2022. 08. 10. szerda
Lőrinc
: 401 Ft   : 393 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Szívhez szóló köszöntők, fontos bejelentések, színvonalas, fergeteges műsor a Paprika Piknik nyitónapján

Szívhez szóló köszöntők, fontos bejelentések, színvonalas, fergeteges műsor a Paprika Piknik nyitónapján
Zsiga Ferenc  |  2021. 09. 11., 11:15

Pandémia ide vagy oda, az idei ősz sem múlik el talán minden korábbinál színvonalasabb művészi, szórakoztatásban és élményekben gazdag rendezvénysorozat nélkül Kalocsán. Ugyan a paprika betakarítás idejéhez köthető Paprika Fesztivált idén az egészségügyi korlátozások miatt az ünnepélyesen szeptember 10-én, pénteken este megnyitott Csíplek Kalocsa Paprika Piknik helyettesíti, ám az első nap műsorfolyama, a város történetének eddigi legnagyobb megakoncertje,a Halott Pénz szombati fellépése a repülőtéren, az azt megelőző programok azt igazolják: a jogszabályi lehetőségek határain belül minden adott ahhoz, hogy igazolódjon a fesztivál egyik szlogenje - „Ahogyan egy jó ételt fűszereznek, beletettünk mindenből egy csipetnyi minőséget!”

A hagyományteremtés szándékával pénteken 14 órától mintegy 150 főnyi résztvevővel megtartott, kerekasztal beszélgetéssel záruló Agrár- Hungarikum Konferencia részleteiről külön is beszámolunk, így máris ugorhatunk egy nagyot térben és időben, hogy egyszeriben az érsekkerti nagyszínpadnál legyünk. Itt 19:15 órakor dr. Filvig Géza polgármester dr.Nagy István agrárminiszterrel, Süli Jánossal, a Paks II. beruházásért felelős miniszterrel és Font Sándor országgyűlési képviselővel közösen nyitotta meg az ünnepi programsorozatot.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsai Innovációs Központ / Facebook

A védettségi igazolvánnyal rendelkező közönség ekkorra már megtöltötte a nagyszínpad nézőterét, így a fővédnök két miniszter és az országgyűlési képviselő Kalocsát, a kalocsaiakat méltató,

SZÁMOS FONTOS, A VÁROS JELENÉT ÉS JÖVŐJÉT KEDVEZŐEN ÉRINTŐ BEJELENTÉSSEL TŰZDELT

beszédének összefoglalóját mindenképpen érdemes lesz külön cikkben is megírnunk.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)

Forrás: Kalocsai Innovációs Központ / Facebook


Itt most dr. Filvig Géza köszöntőbeszédét olvashatják:

„Tisztelt Ünneplő Közönség, Kedves Vendégeink, Hölgyeim és Uraim!

Szeretettel köszöntöm városunkban Dr. Nagy István agrárminiszter urat, Süli János miniszter urat és Font Sándor képviselő urat! Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy elfogadták az idei, rendhagyó kalocsai Paprika Piknik fővédnöki és védnöki felkéréseit. Ezúton is szeretném köszönetem kifejezni Önöknek!

Nagy szeretettel köszöntöm Kalocsa városát az idei Paprika Napok megnyitóján, amely idén kicsit más, de akkor is a miénk!

Mára már köztudott, szerettük volna a Paprika Fesztivált az ország öt legrangosabb fesztiválja közé emelni, de a járvány keresztülhúzta terveinket az idei évre is, nagy dilemma elé állítva ezzel a városvezetést.
A napról napra változó járványügyi szabályozás miatt kérdés volt, hogy egyáltalán bármilyen rendezvény szervezhető lesz - e idén, és bár rengeteg korlátozás és szabályozás kísérte a szervezői munkát, úgy döntöttünk, amíg lehet, tartsuk meg a fesztivált a lehetőségekhez mérten.

Ebben az évben átkeresztelve a méltán népszerű Paprika Fesztivált életre hívtuk a Csíplek Kalocsa! Paprika Piknik rendezvényt, hogy az idei évben, mint hiánypótló töltse be szerepét. Bízva abban, hogy az elkövetkező években terveink a rendezvény bővítésére zöld utat kapnak majd, és Kalocsa fesztiválja elnyeri méltó helyét országunk gasztronómiai eseményei között!

Valószínűleg a COVID még jó ideig kísérni fogja mindennapjainkat, nem tudva, mit hoz a jövő. Emiatt úgy döntöttünk, ha mindenkinek nem is tudunk kedvezni, de idén a lehetőségekhez mérten megadjuk a városnak, amire megválasztásomkor ígéretet tettem, és ehhez azóta is tartom magam!

Minőségi szórakozást a lakosság minden korosztálya részére!

Úgy gondolom, az idei programok szervezésével ezt sikerül is kielégíteni, hiszen a fiatalok még soha, ekkora nagyszabású fellépőt nem kaptak városunkban, mint a holnap este, a reptéren fellépő Halott Pénz!

Elsődleges célunk ezzel, hogy megszerettessük a fiatalokkal városunkat, ösztönözve őket arra, hogy itt éljék le életüket. A közös, jó élmények hatására szorosabb kötődés alakuljon ki az emberekben, és egy izgalmas, élhető városként tekintsenek Kalocsára.

Természetesen a kultúra, és a hagyományok kedvelőinek is színes programokat biztosítunk a hétvégére. Ehhez a Magyar Nemzeti Táncszínház támogatását és megtisztelő segítségét tudhatjuk magunk mellett, előadásaik teret adnak az élő hagyományok bemutatásának, megőrzésének, éltetésének. Csodálatos, országos elismerésű produkciókat láthatunk majd a hétvégén ezen a színpadon!

Tisztelt Megjelentek! Kedves kalocsaiak!

Ugye, ha azt mondják pörkölt vagy gulyás a világon mindenkinek Magyarország jut eszébe! De ha az is elhangzik, hogy paprika, mindenkinek a mi városunk jut eszébe: Kalocsa!

Ezért várok mindenkit szeretettel a holnap délelőtti bográcsfőzésre a sétányon, ahol Font Sándor képviselő úrral igyekszünk a világ legjobb gulyását, és birkapörköltjét elkészíteni Kalocsa nemzeti kincséből, leghíresebb hungarikumunkból, a kalocsai fűszerpaprikából!

Ezennel megnyitom a rendezvényt, és kívánok mindenkinek felhőtlen szórakozást, kikapcsolódást a hétvégére, érezzék jól magukat!

Kívánom, hogy egy minőségi rendezvénnyel búcsúztassuk el a nyarat, és köszöntsük együtt az őszt!

Jó szórakozást Kalocsa!”

– zárta beszédét dr. Filvig Géza.

A köszöntőbeszédeket a Nemzeti Táncszínház által szervezett nívós előadások egyike, a Fitos Dezső Társulat táncban előadott, A Falu című előadása követte, majd az Állami Népi Együttesből ismert Szalonna és bandája koncertezett a kertszínpadon.


Szalonnáék az önálló koncert után a Kalocsai Bokréta táncház résztvevőinek egészen éjfélig, gyakran fergeteges tempóban húzták a talpalávalót.


 

A Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01613 sz. „Táncházak kicsiknek és nagyoknak” című projektje keretében táncház rendezvényt szervezett a Kalocsai Érsekkertben a Csíplek Kalocsa – Paprika Piknik címmel megrendezésre kerülő nagyrendezvény keretein belül, ahová várták az érdeklődőket 2021. szeptember 10.-én Pénteken 22 órától - 01 óráig. Előzőleg 18.00-20.00 óra között táncpróbára várták az érdeklődőket a Hunyadi u. 23. sz. alatt.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 09., 07:48
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.
2022. 08. 07., 08:20
Már 850 ezer hektárt érint az aszálykár az országban, az előrejelzések szerint az idén az őszi búza termésátlaga nem éri hektáronként a négy tonnát, de a korábbi éveknél alacsonyabb lesz az őszi árpa, a rozs, vagy a tritikálé termésátlaga is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 10., 17:28
Balotaszállásnál állították meg a fiatal szerb férfit, aki 10 határsértőt szállított egy személyautóban. Még >>>
2022. 08. 10., 13:03
A pályázat megvalósítására 3,347 milliárd forint vissza nem térítendő, 100% intenzitású támogatást biztosítanak. Még >>>
2022. 08. 09., 17:41
A vádlott a sértett egy fa szerszámnyéllel kitartóan, testszerte ütlegelte, aminek következtében a férfi a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2022. 08. 09., 10:01
A Készenléti Rendőrség toborzói a jánoshalmi térségben élőknek tartottak tájékoztatót. Még >>>
2022. 08. 08., 17:46
Nagy területen lángra kapott a száraz fű Kecskemét külterületén. Még >>>
2022. 08. 08., 16:35
A célok között szerepel az ittas vezetők kiszűrése. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés