2022. 08. 07.
Ibolya
: 395 Ft   : 386 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Harmadik Gasztro Fesztivál – Hagyományőrzés, gasztronómia, élőzene és sport a tóparton

Helyszín: Szelidi-tó
Dátum: 2016. augusztus 05., péntek 16:00
Harmadik Gasztro Fesztivál – Hagyományőrzés, gasztronómia, élőzene és sport a tóparton

A címben jelölt négyes fogatot a Szelidi-tó Gasztro Fesztiválját harmadik alkalommal életre hívó Suhajda Krisztián főszervező állította össze, dióhéjba foglalva, hogy milyen kínálatból szemezgethetnek az előttünk álló pénteki és szombati napon a „Dél-Alföld Balatonjához” látogatók. Cikkünk folytatásában kibontjuk, mit takarnak a hívószavak.

Riportalanyunk egy korábbi interjújában, amikor a szóban forgó rendezvényt első alkalommal szervezték meg, úgy fogalmazott, hogy szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a Szelidi-tó környéke ismét az a pezsgő, látogatott, folyamatosan nyüzsgő üdülőfalu legyen, ami volt anno, az ő gyermekkorában. Az élet és az eltelt évek igazolják, hogy az övékhez hasonló programok felbukkanásával és az egyre szélesedő szórakozási lehetőségek kínálatával az idea valósággá válni látszik – az idei rendezvényen, reményei szerint akár négyezer ember is megfordulhat.

Ebben minden bizonnyal komoly tényező lehet

a Bikini együttes szombat estére hirdetett ingyenes nagykoncertje,

de az ezt megelőző és követő elemek is garantált szórakozást ígérnek kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Az események péntek délután öt órakor kezdődnek a Dunapataji Múzeumban, ahol a hagyományok jegyében kiállítást nyit meg Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke, Dusnoki Csaba dunapataji polgármester, valamint a szervező, ezúttal Bács-Kiskun megyei közgyűlési képviselői minőségben. A Szelidi-tó partján ekkor már szemtanúi lehetnek a kilátogatók a hagyományos ökörsütésnek Tóth Kálmán és a Venesz-díjas Blaskó János közreműködésével, valamint szemezgethetnek a kétnapos „magyarok vására” kézműves-termékeinek kínálatából. Ezt a napot Török Ádám és a Blues Bell, majd a New Generation koncertje zárja.

Másnap, azaz szombaton reggel kezdődik a Bográcsos ételek főzőversenye, és a házi sütemények megmérettetése, akik pedig jó előre lemozognák az aznapi várható kalória-bevitelt, csatlakozhatnak a fesztivállal egy időben megrendezendő Szelidi-tó (körbe) futáshoz 4, 11, 22, és 33 kilométeres távon.

A kulturális műsorért többek között a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület felel, akik hímzéssel és pingálással ismertetik meg a kilátogató gyermekeket, de itt lesz az Uszódi és a Foktői Hagyományőrző Néptánc Együttes, a Foktői hagyományőrző néptánc együttes, valamint kötél- és bothúzásra várják a jó erőben lévőket a „Solti bikák”.

Délután négy órakor a legkisebbeknek kedveznek Bartha Tóni bábszínházának produkciójával, a „Paprika Jancsi visszatér” című hagyományos bábjátékkal, este nyolc órakor pedig színpadra áll D. Nagy Lajos frontemberrel az élen a Bikini együttes, akiket a Zöld Kereszt Rock Band vált a színpadon – ismertette a felhozatalt Suhajda Krisztián, megjegyezvén, hogy a Bikini ingyenes koncertjét a megyei közgyűlés Jobbik frakciójának képviselői adták össze, lemondva saját tiszteletdíjukról. További érdekesség, hogy a rockbanda a mai napig olyannyira kelendő, hogy a most szombati időpontot már bő másfélévvel ezelőtt le kellett kötni velük, hogy biztosan itt legyenek, és garantáltan ott is lesznek.

Na és Ön?

Ezt nem érdemes kihagyni!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 07., 18:27
Egy nigériai férfi és két magyar nő alkotta csaló banda hálózta be az eddig ismeretlen számú áldozatokat, összesen több tízmillió forintos értékű kárt okozva nekik. Még >>>
2022. 08. 07., 09:17
Személyautó és motoros ütközött össze Kecskemétnél. Egy 21 éves férfi életét vesztette. Még >>>
2022. 08. 07., 08:55
A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2022. augusztus 7-én 4 óra körül az 53-as számú főút 50-es kilométerénél - Kiskunhalasnál - egy személyautó és egy kisbusz eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan összeütközött. Még >>>
2022. 08. 06., 15:30
A rendelet szerint már az állami tulajdonú erdőben is csak ajánlás a vágásérettségi kor, gyorsan növő fafajoknál tíz, lassan növőknél húsz évvel a vágásérettség előtt is kitermelhető a fa. Még >>>
2022. 08. 06., 08:28
Szombaton eleinte a hőség, majd egy érkező hidegfront okozhat kellemetlen panaszokat az arra érzékenyek körében. Még >>>
2022. 08. 05., 17:24
A miskei elágazás közelében félpályás útlezárás mellett helyszínelnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés