2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Harmadik Gasztro Fesztivál – Hagyományőrzés, gasztronómia, élőzene és sport a tóparton

Helyszín: Szelidi-tó
Dátum: 2016. augusztus 05., péntek 16:00
Harmadik Gasztro Fesztivál – Hagyományőrzés, gasztronómia, élőzene és sport a tóparton

A címben jelölt négyes fogatot a Szelidi-tó Gasztro Fesztiválját harmadik alkalommal életre hívó Suhajda Krisztián főszervező állította össze, dióhéjba foglalva, hogy milyen kínálatból szemezgethetnek az előttünk álló pénteki és szombati napon a „Dél-Alföld Balatonjához” látogatók. Cikkünk folytatásában kibontjuk, mit takarnak a hívószavak.

Riportalanyunk egy korábbi interjújában, amikor a szóban forgó rendezvényt első alkalommal szervezték meg, úgy fogalmazott, hogy szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a Szelidi-tó környéke ismét az a pezsgő, látogatott, folyamatosan nyüzsgő üdülőfalu legyen, ami volt anno, az ő gyermekkorában. Az élet és az eltelt évek igazolják, hogy az övékhez hasonló programok felbukkanásával és az egyre szélesedő szórakozási lehetőségek kínálatával az idea valósággá válni látszik – az idei rendezvényen, reményei szerint akár négyezer ember is megfordulhat.

Ebben minden bizonnyal komoly tényező lehet

a Bikini együttes szombat estére hirdetett ingyenes nagykoncertje,

de az ezt megelőző és követő elemek is garantált szórakozást ígérnek kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Az események péntek délután öt órakor kezdődnek a Dunapataji Múzeumban, ahol a hagyományok jegyében kiállítást nyit meg Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke, Dusnoki Csaba dunapataji polgármester, valamint a szervező, ezúttal Bács-Kiskun megyei közgyűlési képviselői minőségben. A Szelidi-tó partján ekkor már szemtanúi lehetnek a kilátogatók a hagyományos ökörsütésnek Tóth Kálmán és a Venesz-díjas Blaskó János közreműködésével, valamint szemezgethetnek a kétnapos „magyarok vására” kézműves-termékeinek kínálatából. Ezt a napot Török Ádám és a Blues Bell, majd a New Generation koncertje zárja.

Másnap, azaz szombaton reggel kezdődik a Bográcsos ételek főzőversenye, és a házi sütemények megmérettetése, akik pedig jó előre lemozognák az aznapi várható kalória-bevitelt, csatlakozhatnak a fesztivállal egy időben megrendezendő Szelidi-tó (körbe) futáshoz 4, 11, 22, és 33 kilométeres távon.

A kulturális műsorért többek között a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület felel, akik hímzéssel és pingálással ismertetik meg a kilátogató gyermekeket, de itt lesz az Uszódi és a Foktői Hagyományőrző Néptánc Együttes, a Foktői hagyományőrző néptánc együttes, valamint kötél- és bothúzásra várják a jó erőben lévőket a „Solti bikák”.

Délután négy órakor a legkisebbeknek kedveznek Bartha Tóni bábszínházának produkciójával, a „Paprika Jancsi visszatér” című hagyományos bábjátékkal, este nyolc órakor pedig színpadra áll D. Nagy Lajos frontemberrel az élen a Bikini együttes, akiket a Zöld Kereszt Rock Band vált a színpadon – ismertette a felhozatalt Suhajda Krisztián, megjegyezvén, hogy a Bikini ingyenes koncertjét a megyei közgyűlés Jobbik frakciójának képviselői adták össze, lemondva saját tiszteletdíjukról. További érdekesség, hogy a rockbanda a mai napig olyannyira kelendő, hogy a most szombati időpontot már bő másfélévvel ezelőtt le kellett kötni velük, hogy biztosan itt legyenek, és garantáltan ott is lesznek.

Na és Ön?

Ezt nem érdemes kihagyni!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés