2024. 07. 24. szerda
Kinga, Kincső
: 392 Ft   : 362 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Medárd beleszólt a Szelidi-tavi nyári szezon indulásába – Ígéretes fürdő- és idegenforgalmi idényre számítanak

Zsiga Ferenc  |  2018. 06. 20., 11:24

Az elmúlt hetek hektikus, Medárd napja óta tartó esős időjárása, az azt követő éjszakai lehűlések kicsit átalakították a Szelidi-tavi nyári szezon indulását. Konkrétabban, a Szittyótérre két héttel ezelőtti szombatra tervezett nyitó bált elmosta az eső. Ennek ellenére a június 17-től, vasárnapról szedett belépődíjak, de az üdülőfalu megpezsdült forgalma is azt valószínűsíti, hogy a folyamatos fejlesztéseknek, a mind népszerűbb belföldi turizmusnak köszönhetően még kitűnően alakulhat az idei nyári szezon Dunapataj –Szeliden, az üdülőfaluban.

Az elinduljunk, vagy ne induljunk Szelidre dilemmát segíti eldönteni a strand területére telepített mini meteorológiai állomás. Mint beszámoltunk róla, a műszernek köszönhetően már otthonról, akár mobiltelefonról is megtekinthető a Szelidi tavon lévő szél erőssége, iránya, a levegő hőmérséklete, páratartalma és a légnyomás. A mérési adatok Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján érhetők el.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A víz hőmérsékletére vonatkozóan a Magyarország tavainak hőmérséklete oldalon kapunk információt, ám mi tegnap gyakorlatiasabb módját választottuk a nyaraláskor fontos adat ellenőrzésének. Úgy gondoltuk, ha a kisebb gyerekek bírják, nekünk sem lehet gond megfürdeni a 22 fokos vízben.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Egyre bővülő programok

Hát….azért még van hová melegedni a tó vizének, de ha azt nézzük, hogy a nyaralás nemcsak a fürdőzésről szól, kevésbé jó idő esetén is számos más módját választhatjuk a kikapcsolódásnak. Kiülhetünk a Szittyótér egyre színvonalasabb vendéglőinek teraszára, biciklizhetünk egy jót a biliárdasztal simaságú, megvilágított, megújult és új kerékpárutakon, de horgászhatunk, csónakázhatunk, vízibiciklizhetünk, bejárhatjuk a környék nevezetességeit, ha arra támad kedvünk. És akkor még ott lesznek az egész idényre szervezett koncertek, fesztiválok, bulik.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Vízminőség

A Kalocsai Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya szakügyintézője, Réfy Anita arról tájékoztatta portálunkat, hogy Szeliden a fürdőhely kijelölése már korábban megtörtént. Az előző évekhez hasonlóan a fürdőzés tárgyi feltételei biztosítottak. Az előírt szezon előtti vízmintavételezés a tó magas vízállásánál megszokott értékelést hozta: a vízminőség kiváló, még egyértelműbben, fürdésre alkalmas.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Arról már az üdülőfaluba tartva tapasztaltuk, hogy a fürdőhely egész területe bekerített, gondozott, a mosdók és az illemhelyek tiszták, a játszótér kifogástalan, a szemétgyűjtőket kihelyezték, a zöldfelületek példásan rendben vannak tartva.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Vállalkozói várakozások

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is Váradi Gyulát kérdeztük az idei szezon eddigi tapasztalatairól, a vállalkozói várakozásokról.
Az üzletember arról számolt be, hogy idén a pünkösdi hosszú hétvégén nagyon sokan látogattak Szelidre. A vállalkozások, a szálláshelyek üzemeltetői a pünkösdi és a szezon indításakor, tehát az elmúlt hétvégén szerzett tapasztalatok alapján is bizakodva tekint az idei szezonra, amely remélhetőleg legalább annyi bevételt hoz, mint tavaly. Az érettségik, a főiskolai, egyetemi vizsgák végén mindig ugrásszerűen emelkedik a forgalom.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Váradi Gyula szerint Szelid idegenforgalma annyiban változott az elmúlt évek alatt, hogy egyre több a kerékpáros turista, akik a szálláshely-fejlesztéseknek köszönhetően Szeliden, Dunapatajon és a közeli településeken is igényüknek megfelelő szálláshelyet kaphatnak. Ismét megjelentek azok a német turisták és üdülőtulajdonosok, akik korábban eladták a nyaralójukat, vagy máshol töltötték a nyarat. Mindez azt igazolja, hogy az utóbbi évek, de az idei esztendő eddigi infrastrukturális fejlesztéseinek híre hozzájuk is eljutott.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az üzletember szerint Szeliden a helyzet azért annyiban nem változott, hogy a forgalom, így a bevétel is a hétvégekre koncentrálódik. Ám ha jó lesz az idő, kétség nincs afelől, hogy idén is özönlenek majd a strandolók és a horgászok.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 21., 08:54
Július második hetében immár a második turnusát tartotta a Méhecskék SE Kalocsa egyik legnépszerűbb nyári, nem bentlakásos focitáborának, amely ezúttal is telt házzal üzemelt mindkét turnusában.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 23., 13:54
És ez csak Bács-Kiskun vármegye „termése”… Még >>>
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK