2022. 07. 07. csütörtök
Appolónia
: 410 Ft   : 400 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kiváló minősítést kapott a Szelidi-tó vize – Indul a szezon, a hétvégék lesznek erősek

Zsiga Ferenc  |  2016. 06. 21., 10:43

Rend és tisztaság, a frissen vágott fű illata fogadott bennünket június 20-án, hétfőn délután a Szelidi-tó partján, ahol a vasárnapi esőzések ellenére fürdőzők népesítették be a strandot. Az üzletek, vendéglők legtöbbje megújult külsővel, tárt ajtókkal várja a vendégeket, akik közül idén talán még többen választják Dunapataj-Szelidet, ahol a tó vize a legutóbbi laboratóriumi eredmények alapján kiváló minősítést kapott.

A magas vízállást nemcsak a vízmérce, hanem az is mutatja, hogy a mélyvizet jelölő bóják a szokásosnál is közelebb vannak a parthoz. Jó lesz tehát vigyázni azoknak, akik nem tudnak úszni, vagy a meder alakulását nem ismerik.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Váradi Gyula vállalkozóval ezúttal is jellegzetes helyén, a Szittyó tér bejáratánál lévő kis teraszon találkoztunk, aki mint mondta: a tavalyi év vendégforgalma és az idei érdeklődés alapján bizakodva tekintenek a szezon elé. Az azonban már most látszik, hogy Szelid egyelőre nem szakított a leginkább hétvégékre koncentrálódó látogató dömpinggel. Az egyre növekvő vendégéjszakák száma továbbra is a pénteki, szombati, vasárnapi napokra koncentrálódik. Amennyiben megérkezik a tartósan jó idő, bizonyosan jönnek majd a vendégek, hiszen Szeliden és a környéken egészen késő őszig – a kitűnő programoknak, rendezvényeknek is köszönhetően – vízen és a parton egyaránt minden adott a gondtalan és tartalmas pihenéshez.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Dusnoki Csaba polgármester arról számolt be, hogy az önkormányzathoz érkezett labor eredmények szerint a tó vize „kiváló”. A polgármester fontosnak tartotta elmondani, hogy Szelíd üdülőfalujával, a nagyközség és a környék megannyi turisztikai szolgáltatásával idén is számos lehetőséget kínál a szabadidő aktív, mégis pihentető eltöltéséhez. Szelíd a kisgyermekes családok számára is kedvelt úti cél, mivel partszakasza sekély, a part menti parkok játszótereivel kifejezetten gyermekbarát környezetet teremtettek. Idén a már hagyományos programokon túl újabbak is várják a Dunapataj-Szelidre érkező vendégeket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 07. 03., 08:34
Kalocsán Jézus Szíve ünnepéhez kapcsolódóan tartották meg a város főbúcsúját június 26-án, vasárnap. Az ünnepen Berta Tibor tábori püspök mutatott be szentmisét a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban.
2022. 07. 02., 12:47
Az új utcabútorok napelemes energiaforrással működnek, mobiltelefonok töltésére alkalmasak, illetve környezetükben Wi-Fi szolgáltatást nyújtanak és meteorológiai adatokat is szolgáltatnak. Az okospadok ingyenesen használhatóak, ahogyan a bevezetés időszakában a térnek a malom melletti hídnál lévő sarkánál felállított töltőállomás is.
2022. 06. 29., 15:40
Amíg szüleik a vizsgálatokon vettek részt, a gyerekek ugrálóvárban hancúrozhattak, és az összes résztvevőt egy tál babgulyásra is megvendégelte az egészségnapon a Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata, akiknek hívására hétfőn városunkba érkezett a Nemzeti Népegészségügyi Központ egészségügyi szűrőbusza.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 07. 06., 11:04
2022. július 5-én Jenei Zoltán országos kórházfőigazgató adta át a megbízást dr. Gondos Miklósnak a kecskeméti kórházban. Még >>>
2022. 07. 05., 18:03
A Dunától keletre fordulhat elő elvétve zápor, zivatar. Még >>>
2022. 07. 05., 15:04
A politikus a kórházba kerülés után vakbél műtéten esett át. Még >>>
2022. 07. 05., 14:54
2022. július 07-től 18-ig a víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomás csökkenéssel kell számolni Kalocsán és valamennyi környező településen. Még >>>
2022. 07. 05., 10:15
A horvát kormány célja, hogy biztosítsa az állampolgárok életszínvonalát és az energiaellátás biztonságát, továbbá a bevételeket a turisztikai szezonban. Még >>>
2022. 07. 04., 15:22
Itt az ideje, hogy felálljon egy önálló határvadász testület, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik! Magyarország biztonságából nem engedhetünk- fogalmazott Kocsis Máté Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK