2021. 10. 16. szombat
Gál
: 360 Ft   : 310 Ft Benzin: 428.6 Ft/l   Dízel: 432.1 Ft/l   Írjon nekünk

Több százan a Kalocsa Jövőjéért Egyesület gyermeknapi rendezvényén – Filvig Géza 200 milliós játszótér-fejlesztési programot jelentett be

Illés György Cinó  |  2021. 05. 30., 14:48

Ma, vasárnap reggel tíz órai kezdettel idén másodízben tartja meg a Kalocsa Jövőjéért Egyesület a gyermeknapi programját. A bábelőadással, koncerttel, bűvészprodukcióval, népi játszótérrel, játékos foglalkozással, népművészeti kézművessarokkal, arcfestéssel, lufihajtogatással, pizza ebéddel és üdítővel, sőt motoros furikázással és még mivel nem fűszerezett program a tervezetthez képest kis csúszással, fél tizenegykor vette kezdetét dr. Grabarits István, a KJE elnöke köszöntőjével, bár a garabonciás fa játékos népi játszótér eszközeit a gyerekek már korábban is önfeledten vették birtokukba.

Grabarits István felidézte, hogy tavaly a járványhelyzet nem engedte meg hogy megtartsák ezt a rendezvényt, holott két évvel ezelőtt hagyományteremtő szándékkal tartották meg a gyermeknapi programjukat ugyanezen helyszínen. Most kárpótlásul az akkorinál nagyobb lélegzetű bulival kedveskednek a gyermekeknek, amit számos kalocsai vállalkozó támogatása mellett a CLLD pályázaton elnyert uniós forrás tett lehetővé.


A továbbiakban dr. Filvig Géza polgármester nyitotta meg a rendezvényt.
A polgármester rövid megnyitó beszédében köszönetet mondott az egész napos program létrejöttéhez nyújtott támogatásokért, és az alkalmat arra is megragadta, hogy fontos bejelentést tegyen, épp a célközönség előtt:
Elmondta:

VÁROSUNKBAN KÉTSZÁZMILLIÓ FORINT ÉRTÉKŰ JÁTSZÓTÉRFEJLESZTÉSI PROGRAM INDUL.

Ennek keretében a következő négy évben a város számos pontján hajtanak végre játszótéri fejlesztéseket, részben új játszóterek építésével, részben a meglevők bővítésével, felújításával.


Filvig Géza azt is elmondta, ennek a programnak első elemeként

MÉG IDÉN NYÁRON LÉTREJÖHET EGY VADONATÚJ JÁTSZÓTÉR,

amelynek helyszínére a gyermekek motoroztatását is vállaló Kék Lovagok Motoros Klub elnöke, Eperjesi György adott javaslatot.
E szerint

A VIDATS UTCA MENTÉN TALÁLHATÓ NAGY, FÜVES TERÜLETEN ALAKÍTANAK KI EGY ÚJ JÁTSZÓTERET, AMELYNEK ÁTADÁSA AUGUSZTUSRA VÁRHATÓ.

Ezzel az örömhírrel kívánt Filvig Géza polgármester jó szórakozást minden résztvevőnek figyelmükbe ajánlva a változatos színes programot, amellyel kapcsolatban holnap részletesebb összeállítással is jelentkezünk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 16., 13:53
A legnagyobb visszaesést Litvániában mérték, 56,8 százalékosat, a legnagyobb növekedést pedig Cipruson, 12,1 százalékosat. Még >>>
2021. 10. 15., 18:40
Újabb tizenkét súlyos állapotban lévő Covid-beteget szállítanak pénteken Romániából Magyarországra - közölte a román egészségügyi minisztérium. Még >>>
2021. 10. 15., 17:43
Az új óvodához, majd a Paksi közben épülő Inkubátorházhoz látogattak el a délután folyamán, ahol Boromisza Viktor, a Városüzemeltetési és Fejlesztési Osztály vezetője vezette körbe a testület tagjait és általános képet adott az építkezések műszaki hátteréről. Még >>>
2021. 10. 15., 15:44
Ha eddig rossz emlékeid lettek volna a tökfőzelékkel kapcsolatosan, ez a recept talán megváltoztatja az előítéleteidet. Próbáld ki az NlCafe könnyű, gyors és egyszerű tejfölös tökfőzelék receptjét! Még >>>
2021. 10. 15., 14:50
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy 2021. október 18.-án 7:00 órától – 2021. október 22.-én 12:00 óráig, a Sörház köz közútjában elhelyezkedő csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása, és a folyóka elemek cseréje érdekében, a munkaterület környezetében a közút teljes szélességben lezárásra kerül. Még >>>
2021. 10. 15., 12:10
A következő napokban elég hideg hajnalok várnak reánk hazánkban az Időkép szerint. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés