2023. 06. 01. csütörtök
Tünde
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Erdei Iskola Egyesület országos találkozója a Szelidi-tónál - Kalocsával és térségével ismerkedtek

Zsiga Ferenc  |  2021. 07. 11., 13:39

Június utolsó hétvégéjén a Szelidi-tónál rendezte meg országos találkozóját az Erdei Iskola Egyesület. Az ország különböző pontjáról érkező pedagógusok, köztük nyugdíjas pedagógusok, illetve az erdei iskoláztatásban résztvevők Dunapataj - Szelid üdülőfalu mellett Kalocsa és a térség nevezetességeivel ismerkedtek.

Az egyesület egy olyan közhasznú társadalmi szervezet, amelynek alapvető célja: szervezetileg egyesíteni azokat a nevelési-oktatási intézményeket, amelyek működésük szerves részeként a szorgalmi időben, természeti környezetben, rendszeresen olyan megismerési és nevelési folyamatokat valósítanak meg, amelyek az adott természeti környezetet a megismerés és a cselekvési kultúra elsajátítása terepének tekintik –áll az egyesület alapító okiratában.

Ebből kiindulva az országos találkozó kalocsai szervezőinek az volt célja, hogy kollégáiknak bemutassák Kalocsa és környéke szépségeit, értékeit, nevezetességeit, amelyek így együtt a jövőben az erdei iskoláztatás programjaként és helyszíneként is szolgálhatnak.

A tábor résztvevőinek lehetőségük volt megismerni Kalocsát, a Szelidi-tavat, a híres Vörös- mocsár tanösvényeit, valamint ellátogattak a hajósi pincefaluba.

A találkozó alkalom volt arra is, hogy átadják az idei Lehoczky emlékérmet, amelyet minden évben egy olyan - az erdei iskola mozgalom területén tevékenykedő-személy kaphat, aki munkásságával sokat tett és tesz az ifjúság környezettudatos gondolkodásmódjának kialakításában, hozzájárul az erdei iskolázás hagyományainak megőrzéséhez, fejlődéséhez, népszerűsítéséhez.

Az érmet idén Bagóné Mátrai Andrea, a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola pedagógusa érdemelte ki és vette át a Szelidi-tónál rendezett országos találkozón.

Fotó forrás: Jambrik Márta

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 05. 30., 12:49
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>
2023. 05. 31., 14:10
A XXXI. Kék Madár Fesztivál péntektől vasárnapig tartó programpalettáján különféle kulturális, gyermek és könnyűzenei programok szerepelnek. Még >>>
2023. 05. 31., 14:00
A fedélzeten tartózkodó katonaorvosokkal tartott Kajári Ferenc vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese is. Még >>>