2022. 01. 20. csütörtök
Fábián, Sebestyén
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Világverő elektromos kerékpár és hipermodern készház készülhet Kalocsán – két szenzációs fejlesztést és egy hatmilliárdos beruházást jelentett be az EMIKA

Világverő elektromos kerékpár és hipermodern készház készülhet Kalocsán – két szenzációs fejlesztést és egy hatmilliárdos beruházást jelentett be az EMIKA
Illés György Cinó  |  2021. 06. 14., 12:26

Csütörtökön délután három órakor a Városháza kis házasságkötő termében tartott sajtótájékoztatón mutatták be a Giro d’Itálián már remekül szerepelt, hipermodern E-kerékpárt, amelyből néhány éven belül évi tízezerszám készülhet Kalocsán. A sajtó képviselőit, nem mellesleg, tájékoztatták egy másik fejlesztés keretében létesülő üzemegységről is, amelyben egy külföldi egyetemmel közös K+F program keretében fejlesztett, zéróemissziós készházak készülhetnek majd, megdöbbentően alacsony négyzetméterenkénti áron, és rendkívül rövid építési idővel – derült ki a városházán csütörtök délután tartott sajtótájékoztatón, ahol a megnyitás előtt álló porfestő üzemükről és a következő évek fejlesztési tervéről, egy új fémmegmunkáló üzem létesítéséről is szó esett.

Pörgős napja volt tegnap Font Sándor országgyűlési képviselőnek és dr. Filvig Géza polgármesternek, akik szinte egész nap a térség számos pontján vettek részt különböző fejlesztések, projektek, beruházások helyszínein, köztük nem kisebb horderejű rendezvényeken mint a Kalocsa-Paks Duna-híd alapkőletétele, a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató ERFO Kft. kalocsai telephelyének jelképes, hivatalos átadása, vagy ez a városházi sajtótájékoztató.
Ez utóbbin György Tamás, az Emika Zrt. igazgatóságának elnöke a vállalat küszöbön álló fejlesztéseit mutatta be, méltán élénk sajtóérdeklődés mellett.

A megjelenteket dr. Filvig Géza köszöntötte, örömmel konstatálva, hogy városunk nagy múltú vállalata, az EMIKA Zrt. is fantáziát lát a városban és sorozatos fejlesztések által a munkahelyteremtésből is kiveszi részét.
Elmondta: a munkahelyteremtésben az önkormányzat is igyekszik minden segítséget megadni, partnerként fordulva a gazdasági szereplőkhöz, és köszönetet mondott azért a kormányzati támogatásokért, amelyek lendületet adtak ennek és adnak más, hasonló beruházásoknak.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


György Tamás a cég távlati terveit is érintve elmondta, a most záruló, illetve a tervezett beruházás után, az új üzletágak remélt sikerei függvényében további beruházások következhetnek. A mostani bővítési ütemben saját, meglévő területeik hasznosításának intenzitását növelik, de a továbbiakban lehetséges, hogy újabb területet is keresnek városunkban, amely a további fejlesztéseiknek adhat otthont.

Ehhez Font Sándor országgyűlési képviselő jó munkát és sok sikert kívánt, ugyanakkor figyelmeztette az igazgatósági elnököt, hogy e téren ne húzzák soká az időt, mivel

AZ AZNAPI ALAPKŐLETÉTEL UTÁN ÜTEMESEN ÉPÜL, 2024-BEN PEDIG SZOLGÁLATBA IS ÁLL AZ ÚJ DUNA-HÍD,

és onnantól kezdve új versenytársak jelenhetnek meg a kalocsai iparterületek megszerzéséért folyó versenyben.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


E-kerékpárok Kalocsáról, a világ élvonalában

A helyszínen kiállítottak két, az elektromos hajtásúak közt pillekönnyűnek számító, nyolc kilogrammos prémium minőségű bringát, amelyek már ma is futnak, de egy folyamatban lévő fejlesztés nyomán hamarosan tovább korszerűsödnek, holott Emika/E-Powers csapat az E-Giro olaszországi háromhetes körversenyen már 2019-ben is összetett első helyen végzett, az idei versenyen pedig sprint kategóriában zárt az első helyen.

Ezzel az E-kerékpár sportág egyik kiemelkedő világversenyén, a Giro d’Italián elért sikerek olyan ismeretséget szereztek e kerékpároknak, amire a vállalat méltán büszke, hiszen az elektromos kerékpárok óriási nemzetközi piacán olyan vetélytársakat győztek le, mint a Pinarello-(Fazua), De Rosa-(Bafang), Toyota-Trek-(Bosch), Olmo-(Pollini), Cube-(Fazua).

A termékek versenyképességét pedig tovább növeli majd a fejlesztés alatt álló, új kerékagy-meghajtás, amely a maga nemében úttörő megoldás lesz ebben az üzletágban, amely technológiával által prémium minőségű, világszínvonalú élsportra is alkalmas kerékpárok is készülhetnek, illetve annak ’kis testvére’, elektromos hajtású tömegtermék gyártására van lehetőség.

Hamarosan avatják az új porfestő üzemet

György Tamás tájékoztatásából megtudtuk:

JÚNIUS-JÚLIUS FOLYAMÁN ÜZEMBE HELYEZIK A VÁLLALAT ÚJ PORFESTŐ ÜZEMÉT, AMELLYEL KÖLTSÉGHATÉKONYABBAN ÉS MÉG JOBB MINŐSÉGBEN TUDJÁK ELVÉGEZNI A TERMÉKEINK FELÜLETKEZELÉSÉT. A BERUHÁZÁS KAPCSÁN EGY TELJESEN ÚJ, EURÓPAI SZÍNVONALÚ FESTŐRENDSZER ÁLL ÜZEMBE.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


A beruházás lehetővé teszi, hogy az előkezelő egységgel, szennyvízkezelővel, porbeégető és szárító kemencével, valamint egy új, Magyarországon egyedülálló, elsőként itt telepített, svájci porszóró technológiával létesülő festő üzemegységben ne csak saját termékeik felületkezelését végezzék, hanem külső partnerek részére is végezhetnek majd porfestési munkákat.

Hatmilliárdos beruházás a láthatáron

A közeljövőben egy másik nagyberuházás is indul az üzemben:

A 2022-23 ÉV LEGNAGYOBB BERUHÁZÁSA EGY ÚJ, 3500 NÉGYZETMÉTERES FÉMMEGMUNKÁLÓ KÖZPONT LÉTESÍTÉSE A HOZZÁ TARTOZÓ INFRASTRUKTÚRÁVAL, ÚJ GÉPPARKKAL.

A fejlesztés nyomán teljes egészében megújul a vállalat fémmegmunkáló üzletága.
A tervek szerint

A BERUHÁZÁS ÖSSZÉRTÉKE MEGKÖZELÍTI A 6 MILLIÁRD FORINTOT, ÉS VÁRHATÓAN 15-20 ÚJ MUNKAHELYET HOZ LÉTRE VÁROSUNKBAN.

Kis- és nagykereskedelmi ágazattal erősítik a fényforrás-üzletágat

Az Emika Zrt. a 2021-es évben új üzletággal bővült: a háztartási lámpák és fényforrások nagy- és kis kereskedelmét is elindították, aminek nyomán szinte az összes Magyarországon jelen lévő áruházláncnak beszállítója lett.
A további tervekről a küszöbön álló fejlesztésekről azt is megtudtuk, hogy a vállalat

2022-TŐL ZÉRÓ EMISSZIÓS „KÉSZHÁZ” PANELGYÁRTÁS TECHNOLÓGIAI KIÉPÍTÉSÉT KEZDI MEG, AMELLYEL 20-30 ÚJ MUNKAHELYET TEREMTENEK MAJD.

Ezt a rendkívül lendületes fejlődést hozó időszakot az Emika Zrt. azzal is igyekszik emlékezetesebbé tenni, hogy karitatív programot indít, melynek első lépéseként

FELAJÁNLÁST TESZ A LAKOSSÁG ÁLTAL LEGINKÁBB KEDVELT FÉNYFORRÁSOKBÓL KALOCSA ÉS KÖRNYÉKÉN ÉLŐ NYUGDÍJASOK, NAGYCSALÁDOSOK, VALAMINT A VÁROSI FENNTARTÁSÚ KÖZINTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE.

Ennek keretén belül több mint 5000 darab LED fényforrást ajánlanak föl az említett célcsoportnak.

A készház-technológiás üzletággal, valamint a világszínvonalú E-kerékpárok gyártásával kapcsolatban hamarosan bővebben is olvashatnak portálunkon!

Képgaléria megtekintése (15 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
A tanulók magyar nyelvből és matematikából vizsgáznak. Még >>>
2022. 01. 19., 19:54
Filvig Géza polgármester és kísérete a TOP Plusz források adta lehetőségekről a megyei közgyűlés elnökével és a megyei fejlesztési ügynökség képviselőivel egyeztetett a megyeszékhelyen. Még >>>
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés