2023. 09. 28. csütörtök
Vencel
: 388 Ft   : 368 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Négynapos non-stop országos horgászverseny indult Szeliden – 26 csapat, 78 horgásza próbálja ki tudását és szerencséjét

Négynapos non-stop országos horgászverseny indult Szeliden – 26 csapat, 78 horgásza próbálja ki tudását és szerencséjét
Zsiga Ferenc  |  2023. 09. 13., 13:46

A kora őszi időjárás szerdán kivételesen ritka, 33 fokos melege, a csütörtöktől várható eső, lehűlés, és a négy napon át tartó non-stop horgászat garantáltan komoly kihívás elé állítja annak a 26 csapatnak a 78 horgászát, akik beneveztek a Szelidi Országos Ponty és Amurfogó Versenybe. A hazánk szinte minden tájáról, például Budapestről, Győrből, Debrecenből, Bajáról, Kiskunhalasról érkező pecások szerdán 7:30-tól gyülekeztek Dunapataj-Szelid Holdfény Campingjében, ahol a verseny szervezői és a támogatói kör: Völgyesi Armand, az M Baits cég igazgatója, a Dunapataji Horgászegyesület, valamint a vállalkozások képviselői és magánszemélyek köszöntötték őket. A kitűnő reggeli, majd az ünnepélyes megnyitó, a horgászhelyek kisorsolása és elfoglalása után az egyes csapatok 13 órától vetették ki horgaikat. Ezzel elkezdődött a verseny, amelynek zárása négy nap múlva, vasárnap 12 órakor lesz.

Mint kiderült, kellett is a néhány órás felkészülési idő, hiszen idén a tó teljes 76 hektáros területét belakják a versenyzők, akik a négy napra figyelemmel komoly logisztikai háttérrel érkeztek.

Ahogyan azt a versenyt megnyitó Györgye László főszervező a szabályok ismertetésekor elmondta: a csapatok 4 bottal horgászhatnak, botonként 1 horog engedélyezett, a versenyen fonott zsinór használata tilos. A hajszálelőkés csalifelkínálás kötelező, az etetőkosár használata viszont nem megengedett. A versenyen az etetőanyag behordása, radar, GPS használata nincs tiltva.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Kötelező eszköz a ponty bölcső vagy matrac, a sűrű szövésű merítőháló… - és még hosszasan sorolhatnánk a kifogott halak és a természet védelmébe hozott szabályokat, intézkedéseket.

A verseny idén tavasszal először alkalmazott újdonsága, hogy a 8 kiló feletti halakat chippel látják el, folytatódik. A verseny állását az M.Baits Team Hungary és a „Szelidi versenyek” Facebook csoport oldalán lehet majd nyomon követni.

A főszervező bemutatta a versenybírókat: Lódri Péter, Müller Attila és Szabó László látják el ezt a feladatot. Az első halat kifogó csapat majd tőlük veheti át az óriáspezsgőt, de a versenybírók feladata lesz az is, hogy a 8 kiló feletti halakat chippel lássák el, és a természetesen a többit is mérlegeljék. Mint elhangzott, bármikor, még ha éjjel két órakor is 8 kiló feletti halat fog valaki, azt azonnal jelezze, hogy ne „törjék” az uszonyost, az minél hamarabb és kíméletesebben kerüljön vissza a tóba.

Aki azt hinné, hogy erre, mármint a 8 kilogramm feletti példányok kifogására aligha lesz példa Szeliden, az bizony téved, ugyanis a tavaszi horgászverseny abszolút győztese, a kiskunhalasi csapat - akkor három nap alatt - összesen 820 kilogramm, azaz 8,2 mázsa pontyot és amurt fogott ki, és ezek között szép számmal voltak 8 kiló felettiek.

Több mint ezer hal – köztük több mint 40 öt kiló fölötti –, két és fél tonna összsúly, 12,5 kilós ponty: minden idők legnagyobb összsúlyú fogását regisztrálták a háromnapos horgászversenyen.
bővebben ...


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Természetesen a horgászverseny vasárnapi eredményhirdetésén ott leszünk és remélhetően szép eredményekről számolunk be.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírekForrás: Baon.hu

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 07:10
Muzsikaszótól lesz hangos a város, amikor néptáncosaink színes forgataga a város hét pontján tart majd bemutatókat a Kalocsai Szüreti Felvonulás keretében. A helyszínek közt nyolc lovas kocsi szállítja majd a hagyományőrzőket, akik között talán már határon túliakat is láthatunk majd. Mutatjuk az időpontot és a helyszíneket!
2023-09-23 13:28:06
Szombati Ferenc muzsikája mellett, a Mezei Virágok Népdalkör előadását láthatják az érdeklődők, egy finom ebéd és más műsorok mellett!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 28., 10:12
Egy hónap múlva délután öt órakor már sötét lesz. Még >>>
2023. 09. 28., 09:14
Igazi C-vitamin bomba a piros csipkebogyó! Még >>>
2023. 09. 27., 16:56
A Kórházlelkészi Szolgálatának működése - mely a „Kéz a kézben” nevet kapta - jóval túlmutat a lelkipásztori szentségkiszolgáltatáson és az időszakos kórházi szentmiséken. Még >>>
2023. 09. 27., 10:33
Valaki kihasználta, hogy a vendégek nem zárták be az ajtót; az ismeretlen a szobából elemelt közel 150.000 forintot. Még >>>
2023. 09. 26., 12:16
Úgy tett, mintha megcsalt férjként rajtakapta volna az asszonyt és egy gázriasztó pisztollyal kirabolta a „házasságtörésben vétkes" férfi riválisát. Még >>>
2023. 09. 25., 17:54
A tűz felügyelet nélkül nem hagyható, távozás után pedig minden esetben gondoskodni kell annak biztonságos eloltásáról. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK