2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Miniszteri ösztöndíjas Dusnoki Csaba dunapataji agrármérnök-jelölt – Kilencezer pályázó közül kilenc hallgató kapott

Zsiga Ferenc  |  2021. 02. 14., 09:00

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Dusnoki Csabát, a Szent István Egyetem osztatlan agrármérnöki karának negyedéves, 22 éves hallgatóját kitűnő tanulmányi eredményéért, a baktériumok területén végzett kísérleti munkájáért, egy nemzetközi tanulmányversenyen csapatban elért első helyezésért részesítette Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban. Ennek rangját mi sem jelzi jobban, minthogy az egyetemek vezetése felterjesztésére országosan kilencezren pályáztak az ösztöndíjra, de csak kilencen, köztük Dusnoki Csaba, Dunapataj Nagyközség Képviselő testületének legfiatalabb tagja részesült az egyik legmagasabb állami ösztöndíjban.

Dusnoki Csaba portálunk kérdésére elmondta: „Az ösztöndíj elnyerésének csak egyik része volt a 4,5 feletti tanulmányi átlag. Emellett az elért szakmai sikereket éppúgy mérlegre tették, mint a társadalmi szerepvállalást.

Részemről a szakmai sikert az Agrárvirtus nemzetközi versenyen, csapatban elért első helyezés alapozta meg, valamint, hogy rendszeresen részt vettem az egyetemem által szervezett szakmai versenyeken, tudományos diákköri konferenciákon, pályaorientációs napokon. Ám ez még mindig nem lett volna elég a 2019/2020-as féléveket érintő Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjhoz, hiszen ilyen referenciákkal szerencsére nagyon sok hallgatótársam rendelkezik az országban. Ami egyedivé, talán kicsit kivételessé tette az én ajánlásom, hogy vezetésemmel a Dunapataji Új Élet Mezőgazdasági Kft.-ben olyan kísérleteket végzünk az egyik nagy baktériumgyártó cégnek, amelyik bizonyos baktériumokat, oltóanyagokat még forgalomba hozatal előtt a természetben, szántóföldi körülmények között tesztel. Ilyen kísérleteket az országban kilenc helyen végeznek, köztük az én településemen, Dunapatajon, amire büszke vagyok” – mondta Dusnoki Csaba.


Hozzátette: „Ez attól izgalmas szakmai kihívás, mert a tanulmányaim mellett ez szinte napi elfoglaltságot ad, hiszen magába foglalja a kísérletek beállítását, figyelemmel kísérését, értékelését, elemzését, a tapasztalatok összegzését, majd visszacsatolását mind a megrendelő, mind a gazdák felé.

Aki nem helybéli, az azt is kérdezhetné, miből áll a társadalmi szerepvállalásom? Nos, a legutóbbi önkormányzati választáson a dunapataji képviselő-testületben szereztem képviselői mandátumot, testületen belül az önkormányzat pénzügyi, fejlesztési és idegenforgalmi bizottság elnöki megbízatását töltöm be. Az számomra nyilvánvaló, ha a diplomát megszerzem, Bács-Kiskun megyén belül maradok, Dunapataj lesz a lakó-és munkahelyem.” – mondta az agrármérnök-jelölt Dusnoki Csaba.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK