2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Februártól nyitja kapuját az új bölcsőde Dunapatajon – Az utolsó simításokat végzik az épületen

Zsiga Ferenc  |  2018. 12. 16., 18:32

A kormány bölcsődei férőhely bővítési programja adta lehetőséggel élve Dunapataj Nagyközség Önkormányzata is pályázott egy új, 14 férőhelyes bölcsőde építésére. Az Ordasi úton, az elbontott régi Tüzép épület helyén megvalósult, egy kicsit a község megújulását is szimbolizáló új bölcsőde épületen az utolsó munkálatokat végzik. Dusnoki Csaba polgármester arról tájékoztatta portálunkat: a szépen kivitelezett, modern, a település központjában felépített bölcsőde várhatóan februártól várja a kicsiket.Dunapatajnak története során még soha nem volt bölcsődéje, ám most, a fiatalok helyben maradását is segítve, 170 milliós pályázati forrásból egy 14 férőhelyes bölcsődét létesítünk – tájékoztatott Dusnoki Csaba.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A polgármester elmondta: a cél nem csak a már most, vagy hamarosan bölcsődei korba lépő gyermekek napközbeni elhelyezése, hogy a családban az édesanya is dolgozni tudjon.

Az önkormányzat a bölcsőde létesítésével azt szeretné elérni, hogy a fiatalok nem vándoroljanak el,

lehetőleg minden ingyenes állami és önkormányzati szolgáltatást, a bölcsődétől az óvodán át az általános iskoláig helyben vegyenek igénybe. A bölcsőde építésével is helyben maradásra szeretnék ösztönözni a fiatalokat.

Amint azt Dusnoki Csaba megerősítette: az új bölcsőde kivitelezési munkálataival várhatóan december végére elkészülnek. A belső festést napokon belül befejezik. A takarítást, bútorozást követően az új intézmény várhatóan februártól fogadják az első dunapataji bölcsődéseket.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A közel 170 millió forintos beruházási összeg a bölcsőde teljeskörű berendezésén túl a játszóudvar és annak szabadtéri játékait is magában foglalja. A polgármester rámutatott:

Az sem elhanyagolható szempont, hogy az új bölcsőde megnyitásával új munkahelyeket is teremtenek a községben.

Mint megtudtuk, a legtöbb környező településen, például Hartán úgynevezett mini bölcsődét létesítenek, mert a lakosság száma nem felel meg az önálló bölcsőde létesítése feltételének. A „mini” elnevezés nem az épület alapterületére, vagy a szolgáltatás minőségére vonatkozik, hanem a befogadható, a legtöbb helyen az óvoda mellett kialakított bölcsőde férőhelyére vonatkozik.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK