2022. 05. 23. hétfő
Dezső
: 383 Ft   : 359 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Medárd beleszólt a Szelidi-tavi nyári szezon indulásába – Ígéretes fürdő- és idegenforgalmi idényre számítanak

Zsiga Ferenc  |  2018. 06. 20., 11:24

Az elmúlt hetek hektikus, Medárd napja óta tartó esős időjárása, az azt követő éjszakai lehűlések kicsit átalakították a Szelidi-tavi nyári szezon indulását. Konkrétabban, a Szittyótérre két héttel ezelőtti szombatra tervezett nyitó bált elmosta az eső. Ennek ellenére a június 17-től, vasárnapról szedett belépődíjak, de az üdülőfalu megpezsdült forgalma is azt valószínűsíti, hogy a folyamatos fejlesztéseknek, a mind népszerűbb belföldi turizmusnak köszönhetően még kitűnően alakulhat az idei nyári szezon Dunapataj –Szeliden, az üdülőfaluban.

Az elinduljunk, vagy ne induljunk Szelidre dilemmát segíti eldönteni a strand területére telepített mini meteorológiai állomás. Mint beszámoltunk róla, a műszernek köszönhetően már otthonról, akár mobiltelefonról is megtekinthető a Szelidi tavon lévő szél erőssége, iránya, a levegő hőmérséklete, páratartalma és a légnyomás. A mérési adatok Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján érhetők el.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A víz hőmérsékletére vonatkozóan a Magyarország tavainak hőmérséklete oldalon kapunk információt, ám mi tegnap gyakorlatiasabb módját választottuk a nyaraláskor fontos adat ellenőrzésének. Úgy gondoltuk, ha a kisebb gyerekek bírják, nekünk sem lehet gond megfürdeni a 22 fokos vízben.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Egyre bővülő programok

Hát….azért még van hová melegedni a tó vizének, de ha azt nézzük, hogy a nyaralás nemcsak a fürdőzésről szól, kevésbé jó idő esetén is számos más módját választhatjuk a kikapcsolódásnak. Kiülhetünk a Szittyótér egyre színvonalasabb vendéglőinek teraszára, biciklizhetünk egy jót a biliárdasztal simaságú, megvilágított, megújult és új kerékpárutakon, de horgászhatunk, csónakázhatunk, vízibiciklizhetünk, bejárhatjuk a környék nevezetességeit, ha arra támad kedvünk. És akkor még ott lesznek az egész idényre szervezett koncertek, fesztiválok, bulik.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Vízminőség

A Kalocsai Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya szakügyintézője, Réfy Anita arról tájékoztatta portálunkat, hogy Szeliden a fürdőhely kijelölése már korábban megtörtént. Az előző évekhez hasonlóan a fürdőzés tárgyi feltételei biztosítottak. Az előírt szezon előtti vízmintavételezés a tó magas vízállásánál megszokott értékelést hozta: a vízminőség kiváló, még egyértelműbben, fürdésre alkalmas.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Arról már az üdülőfaluba tartva tapasztaltuk, hogy a fürdőhely egész területe bekerített, gondozott, a mosdók és az illemhelyek tiszták, a játszótér kifogástalan, a szemétgyűjtőket kihelyezték, a zöldfelületek példásan rendben vannak tartva.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Vállalkozói várakozások

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is Váradi Gyulát kérdeztük az idei szezon eddigi tapasztalatairól, a vállalkozói várakozásokról.
Az üzletember arról számolt be, hogy idén a pünkösdi hosszú hétvégén nagyon sokan látogattak Szelidre. A vállalkozások, a szálláshelyek üzemeltetői a pünkösdi és a szezon indításakor, tehát az elmúlt hétvégén szerzett tapasztalatok alapján is bizakodva tekint az idei szezonra, amely remélhetőleg legalább annyi bevételt hoz, mint tavaly. Az érettségik, a főiskolai, egyetemi vizsgák végén mindig ugrásszerűen emelkedik a forgalom.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Váradi Gyula szerint Szelid idegenforgalma annyiban változott az elmúlt évek alatt, hogy egyre több a kerékpáros turista, akik a szálláshely-fejlesztéseknek köszönhetően Szeliden, Dunapatajon és a közeli településeken is igényüknek megfelelő szálláshelyet kaphatnak. Ismét megjelentek azok a német turisták és üdülőtulajdonosok, akik korábban eladták a nyaralójukat, vagy máshol töltötték a nyarat. Mindez azt igazolja, hogy az utóbbi évek, de az idei esztendő eddigi infrastrukturális fejlesztéseinek híre hozzájuk is eljutott.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az üzletember szerint Szeliden a helyzet azért annyiban nem változott, hogy a forgalom, így a bevétel is a hétvégekre koncentrálódik. Ám ha jó lesz az idő, kétség nincs afelől, hogy idén is özönlenek majd a strandolók és a horgászok.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.
2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés