2024. 07. 24. szerda
Kinga, Kincső
: 392 Ft   : 362 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Eperföldi sítábor Hargitafürdőn

Eperföldi sítábor Hargitafürdőn
Tamás Ferenc  |  2020. 03. 12., 13:30

Hargitafürdőn tölthetett egy kellemes hetet március elején az Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola szervezésében tizenhárom kalocsai diák és négy felnőtt kísérője Buzogány Szabolcs testnevelő tanár vezetésével, hogy megismerkedjenek a téli sportok „királynőjével, a síeléssel.

A kis csapat március 1–7. között a legendás hargitafürdői panzió, az Uz Bence Menedékházban foglalta el szálláshelyét, amely már önmagában is élményt jelentett az alföldi síksághoz szokott fiataljainknak.

A gyönyörű táj, a fehérhósapkás fenyőkkel, a jó levegő és a vakítóan kék ég együttesen csak fokozta a táborozó gyerekek elvárásait és kíváncsiságát. Arról nem is beszélve, hogy Holle anyó két napon át is rázta pendelyét, azaz a legcsodálatosabb arcát mutatta a hargitai táj, miközben hatalmas pelyhekben hullott a hó, amelyet a kalocsai gyerekek talán életükben először láthattak élőben.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints!


A helyszínről tudni kell, hogy öt sípálya is található a közvetlen környezetben – Csipike, Miklós és a Kossuth 1–2–3 pályák, amelyek ideális terepet teremtenek nem csupán kezdőknek, de a sportágat régóta gyakorlóknak is.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints!


A csapatvezető Buzogány tanár urat arra kértük, hogy mondjon pár gondolatot a tábor napirendjéről, a programokról!

A reggeli elfogyasztása után 10 órától már kezdetét vette a másfél órás síoktatás szakképzett oktatóval, majd az ebéd után 2 órától jött a következő másfél órás etap, tehát napi három órát is edzhettek a diákok. Ami külön örvendetes volt, hogy tehették mindezt az ott dolgozók és a pályákon segítők magyarul beszélő környezetében. A gyerekek láthatóan nagy élvezettel vágtak bele a síelés rejtelmeinek megismerésébe, amelyet a Csipike és a Miklós pályák szemet gyönyörködtető környezetében tehettek. A harmadik napon már mindenki önállóan csúszott le a lejtőn, az ügyesebbek pedig már szlalomoztak is. A negyedik napon aztán traktoros vontatással – traktor húzta sátorponyvás kocsival kirándultunk a Madarasi Hargitára a Székely síparadicsomba, amely mint elmondták a gyerekek egy örök élmény volt számukra, a hócsatározásról már nem is beszélve. Itt is lécet köthettek és hóesésben sízhettek egy egész napon át. A „kicsik” még egy ilyen tartalmas nap után is kérték az esti sétát, a hótaposást, amellyel egyszerűen nem tudtak betelni még napi három órás síoktatás után sem. Ezért talán az sem volt véletlen, hogy akik ezt az egy hetet közösen eltöltötték, azok egyértelműen vallották, hogy „Síakadémia” alapító tagok lettek és „jövőre veletek ugyanitt” felkiáltással köszöntek el egymástól.
– fejezte be ismertetőjét Buzogány Szabolcs, a kalocsai eperföldisek túravezetője.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints!


Köszönet a kirándulásra két mikrobuszt biztosító Kalocsai Kézilabda Clubnak és a Kalo-Rent Bt-nek.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 21., 08:54
Július második hetében immár a második turnusát tartotta a Méhecskék SE Kalocsa egyik legnépszerűbb nyári, nem bentlakásos focitáborának, amely ezúttal is telt házzal üzemelt mindkét turnusában.
2024-07-16 14:32:06
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 23., 13:54
És ez csak Bács-Kiskun vármegye „termése”… Még >>>
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK