazai együttes – köztük a Hooligans vagy a Piramis Évek – előtt is játszottak. Közben az első nagylemezükön dolgoznak, amelyen a könnyű rockzene modern ízeit sok vokállal fűszerezve igyekeznek kialakítani az igazi „Minds hangzást”. Koncertjeiken saját a 70-80-as évek ismert dalai mellett több saját szerzeményükkel is megörvendeztették a közönséget, akik a többnyire a színpad előtti szabad teret körülvevő büfékocsik körülötti sörpadokról hallgatták a produkciót, bár a fenti videón megjelenő előtáncolóhoz többen csatlakoztak a koncert folyamán.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Két saját nótát föl is vettünk, az egyiket, amely egy félperces dobszólóval zárul, Youtube-csatornánkon tekinthetik meg, a másikat itt mutatjuk:

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021-10-20 13:18:23
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 26., 08:50
33 sofőr esetében helyszíni bírságot alkalmaztak, 39 személynek közigazgatási bírságot szabtak ki, és 173 fővel szemben közigazgatási eljárás indult. Még >>>
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!