2024. 05. 23. csütörtök
Dezső
: 387 Ft   : 357 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Miniszteri ösztöndíjas Dusnoki Csaba dunapataji agrármérnök-jelölt – Kilencezer pályázó közül kilenc hallgató kapott

Zsiga Ferenc  |  2021. 02. 14., 09:00

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Dusnoki Csabát, a Szent István Egyetem osztatlan agrármérnöki karának negyedéves, 22 éves hallgatóját kitűnő tanulmányi eredményéért, a baktériumok területén végzett kísérleti munkájáért, egy nemzetközi tanulmányversenyen csapatban elért első helyezésért részesítette Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban. Ennek rangját mi sem jelzi jobban, minthogy az egyetemek vezetése felterjesztésére országosan kilencezren pályáztak az ösztöndíjra, de csak kilencen, köztük Dusnoki Csaba, Dunapataj Nagyközség Képviselő testületének legfiatalabb tagja részesült az egyik legmagasabb állami ösztöndíjban.

Dusnoki Csaba portálunk kérdésére elmondta: „Az ösztöndíj elnyerésének csak egyik része volt a 4,5 feletti tanulmányi átlag. Emellett az elért szakmai sikereket éppúgy mérlegre tették, mint a társadalmi szerepvállalást.

Részemről a szakmai sikert az Agrárvirtus nemzetközi versenyen, csapatban elért első helyezés alapozta meg, valamint, hogy rendszeresen részt vettem az egyetemem által szervezett szakmai versenyeken, tudományos diákköri konferenciákon, pályaorientációs napokon. Ám ez még mindig nem lett volna elég a 2019/2020-as féléveket érintő Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjhoz, hiszen ilyen referenciákkal szerencsére nagyon sok hallgatótársam rendelkezik az országban. Ami egyedivé, talán kicsit kivételessé tette az én ajánlásom, hogy vezetésemmel a Dunapataji Új Élet Mezőgazdasági Kft.-ben olyan kísérleteket végzünk az egyik nagy baktériumgyártó cégnek, amelyik bizonyos baktériumokat, oltóanyagokat még forgalomba hozatal előtt a természetben, szántóföldi körülmények között tesztel. Ilyen kísérleteket az országban kilenc helyen végeznek, köztük az én településemen, Dunapatajon, amire büszke vagyok” – mondta Dusnoki Csaba.


Hozzátette: „Ez attól izgalmas szakmai kihívás, mert a tanulmányaim mellett ez szinte napi elfoglaltságot ad, hiszen magába foglalja a kísérletek beállítását, figyelemmel kísérését, értékelését, elemzését, a tapasztalatok összegzését, majd visszacsatolását mind a megrendelő, mind a gazdák felé.

Aki nem helybéli, az azt is kérdezhetné, miből áll a társadalmi szerepvállalásom? Nos, a legutóbbi önkormányzati választáson a dunapataji képviselő-testületben szereztem képviselői mandátumot, testületen belül az önkormányzat pénzügyi, fejlesztési és idegenforgalmi bizottság elnöki megbízatását töltöm be. Az számomra nyilvánvaló, ha a diplomát megszerzem, Bács-Kiskun megyén belül maradok, Dunapataj lesz a lakó-és munkahelyem.” – mondta az agrármérnök-jelölt Dusnoki Csaba.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 21., 12:57
A kerek évforduló alkalmából rendezett pénteki ünnepséghez – három vendég fotókör meghívásával – fotóklubok találkozója is kapcsolódott. Köszöntőt mondott Simon Zoltán alpolgármester és Péjó Zoltán klubelnök. A Művelődési Ház folyosóin berendezett kiállítást Lakatos György fagottművész nyitotta meg.
2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024-05-18 10:25:00
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK