2022. 01. 19. szerda
Márió, Sára
: 357 Ft   : 313 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Több százan a Kalocsa Jövőjéért Egyesület gyermeknapi rendezvényén – Filvig Géza 200 milliós játszótér-fejlesztési programot jelentett be

Illés György Cinó  |  2021. 05. 30., 14:48

Ma, vasárnap reggel tíz órai kezdettel idén másodízben tartja meg a Kalocsa Jövőjéért Egyesület a gyermeknapi programját. A bábelőadással, koncerttel, bűvészprodukcióval, népi játszótérrel, játékos foglalkozással, népművészeti kézművessarokkal, arcfestéssel, lufihajtogatással, pizza ebéddel és üdítővel, sőt motoros furikázással és még mivel nem fűszerezett program a tervezetthez képest kis csúszással, fél tizenegykor vette kezdetét dr. Grabarits István, a KJE elnöke köszöntőjével, bár a garabonciás fa játékos népi játszótér eszközeit a gyerekek már korábban is önfeledten vették birtokukba.

Grabarits István felidézte, hogy tavaly a járványhelyzet nem engedte meg hogy megtartsák ezt a rendezvényt, holott két évvel ezelőtt hagyományteremtő szándékkal tartották meg a gyermeknapi programjukat ugyanezen helyszínen. Most kárpótlásul az akkorinál nagyobb lélegzetű bulival kedveskednek a gyermekeknek, amit számos kalocsai vállalkozó támogatása mellett a CLLD pályázaton elnyert uniós forrás tett lehetővé.


A továbbiakban dr. Filvig Géza polgármester nyitotta meg a rendezvényt.
A polgármester rövid megnyitó beszédében köszönetet mondott az egész napos program létrejöttéhez nyújtott támogatásokért, és az alkalmat arra is megragadta, hogy fontos bejelentést tegyen, épp a célközönség előtt:
Elmondta:

VÁROSUNKBAN KÉTSZÁZMILLIÓ FORINT ÉRTÉKŰ JÁTSZÓTÉRFEJLESZTÉSI PROGRAM INDUL.

Ennek keretében a következő négy évben a város számos pontján hajtanak végre játszótéri fejlesztéseket, részben új játszóterek építésével, részben a meglevők bővítésével, felújításával.


Filvig Géza azt is elmondta, ennek a programnak első elemeként

MÉG IDÉN NYÁRON LÉTREJÖHET EGY VADONATÚJ JÁTSZÓTÉR,

amelynek helyszínére a gyermekek motoroztatását is vállaló Kék Lovagok Motoros Klub elnöke, Eperjesi György adott javaslatot.
E szerint

A VIDATS UTCA MENTÉN TALÁLHATÓ NAGY, FÜVES TERÜLETEN ALAKÍTANAK KI EGY ÚJ JÁTSZÓTERET, AMELYNEK ÁTADÁSA AUGUSZTUSRA VÁRHATÓ.

Ezzel az örömhírrel kívánt Filvig Géza polgármester jó szórakozást minden résztvevőnek figyelmükbe ajánlva a változatos színes programot, amellyel kapcsolatban holnap részletesebb összeállítással is jelentkezünk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 14., 09:01
A beruházás során egy 5.300 négyzetméteres csarnok létesül, melyben egy 1600 négyzetméteres üzem és gyártórész, egy 3700 négyzetméteres logisztikai raktár, valamint egy 500 négyzetméteres irodarész kerül kialakításra. A kivitelezési munkálatok heteken belül indulnak és a tervek szerint 2023 júniusában fejeződnek be.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 18., 19:06
Főképp az ország északi, északnyugati részén okozott károkat a viharos szél. Folyamatosan csörögtek a Katasztrófavédelem telefonjai. Még >>>
2022. 01. 18., 18:11
Ez a szám még tovább nőhet, az adatok ugyanis még nem tartalmazzák a decemberi bér- és járulékadatokat. Még >>>
2022. 01. 18., 14:00
2022. 01. 18., 13:28
Több, mint fél évszázaddal ezelőtt indult a keresztény egyházak közeledését és a közös keresztény alapokat megjelenítő ökumenikus imahét, amely tegnap vette kezdetét. Még >>>
2022. 01. 18., 13:18
Tegnap kezdték az építkezést, a terv szerint még idén megnyithatnak. Még >>>
2022. 01. 18., 09:04
A Tázlár Solar Park éves szinten több mint 36 ezer háztartás ellátásához elegendő villamosenergiát termel majd. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés