2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Erdei Iskola Egyesület országos találkozója a Szelidi-tónál - Kalocsával és térségével ismerkedtek

Zsiga Ferenc  |  2021. 07. 11., 13:39

Június utolsó hétvégéjén a Szelidi-tónál rendezte meg országos találkozóját az Erdei Iskola Egyesület. Az ország különböző pontjáról érkező pedagógusok, köztük nyugdíjas pedagógusok, illetve az erdei iskoláztatásban résztvevők Dunapataj - Szelid üdülőfalu mellett Kalocsa és a térség nevezetességeivel ismerkedtek.

Az egyesület egy olyan közhasznú társadalmi szervezet, amelynek alapvető célja: szervezetileg egyesíteni azokat a nevelési-oktatási intézményeket, amelyek működésük szerves részeként a szorgalmi időben, természeti környezetben, rendszeresen olyan megismerési és nevelési folyamatokat valósítanak meg, amelyek az adott természeti környezetet a megismerés és a cselekvési kultúra elsajátítása terepének tekintik –áll az egyesület alapító okiratában.

Ebből kiindulva az országos találkozó kalocsai szervezőinek az volt célja, hogy kollégáiknak bemutassák Kalocsa és környéke szépségeit, értékeit, nevezetességeit, amelyek így együtt a jövőben az erdei iskoláztatás programjaként és helyszíneként is szolgálhatnak.

A tábor résztvevőinek lehetőségük volt megismerni Kalocsát, a Szelidi-tavat, a híres Vörös- mocsár tanösvényeit, valamint ellátogattak a hajósi pincefaluba.

A találkozó alkalom volt arra is, hogy átadják az idei Lehoczky emlékérmet, amelyet minden évben egy olyan - az erdei iskola mozgalom területén tevékenykedő-személy kaphat, aki munkásságával sokat tett és tesz az ifjúság környezettudatos gondolkodásmódjának kialakításában, hozzájárul az erdei iskolázás hagyományainak megőrzéséhez, fejlődéséhez, népszerűsítéséhez.

Az érmet idén Bagóné Mátrai Andrea, a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola pedagógusa érdemelte ki és vette át a Szelidi-tónál rendezett országos találkozón.

Fotó forrás: Jambrik Márta

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés