2023. 02. 01. szerda
Ignác
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Filmözön Dunapatajon – Induljon mozimaratonnal a hosszú hétvége!

Helyszín: Művelődési Ház, Dunapataj
Dátum: 2017. október 21., szombat 10:00
Filmözön Dunapatajon – Induljon mozimaratonnal a hosszú hétvége!

El vagyunk kényeztetve! Míg a kalocsai Otthon Mozi folyamatos hanyatlása, majd klasszikus értelemben vett vetítési rendjének megszűnése után hatalmas űr tátongott a friss filmeket csapatosan, nagyképernyőn megnézni vágyók előtt, mostanra válogathatunk is, hogy Dunapatajon vagy Kalocsán ülnénk be kulturált körülmények között az aktuális sikerfilmekre.

A Mozgó Mozi Kft. szolgáltatásában rejlő lehetőséget, miszerint premierfilmekkel és mobil vetítőfelszereléssel járják az országot, mozit varázsolva bárhová, ahol ennek a minimális feltételei adottak, idén áprilisban fedezte fel Dunapataj.

A Kodály Zoltán Művelődési Ház közel ötszáz ülőhellyel rendelkező színháztermében tartották az első mozinapot áprilisban, amely helyből és a környékből is százakat vonzott egy-egy filmre, köztük a Herendi Gábor rendezte „Kincsem” sikerprodukcióra, amelyet egy hónappal később vissza is tapsoltak, de itt mutatták be hazai terepen először a részben Kalocsa határában forgatott „1945” című fesztiváldiadalokat aratott drámát is. Április óta tehát – egy rövidebb nyári szünettől eltekintve – havonta visszatérő vendég a Mozgó Mozi csapata és kínálata Dunapatajon, akik időközben Kalocsán is többször feltűntek.

Most szombaton ismét Patajra jönnek, ahol a tőlük megszokott impozáns kínálattal ajánlanak minőségi kikapcsolódást az október 23-i hosszúhétvége első napján a könnyed szórakozásra vágyóknak.

A tematika, mint már megszokhattuk, adott: délelőtt a családi és gyermekfilmek, dél- és délután tájt blockbuster kaland-, illetve akciófilmek, míg este a kifejezetten 18 pluszos közönséget megmozdító filmek kerülnek terítékre, köztük a csapból is folyó „Szárnyas fejvadász 2049” mozival, amelyek, mint tudjuk jó részét Magyarországon forgatták (amikor Harrison Ford random tűnt fel vidéki bringabolttól a fővárosi éttermekig mindenütt).

Emellett a kicsiket a „Fantasztikus utazás Óz birodalmában”, valamint „A kis vámpír” meséje várja, majd a „Kingsman – Az aranykor” kínál mosolygós izgalmakat, majd az „Egyenesen át”, az „Űrvihar” és a „Szárnyas fejvadász 2049” hármasa zárja a mozinapi felhozatalt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023. 01. 26., 08:05
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.
2023-01-25 16:31:00
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>
2023. 01. 30., 14:56
Így alakult a Duna és a Tisza vízállása hétfőre a hydroinfo.hu adatai alapján. Még >>>
2023. 01. 30., 10:35
A szívroham és a stroke valószínűsége 40 és 50 százalékkal alacsonyabb volt azok körében, akik ennyit gyalogoltak. Még >>>
2023. 01. 29., 17:35
Minden olyan rövid időn belül történt, hogy a két pilótának esélye sem volt a katapultálás folyamatának beindítására. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK