2022. 12. 04.
Barbara, Borbála
: 409 Ft   : 388 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

XVIII. Környezetvédelmi-Kiskunvíz Kupa – Városunkba Bajáról, Bonyhádról is érkeztek csapatok

Zsiga Ferenc  |  2019. 03. 25., 09:00

- Mindig öröm lelkes, a verseny izgalmától kicsit megrészegült fiatalokat látni, akik nem is annyira a vetélkedésért, sokkal inkább a játékos együttlétért vetik magukat vízbe, szurkolnak csapatukért, városukért. Fontos, hogy a gyerekek játék útján szeressék meg a sportot, hogy ne csak egy nyűg, hanem élmény legyen a testmozgás számukra – hangsúlyozta dr. Filvig Gáza, a Kalocsai Úszó és Vízilabda Egyesület elnöke, aki március 24-én, vasárnap 10 órakor dr. Bálint József polgármesterrel, Szalmai Lászlóval, a Kalocsa Környezetvédelmi Egyesület tiszteletbeli elnökével és Szigeti Attilával, a Kiskunvíz Kft. műszaki igazgatójával a városi uszodában nyitotta meg a XVIII. Környezetvédelmi-Kiskunvíz Kupát. A felnőtt korba lépett eseményre tíz egyesület, 155 fiatal nevezett be, a mezőny egy része távolabbi településekről, például Bajáról, Bonyhádról érkezett. A hangulatról és a délelőttről videóval színesített összefoglalót készítettünk.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Mint Busa Attilától, a szervezőbizottság elnökétől az ünnepi megnyitó szívmelengető gyerekzsivaja közepette megtudtuk, a verseny célja a környezetvédelem és az egészséges életmód népszerűsítése és a hagyományteremtés. Továbbá, hogy ne csak a „profik”, tehát a versenyszerűen úszók, de az úszás iránt érdeklődő gyerekek részére is biztosítsanak egy megmérettetési lehetőséget.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Mindehhez a kalocsai városi uszoda, 25 méteres feszített víztükrű, kézi időmérős, öt pályás, 26 Celsius fokos, fedett versenymedencéje biztosítja a helyszínt. Mint a Kalocsai Úszó és Vízilabda Egyesület alelnök edzője kifejtette, a meghívott úszókorosztályok sportorvosi engedéllyel rendelkező sportolói március 21-ig jelentkezhettek. A nevezési díj 600 forint/ fő/versenyszám, a váltók nevezési díja 1000 Ft/váltó volt.

Az eseményről szólva dr. Filvig Géza, a Kalocsai Úszó és Vízilabda Egyesület elnöke elmondta: minden egyéni szám 1-3. helyezettje érem, a 2007-es korosztálytól kezdődően minden 4.-5.-6. helyezett oklevél díjazásban részesült. A versenyzők, fiúk és lányok összesen 11 versenyszámban mérhették össze tudásukat.

Természetesen a versenyzőket is megszólaltattuk, az egyik Bajáról édesanyjával érkezett kislány szívesen nyilatkozott.  

Busa Attilának Tompai Gábornak, Petróczki Dánielnek jól sikerült a kalocsai mezőny felkészítése, a kupát a kalocsai csapat nyerte!

Ám a kiosztott érmek fényében kijelenthetjük, a verseny valamennyi résztvevője gazdagabb lett a Kalocsán szerzett élményekkel.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 04., 15:00
Lassan nem az a kérdés Európában, hogy mennyibe kerül a nyersolaj vagy az üzemanyag, hanem az, hogy lesz vagy nem lesz - mondta a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. energia- és klímapolitikai üzletágának vezetője az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában. Még >>>
2022. 12. 04., 07:00
A negyedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2022. 12. 03., 15:04
A meggy és a mák szuper párost alkot bármilyen édességben, legyen szó rétesről, tortáról vagy épp egy kiadós bejgliről. Most elhoztuk nektek a Nosalty bögrés sütijét, hogy a lehető leggyorsabban tudjátok csillapítani a mák iránti epekedéseteket. Még >>>
2022. 12. 03., 12:36
A jelenleg még Slovnaft Polska márkanév alatt működő töltőállomásokkal együtt a Mol csoport csaknem 500 töltőállomáson nyújt majd kiskereskedelmi szolgáltatásokat Lengyelországban - tájékoztatta a vállalat pénteken az MTI-t. Még >>>
2022. 12. 03., 09:13
A harmadik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2022. 12. 02., 22:06
Nagyvárad belvárosában találtak egy nemrég elpusztult példányt - írja a Főtér.ro. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK