2023. 05. 30. kedd
Janka, Zsanett
: 371 Ft   : 346 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Harmadik Gasztro Fesztivál – Hagyományőrzés, gasztronómia, élőzene és sport a tóparton

Helyszín: Szelidi-tó
Dátum: 2016. augusztus 05., péntek 16:00
Harmadik Gasztro Fesztivál – Hagyományőrzés, gasztronómia, élőzene és sport a tóparton

A címben jelölt négyes fogatot a Szelidi-tó Gasztro Fesztiválját harmadik alkalommal életre hívó Suhajda Krisztián főszervező állította össze, dióhéjba foglalva, hogy milyen kínálatból szemezgethetnek az előttünk álló pénteki és szombati napon a „Dél-Alföld Balatonjához” látogatók. Cikkünk folytatásában kibontjuk, mit takarnak a hívószavak.

Riportalanyunk egy korábbi interjújában, amikor a szóban forgó rendezvényt első alkalommal szervezték meg, úgy fogalmazott, hogy szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a Szelidi-tó környéke ismét az a pezsgő, látogatott, folyamatosan nyüzsgő üdülőfalu legyen, ami volt anno, az ő gyermekkorában. Az élet és az eltelt évek igazolják, hogy az övékhez hasonló programok felbukkanásával és az egyre szélesedő szórakozási lehetőségek kínálatával az idea valósággá válni látszik – az idei rendezvényen, reményei szerint akár négyezer ember is megfordulhat.

Ebben minden bizonnyal komoly tényező lehet

a Bikini együttes szombat estére hirdetett ingyenes nagykoncertje,

de az ezt megelőző és követő elemek is garantált szórakozást ígérnek kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Az események péntek délután öt órakor kezdődnek a Dunapataji Múzeumban, ahol a hagyományok jegyében kiállítást nyit meg Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke, Dusnoki Csaba dunapataji polgármester, valamint a szervező, ezúttal Bács-Kiskun megyei közgyűlési képviselői minőségben. A Szelidi-tó partján ekkor már szemtanúi lehetnek a kilátogatók a hagyományos ökörsütésnek Tóth Kálmán és a Venesz-díjas Blaskó János közreműködésével, valamint szemezgethetnek a kétnapos „magyarok vására” kézműves-termékeinek kínálatából. Ezt a napot Török Ádám és a Blues Bell, majd a New Generation koncertje zárja.

Másnap, azaz szombaton reggel kezdődik a Bográcsos ételek főzőversenye, és a házi sütemények megmérettetése, akik pedig jó előre lemozognák az aznapi várható kalória-bevitelt, csatlakozhatnak a fesztivállal egy időben megrendezendő Szelidi-tó (körbe) futáshoz 4, 11, 22, és 33 kilométeres távon.

A kulturális műsorért többek között a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület felel, akik hímzéssel és pingálással ismertetik meg a kilátogató gyermekeket, de itt lesz az Uszódi és a Foktői Hagyományőrző Néptánc Együttes, a Foktői hagyományőrző néptánc együttes, valamint kötél- és bothúzásra várják a jó erőben lévőket a „Solti bikák”.

Délután négy órakor a legkisebbeknek kedveznek Bartha Tóni bábszínházának produkciójával, a „Paprika Jancsi visszatér” című hagyományos bábjátékkal, este nyolc órakor pedig színpadra áll D. Nagy Lajos frontemberrel az élen a Bikini együttes, akiket a Zöld Kereszt Rock Band vált a színpadon – ismertette a felhozatalt Suhajda Krisztián, megjegyezvén, hogy a Bikini ingyenes koncertjét a megyei közgyűlés Jobbik frakciójának képviselői adták össze, lemondva saját tiszteletdíjukról. További érdekesség, hogy a rockbanda a mai napig olyannyira kelendő, hogy a most szombati időpontot már bő másfélévvel ezelőtt le kellett kötni velük, hogy biztosan itt legyenek, és garantáltan ott is lesznek.

Na és Ön?

Ezt nem érdemes kihagyni!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 05. 27., 14:54
A végig magyar és német nyelven konferált program záróakkordjaként az emlékművet - mely a Hartát újratelepítő 229 család nevét örökíti meg - a nemzetiszínű szalag átvágásával Font Sándor, Ritter Imre országgyűlési képviselők, Dollenstein László polgármester és Frőlich Henrikné, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke avatta fel.
2023-05-26 09:47:00
Az utcabál előtt a KIKK szervezésében, idén második alkalommal megvalósuló Pünkösdi Népművészeti Fesztivál program kínálatát néptáncosok felvonulása, népművészeti kézműves bemutatók és színpadi produkciók színesítik.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 05. 29., 07:28
A héten is kora nyárias idő várható sok napsütéssel, gomolyfelhőkkel és 25 Celsius-fok körüli maximumokkal. Még >>>
2023. 05. 28., 14:22
A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. Még >>>
2023. 05. 27., 09:17
A köpönyeg.hu szerint a többórás napsütés mellett gomolyfelhők lesznek az égen, és főleg délen zápor, zivatar is előfordul. Még >>>
2023. 05. 26., 13:42
Az elmúlt egy évben közel egy százalékkal növekedett a munkanélküliségi ráta Magyarországon, az elmúlt hónapokban azonban újra csökkenésnek indult a mutató. Még >>>
2023. 05. 26., 10:44
Május utolsó vasárnapján a gyermekeké a főszerep - Gyermeknapi programokkal és vidámparkkal várja a kisebbeket és nagyobbakat is a KIKK és a KJE az Érsekkertben! Még >>>
2023. 05. 26., 10:35
Irány a friss levegő - a várható hőmérséklet 21-27 fok körül alakul. Még >>>