2022. 10. 02.
Petra
: 421 Ft   : 429 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Elstartolt a Szelidi-tavi ötnapos országos horgászverseny – 28 csapat, 84 horgásza próbálja ki tudását és szerencséjét

Elstartolt a Szelidi-tavi ötnapos országos horgászverseny – 28 csapat, 84 horgásza próbálja ki tudását és szerencséjét
Zsiga Ferenc  |  2022. 09. 21., 14:30

A tavaszi forduló után folytatódik Dunapataj - Szelid történetének egyik leghosszabb, ezúttal ötnapos ponty és amurfogó horgászversenye, talán minden eddiginél nagyobb kihívás elé állítva a 28 csapat összesen 84 versenyzőjét. Az országos IV. M Baits Horgászverseny szeptember 21-én, 10 órakor startolt és szeptember 25-én, 14 órakor zárul, az ünnepélyes eredményhirdetést 15 órakor tartják a Szelid üdülőfalu Holdfény Campingjében.

A festői szépségű, immár a kora ősz színeibe öltözött tó partján már napokkal ezelőtt kijelölték a 28, a kezdőnap reggelén sorsolással kiosztott horgászhelyeket, amelyek fele - fele arányban a tó déli, tehát a Szittyótér felöli, és a vele szemben lévő északi parton találhatók. A logisztikai hátteret, fürdési és étkezési lehetőséget délen a Holdfény Camping, a Dunapataj felőli oldalon a Horgásztanya biztosítja a hölgytagokkal is megerősített csapatoknak.

Mint megtudtuk, a horgászversenyt a közeli napokban haltelepítés előzte meg, a vízbe engedett uszonyosok között szép számmal 5-6 kilogrammos példányok is vannak. A szabályok szerint csak a pontyok és amurok számítanak bele a fogási eredménybe. Mint emlékezetes, tavasszal az egyik kategória győztes egy 15 kilogrammos ponttyal vívta ki az első helyet.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


A szerda reggel még szemerkélő eső, a szeles, borús idő azt valószínűsíti, hogy ezúttal a szerencse is nagyban befolyásolhatja a verseny kimenetelét. Az indulók szerint az alacsony vízállás és a hidegre fordult, de azért péntektől már folyamatosan melegedő időjárás ezúttal talán kisebb teret enged a tudásnak, amelynek persze valamennyi versenyző birtokában van, egyben felesküdve a saját csalija és készsége sikerére.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


A versenyt ünnepélyes megnyitó Dusnoki Csaba, Dunapataj Nagyközség polgármestere megköszönte Györgye László és barátai szervezőmunkáját, a versenyt szponzoráló, dunapataji székhelyű M Baits International cég és ügyvezető igazgatója, Völgyesi Armand támogatását, továbbá Greksa László vezető versenybíró és segítői öt napon át, szinte éjjel-nappal folyamatosan végzett munkáját.

Ez a verseny sokat tesz a horgásztársadalomért, a horgászatért, a Szelidi-tó hírnevéért, azért a kellemes időtöltésért, amit Önök így együtt, az ország legtávolabbi szegletéből is ide érkezve a szabadban közösen tudnak egymással szolidaritásban, barátságban eltölteni.”– monda Dusnoki Csaba polgármester, aki végül nagyon jó időt, horgászatot, kellemes, izgalmakban, horgászkalandokban bővelkedő versenyt kívánt a résztvevőknek.

Mint megtudtuk, idén az egyes csapatok a verseny pillanatnyi állásáról folyamatosan tájékozódhatnak az erre létrehozott weboldalon; amint egy-egy halat regisztrálnak a versenybírók, az szinte azonnal az elektronikus felületen is megjelenik.

Természetesen a horgászverseny vasárnapi eredményhirdetésén ott leszünk és beszámolunk a remélhetően szép eredményekről.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 10. 02., 09:27
Az intézkedés során 10 fő külföldit talált a rendőr a gépkocsi fülkéjében kialakított rejtekhelyen. Még >>>
2022. 10. 02., 08:39
2022. 10. 01., 10:41
A rezsiválság miatti intézkedéscsomag keretében egyre több uszodát zárnak be országszerte. Még >>>
2022. 09. 30., 18:19
Az észak, északkelet felé távozó felhő- és csapadékzóna mögött az ország nagyobb részén átmenetileg szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, kisüt a nap, és a délután nagyobb részében már csak kevés helyen lehet záporeső, északkeleten, keleten zivatar. Még >>>
2022. 09. 30., 16:15
Az asszony sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az egyik kézfejét amputálni is kellett. Még >>>
2022. 09. 30., 09:40
Két embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki a roncsok közül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK