2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Bődületes siker és hétszáz néző a pataji mozinapon

2017. 04. 29., 11:49

Néhány hete írtuk meg, hogy egy lelkes kis csapat összefogott azért, hogy Dunapatajon kapjunk valamit, amire hosszú évek óta az egész környék ki van éhezve, és eddig nem sok törekvés történt bárki részéről, hogy ez irányban változás történjen. Eddig! Pedig a megoldás – mint kiderült – egy kattintásnyira volt, hiszen a Mozgó Mozi Kft. arra rendezkedett be, hogy „utazó moziként” bárhová elvigye az aktuálisan futó legnagyobb sikerfilmeket – ezt a társaságot találták meg a pataji szervezők. A közös munka gyümölcse szemmel látható volt április 22-én, az alkalmi mozivá változtatott Kodály Zoltán Művelődési Házban.

Nem aprózták el a kínálatot. Portálunk is beszámolt róla, hogy az új Hupikék törpikék filmmel és a Baby úrral „támadták” a családos mozizni vágyókat, míg az izgalmakat keresőknek az „Élet”, a „Páncélba zárt szellem” és a „Halálos iramban” sorozat legújabb, nyolcadik részével készültek, míg a klasszikus vonal kedvelőit a „Kincsem” hazai sikerprodukcióval invitálták április 22-én mozizni Patajra.

Marosi Mária ötletgazda büszkén számolt be róla, hogy az említett kínáltat, amelyet az utolsó pillanatban a Wellhello dalaiból építkező „Sohavégetnemérős” vetítésével is megtoldottak, összesen több mint hétszáz nézőt vonzott az egyébként körülbelül 440 fő befogadására alkalmas terembe, amely nem a megszokott módon változott filmszínházzá. Megsúgta ugyanis, hogy a Mozgó Mozi által utaztatott és felállításra szánt vászon kisebb lett volna, mint amin végül élvezhettük a filmeket. Az ugyanis a technika beállításakor derült ki, hogy a régi pataji vetítővászon tökéletesen alkalmas ma is erre a funkcióra, így a standard méretnél nagyobb kép elé ülhettünk mozizni.

Az abszolút rekordot a Herendi Gábor rendezte, Petrik Andrea és Nagy Ervin [aki egyébként az idei Kék Madár Fesztivál programjának vendégművészeként személyesen is színpadra lép majd Kalocsán] főszereplésével bemutatott „Kincsem” film tartotta, amelyre közel háromszáz néző váltott jegyet.

Mint azt a Mozgó mozi szolgáltatásáról két éve született HVG-s cikkben olvashatjuk, „körülbelül tíz éve indult el a vidéki mozik elsorvadása, azóta egy teljes generáció nőtt fel a kisvárosokban konkrét moziélmény nélkül. […] A Mozgó Mozi csapata pedig megpróbálja visszacsempészni a közösségi filmnézés semmihez sem hasonlítható hangulatát ezekre a helyekre. Olyanokhoz jutnak el így, akikről a magyar filmforgalmazók már rég elfeledkeztek,” szól szívünkből e sorok írója. Minden egyes mondatát a bőrünkön éreztük április 22-ig, amikor Kecskemétre vagy más környékbeli nagyvárosba kellett megindulni, ha a bemutatóval egy időben szerettük volna látni Harry Potter harcának egy-egy fejezetét Voldemort nagyúrral, vagy éppen azt, hogyan éledtek újjá egy gigantikus horrortanyává vált szigeti vidámparkban a Jurassic Park dínói, amelyeket egy látogatómágnesnek szánt hibrid-szaurusz halomra kaszabolt.

Summa summarum, kell nekünk a mozi, itt helyben, nem száz kilométerrel arrébb, hogy bármikor kézen foghassunk társunkat, összeverődhessünk a haverokkal, vagy autóba vetődjünk a családdal, és megcélozzuk a pajati művházat, jegyet- és popcornt vegyünk, aztán csak nézzünk, mint a…

A lehetőségek határtalanságát jelzi az is, hogy a filmek látvány- és hangzásbéli minőségén sem érzékelhető, hogy nem egy multiplexben foglalunk helyet, mi több, a Mozgó Mozi már Dunapatajra is hozott 3D-ben vetített, szemüveggel nézhető filmeket, amit a jövőben is szeretnének rendszeresen megejteni. Úgy bizony! Merthogy a pataji mozinap nem egyszeri csoda volt, már most megvan a folytatás időpontja! Tessék bevésni május 27-ét a naptárba, mert legközelebb akkor töltik meg faltól falig premierfilmekkel a Kodály Művelődési Ház színháztermét.

Legyünk akkor is nagyon sokan, ugyanis az országot évek óta járó csapatot is sikerült áprilisban meglepnünk. Marosi Mária elmondása szerint a Mozgó Mozisok szó szerint úgy fogalmaztak, hogy „történelmet írt Dunapataj”, hiszen a település lélekszámával arányosan hazánk egyetlen eddigi „mozgómozis” településén nem volt még ennyi ember az első vetítési napon, mint itt. Hozzátett, hogy ő maga is számtalan Kalocsáról és más, környékbeli településekről jól ismert arccal futott össze, többen nem is csak egy filmet, hanem, ha már eljöttek Patajra, kettőt, sőt, volt aki hármat is megnézett. Legyen ez így májusban is, amint megkapjuk a részletes kínálatot, azonnal tájékoztatni fogjuk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK