2022. 06. 30. csütörtök
Pál
: 397 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Öntözőrendszert, új lelátókat, világítást kap a dunapataji sportpálya

Zsiga Ferenc  |  2016. 11. 08., 20:37

Ha a kormány elképzelés az volt az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatásával, hogy a Dunapataj méretű települések minél városiasabb képet mutassanak, akkor ez a célkitűzés a nagyközség esetében szinte száz százalékban megvalósulni látszik. Az elnyert pályázatok számát tekintve a megyei rangsor elejére sorolható Dunapataj és a hozzá tartozó Szelid évről évre látványosabb fejlődése újabb állomáshoz érkezett. Az önkormányzat a települések fejlesztésére kiírt pályázaton 20 millió forint támogatást nyert az iskola melletti nagy sportpálya fejlesztésére és felújítására. A beruházásról Dusnoki Csabát kérdeztük.

A nagyközség polgármestere a sikeres pályázatról szólva úgy fogalmazott: a pályázati kiírásban szereplő sportinfrastruktúra-fejlesztés az önkormányzat azon régi elképzelésével találkozott, hogy az iskola melletti nagy sportpályát mielőbb a kor igényeihez, a pezsgő dunapataji sportélethez méltó szintre fejlesszék.

A pályázaton elnyert, hazai forrásból rendelkezésre álló 20 millió forinton olyan

új gyepszőnyeget terítenek a régi helyén, amelyhez automata öntözőrendszer csatlakozik.

A lelátók száma kettővel bővül, de ami ettől is nagyobb előrelépés, hogy

világítást kap a pálya.

Ezzel megnyílik az esti, éjszakai sportolás lehetősége. A polgármester kitért arra is, hogy a megújuló létesítményt nemcsak az egyesületek, hanem a szomszédos iskola, óvoda gyermekei is használják.

Mint megtudtuk, a benyújtott pályázatoknál sportlétesítmények esetében azt is vizsgálták, hogy azt több település igénybe veszi-e. Ez az előny Dunapataj esetében adott volt, hiszen a nagyközség iskolájába ordasi és géderlaki gyermekek is járnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 27., 14:19
A tavalyi élénk érdeklődés után most kisebb tömeget vonzottak a gasztronómiai különlegességei, holott az Érsekkertbe látogatókat most a LED-falas meccsnézésnél sokkal gazdagabb kiegészítő programsor várta péntek délutántól vasárnap estig. Aki lemaradt róla, vigasztalódjon összefoglalónkkal!
2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>
2022. 06. 30., 12:23
A megye több települése mellett a NAV ellenőrei Kalocsára is ellátogatnak. Még >>>
2022. 06. 30., 09:53
Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben – tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t. Még >>>
2022. 06. 29., 15:51
Vasárnap éjjel Decsen szólalkozott össze egy férfi egy másik társaság tagjaival, majd egy vasrúddal fenyegette őket. A válasz brutális volt: egy testvérpár zártszelvénnyel kezdte ütlegelni a férfit, akit a párja hívására kiérkező rendőrök és mentők eszméletlen, életveszélyes állapotban találtak. Még >>>
2022. 06. 29., 11:59
A kötelező zárt tartás továbbra is érvényben marad a magaskockázatú megyékben, ahogyan a kötelezően előírt szállítás előtti tamponvizsgálatok is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK