2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Kiváló minősítést kapott a Szelidi-tó vize – Indul a szezon, a hétvégék lesznek erősek

Zsiga Ferenc  |  2016. 06. 21., 10:43

Rend és tisztaság, a frissen vágott fű illata fogadott bennünket június 20-án, hétfőn délután a Szelidi-tó partján, ahol a vasárnapi esőzések ellenére fürdőzők népesítették be a strandot. Az üzletek, vendéglők legtöbbje megújult külsővel, tárt ajtókkal várja a vendégeket, akik közül idén talán még többen választják Dunapataj-Szelidet, ahol a tó vize a legutóbbi laboratóriumi eredmények alapján kiváló minősítést kapott.

A magas vízállást nemcsak a vízmérce, hanem az is mutatja, hogy a mélyvizet jelölő bóják a szokásosnál is közelebb vannak a parthoz. Jó lesz tehát vigyázni azoknak, akik nem tudnak úszni, vagy a meder alakulását nem ismerik.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Váradi Gyula vállalkozóval ezúttal is jellegzetes helyén, a Szittyó tér bejáratánál lévő kis teraszon találkoztunk, aki mint mondta: a tavalyi év vendégforgalma és az idei érdeklődés alapján bizakodva tekintenek a szezon elé. Az azonban már most látszik, hogy Szelid egyelőre nem szakított a leginkább hétvégékre koncentrálódó látogató dömpinggel. Az egyre növekvő vendégéjszakák száma továbbra is a pénteki, szombati, vasárnapi napokra koncentrálódik. Amennyiben megérkezik a tartósan jó idő, bizonyosan jönnek majd a vendégek, hiszen Szeliden és a környéken egészen késő őszig – a kitűnő programoknak, rendezvényeknek is köszönhetően – vízen és a parton egyaránt minden adott a gondtalan és tartalmas pihenéshez.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Dusnoki Csaba polgármester arról számolt be, hogy az önkormányzathoz érkezett labor eredmények szerint a tó vize „kiváló”. A polgármester fontosnak tartotta elmondani, hogy Szelíd üdülőfalujával, a nagyközség és a környék megannyi turisztikai szolgáltatásával idén is számos lehetőséget kínál a szabadidő aktív, mégis pihentető eltöltéséhez. Szelíd a kisgyermekes családok számára is kedvelt úti cél, mivel partszakasza sekély, a part menti parkok játszótereivel kifejezetten gyermekbarát környezetet teremtettek. Idén a már hagyományos programokon túl újabbak is várják a Dunapataj-Szelidre érkező vendégeket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2023. 03. 26., 16:15
Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK