2023. 02. 01. szerda
Ignác
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Eperföldi sítábor Hargitafürdőn

Eperföldi sítábor Hargitafürdőn
Tamás Ferenc  |  2020. 03. 12., 13:30

Hargitafürdőn tölthetett egy kellemes hetet március elején az Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola szervezésében tizenhárom kalocsai diák és négy felnőtt kísérője Buzogány Szabolcs testnevelő tanár vezetésével, hogy megismerkedjenek a téli sportok „királynőjével, a síeléssel.

A kis csapat március 1–7. között a legendás hargitafürdői panzió, az Uz Bence Menedékházban foglalta el szálláshelyét, amely már önmagában is élményt jelentett az alföldi síksághoz szokott fiataljainknak.

A gyönyörű táj, a fehérhósapkás fenyőkkel, a jó levegő és a vakítóan kék ég együttesen csak fokozta a táborozó gyerekek elvárásait és kíváncsiságát. Arról nem is beszélve, hogy Holle anyó két napon át is rázta pendelyét, azaz a legcsodálatosabb arcát mutatta a hargitai táj, miközben hatalmas pelyhekben hullott a hó, amelyet a kalocsai gyerekek talán életükben először láthattak élőben.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints!


A helyszínről tudni kell, hogy öt sípálya is található a közvetlen környezetben – Csipike, Miklós és a Kossuth 1–2–3 pályák, amelyek ideális terepet teremtenek nem csupán kezdőknek, de a sportágat régóta gyakorlóknak is.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints!


A csapatvezető Buzogány tanár urat arra kértük, hogy mondjon pár gondolatot a tábor napirendjéről, a programokról!

A reggeli elfogyasztása után 10 órától már kezdetét vette a másfél órás síoktatás szakképzett oktatóval, majd az ebéd után 2 órától jött a következő másfél órás etap, tehát napi három órát is edzhettek a diákok. Ami külön örvendetes volt, hogy tehették mindezt az ott dolgozók és a pályákon segítők magyarul beszélő környezetében. A gyerekek láthatóan nagy élvezettel vágtak bele a síelés rejtelmeinek megismerésébe, amelyet a Csipike és a Miklós pályák szemet gyönyörködtető környezetében tehettek. A harmadik napon már mindenki önállóan csúszott le a lejtőn, az ügyesebbek pedig már szlalomoztak is. A negyedik napon aztán traktoros vontatással – traktor húzta sátorponyvás kocsival kirándultunk a Madarasi Hargitára a Székely síparadicsomba, amely mint elmondták a gyerekek egy örök élmény volt számukra, a hócsatározásról már nem is beszélve. Itt is lécet köthettek és hóesésben sízhettek egy egész napon át. A „kicsik” még egy ilyen tartalmas nap után is kérték az esti sétát, a hótaposást, amellyel egyszerűen nem tudtak betelni még napi három órás síoktatás után sem. Ezért talán az sem volt véletlen, hogy akik ezt az egy hetet közösen eltöltötték, azok egyértelműen vallották, hogy „Síakadémia” alapító tagok lettek és „jövőre veletek ugyanitt” felkiáltással köszöntek el egymástól.
– fejezte be ismertetőjét Buzogány Szabolcs, a kalocsai eperföldisek túravezetője.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints!


Köszönet a kirándulásra két mikrobuszt biztosító Kalocsai Kézilabda Clubnak és a Kalo-Rent Bt-nek.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023. 01. 26., 08:05
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.
2023-01-25 16:31:00
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>
2023. 01. 30., 14:56
Így alakult a Duna és a Tisza vízállása hétfőre a hydroinfo.hu adatai alapján. Még >>>
2023. 01. 30., 10:35
A szívroham és a stroke valószínűsége 40 és 50 százalékkal alacsonyabb volt azok körében, akik ennyit gyalogoltak. Még >>>
2023. 01. 29., 17:35
Minden olyan rövid időn belül történt, hogy a két pilótának esélye sem volt a katapultálás folyamatának beindítására. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK