2024. 07. 18. csütörtök
Frigyes
: 390 Ft   : 357 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Összkerékhajtású gépkocsit kaptak a dunapataji polgárőrök

Zsiga Ferenc  |  2024. 07. 02., 08:52

Az elmúlt szombaton Dunapataj-Szeliden megtartott XX. Bács-Kiskun Vármegyei Polgárőrnapon egy összkerékhajtású Nissan típusú szolgálati gépkocsival bővült a Dunapataji Polgárőr Egyesület járműparkja. A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság tulajdonában lévő, az egyesület használatába adott, önkormányzati segítséggel felújított jármű kulcsát a jubileumi eseményen dr. Valóczki Ferenc rendőr ezredes, rendészeti főkapitány-helyettes adta át Szigeti Sándornak, a dunapataji polgárőrök vezetőjének.

A gépkocsi átvételt követően Szigeti Sándor portálunknak elmondta:

Noha jelenleg egy Skoda Octavia személygépkocsi segíti a polgárőrök mindennapi szolgálatellátását, nagy szükségünk volt egy összkerékhajtású járműre. Akár Dunapatajt, akár a hozzá tartozó Szelid üdülőfalut nézzük, nagy, részben lakott külterülettel rendelkezik. A most átvett jármű a normál közúti közlekedés mellett a komolyabb terepjárásokat segíti, az eső áztatta, csúszós útviszonyok közepette is jó szolgálatot tesz majd.”


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Szigeti Sándor rámutatott: a jármű átadása a vármegyei rendőr-főkapitányság, a helyi önkormányzat és a polgárőrség jó együttműködését is szimbolizálja. Mint elhangzott, a polgárőrök mobilitását a felújítás nyomán immár mintegy ötmillió forint értékű Nissan mellett elektromos és hagyományos robogók, a már említett Skoda Octavia biztosítja.

Ezúton is megköszönöm dr. Vaslóczki Ferenc főkapitány-helyettes úr szavait, amikor a jármű átadásakor annak használatához jó egészséget, kitartást kívánt és kérte, legyünk továbbra is biztos támaszai Dunapataj közbiztonságának. Valamennyi polgárőrtársam nevében mondhatom,büszkék vagyunk arra, hogy egyesületünk ilyen társadalmi háttérrel és ilyen támogatással rendelkezik.”– mondta Szigeti Sándor, a Dunapataji Polgárőr Egyesület vezetője.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.
2024-07-12 13:52:28
Már csak a látvány miatt is érdemes volt kilátogatni július 6-án, szombaton az Érsekkertbe, ahol szebbnél szebb motorok sorakoztak fel a IX. Motoros vezetéstechnikai és családi napon. A kétkerekűek szerelmesei nemcsak élményekkel, de hasznos tudnivalókkal és tanácsokkal is gazdagodtak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>
2024. 07. 17., 14:55
Visszajártak lopni, a kamera, a szerencse és a tulajdonos szemfülessége buktatta le a két dabasi és két soltvadkerti fiatalt. Még >>>
2024. 07. 17., 14:12
A helyszínelés, műszaki mentés idejére a rendőrség teljes szélességében lezárta az 53. számú főutat. Még >>>
2024. 07. 16., 10:00
Egy faddi férfi és élettársa „gőzölős kristályt” árult. Akadályoztatásuk miatt egyelőre szünetel a szolgáltatás. Még >>>
2024. 07. 16., 08:43
A zsákmány egy részét megtalálták a nyomozók, és azokat visszaadták a tulajdonosoknak Még >>>
2024. 07. 15., 11:58
Csütörtök óta tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, és a kijelölt tűzrakóhelyeken is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK