2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Medárd beleszólt a Szelidi-tavi nyári szezon indulásába – Ígéretes fürdő- és idegenforgalmi idényre számítanak

Zsiga Ferenc  |  2018. 06. 20., 11:24

Az elmúlt hetek hektikus, Medárd napja óta tartó esős időjárása, az azt követő éjszakai lehűlések kicsit átalakították a Szelidi-tavi nyári szezon indulását. Konkrétabban, a Szittyótérre két héttel ezelőtti szombatra tervezett nyitó bált elmosta az eső. Ennek ellenére a június 17-től, vasárnapról szedett belépődíjak, de az üdülőfalu megpezsdült forgalma is azt valószínűsíti, hogy a folyamatos fejlesztéseknek, a mind népszerűbb belföldi turizmusnak köszönhetően még kitűnően alakulhat az idei nyári szezon Dunapataj –Szeliden, az üdülőfaluban.

Az elinduljunk, vagy ne induljunk Szelidre dilemmát segíti eldönteni a strand területére telepített mini meteorológiai állomás. Mint beszámoltunk róla, a műszernek köszönhetően már otthonról, akár mobiltelefonról is megtekinthető a Szelidi tavon lévő szél erőssége, iránya, a levegő hőmérséklete, páratartalma és a légnyomás. A mérési adatok Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján érhetők el.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A víz hőmérsékletére vonatkozóan a Magyarország tavainak hőmérséklete oldalon kapunk információt, ám mi tegnap gyakorlatiasabb módját választottuk a nyaraláskor fontos adat ellenőrzésének. Úgy gondoltuk, ha a kisebb gyerekek bírják, nekünk sem lehet gond megfürdeni a 22 fokos vízben.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Egyre bővülő programok

Hát….azért még van hová melegedni a tó vizének, de ha azt nézzük, hogy a nyaralás nemcsak a fürdőzésről szól, kevésbé jó idő esetén is számos más módját választhatjuk a kikapcsolódásnak. Kiülhetünk a Szittyótér egyre színvonalasabb vendéglőinek teraszára, biciklizhetünk egy jót a biliárdasztal simaságú, megvilágított, megújult és új kerékpárutakon, de horgászhatunk, csónakázhatunk, vízibiciklizhetünk, bejárhatjuk a környék nevezetességeit, ha arra támad kedvünk. És akkor még ott lesznek az egész idényre szervezett koncertek, fesztiválok, bulik.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Vízminőség

A Kalocsai Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya szakügyintézője, Réfy Anita arról tájékoztatta portálunkat, hogy Szeliden a fürdőhely kijelölése már korábban megtörtént. Az előző évekhez hasonlóan a fürdőzés tárgyi feltételei biztosítottak. Az előírt szezon előtti vízmintavételezés a tó magas vízállásánál megszokott értékelést hozta: a vízminőség kiváló, még egyértelműbben, fürdésre alkalmas.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Arról már az üdülőfaluba tartva tapasztaltuk, hogy a fürdőhely egész területe bekerített, gondozott, a mosdók és az illemhelyek tiszták, a játszótér kifogástalan, a szemétgyűjtőket kihelyezték, a zöldfelületek példásan rendben vannak tartva.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Vállalkozói várakozások

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is Váradi Gyulát kérdeztük az idei szezon eddigi tapasztalatairól, a vállalkozói várakozásokról.
Az üzletember arról számolt be, hogy idén a pünkösdi hosszú hétvégén nagyon sokan látogattak Szelidre. A vállalkozások, a szálláshelyek üzemeltetői a pünkösdi és a szezon indításakor, tehát az elmúlt hétvégén szerzett tapasztalatok alapján is bizakodva tekint az idei szezonra, amely remélhetőleg legalább annyi bevételt hoz, mint tavaly. Az érettségik, a főiskolai, egyetemi vizsgák végén mindig ugrásszerűen emelkedik a forgalom.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Váradi Gyula szerint Szelid idegenforgalma annyiban változott az elmúlt évek alatt, hogy egyre több a kerékpáros turista, akik a szálláshely-fejlesztéseknek köszönhetően Szeliden, Dunapatajon és a közeli településeken is igényüknek megfelelő szálláshelyet kaphatnak. Ismét megjelentek azok a német turisták és üdülőtulajdonosok, akik korábban eladták a nyaralójukat, vagy máshol töltötték a nyarat. Mindez azt igazolja, hogy az utóbbi évek, de az idei esztendő eddigi infrastrukturális fejlesztéseinek híre hozzájuk is eljutott.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az üzletember szerint Szeliden a helyzet azért annyiban nem változott, hogy a forgalom, így a bevétel is a hétvégekre koncentrálódik. Ám ha jó lesz az idő, kétség nincs afelől, hogy idén is özönlenek majd a strandolók és a horgászok.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 08:47:44
A kalocsai kereskedő, Szabó Ferenc a ravatalon feküdt, amikor a város népe a jobbágy-felszabadításra koccintott. Petőfi költészetét általa ismerhették meg a kalocsaiak, unokaöccse a szabadságharc lőporfelelőse volt. A sírvers, a sírkő és az alatta eltemetett személy történetét a március 15-ei emlékhelyavatón ismerhettük meg.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>
2023. 03. 23., 14:51
A Kalocsai Rendőrkapitányság egyenruhásai őrizetbe vettek egy 21 éves fajszi férfit, aki ittasan, az eltiltás hatálya alatt úgy vezetett, hogy cserbenhagyás – és egy korábbi ittas vezetés – miatt büntetőeljárás volt folyamatban ellene. Még >>>
2023. 03. 23., 13:34
A magyar gazdaság teljesítménye az idén 0,6 százalékkal, jövőre pedig 3,4 százalékkal bővülhet a 2022-es 4,6 százalékot követően - közölte a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. friss negyedéves előrejelzésében szerdán. Még >>>
2023. 03. 23., 08:55
Az ingatlant 1999-ben építtette a gépészmérnök végzettségű kecskeméti férfi. Még >>>
2023. 03. 22., 18:32
A fülöpjakabiak közel 900 ezer forintot gyűjtöttek össze a hétvégén Tamási Izabella családjának megsegítésére. Még >>>
2023. 03. 22., 17:12
A termékbeszerzések és - értékesítések valójában színlelt gazdasági események voltak, a bűnszervezet vezetőjének „kezei" közül sem a pénz, sem a telefonok nem kerültek ki. Még >>>