2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Szeliden üzleti, vendéglátói szempontból is sikeres volt a nyári szezon – Érzékelhető hatásuk van a családbarát fejlesztéseknek

Zsiga Ferenc  |  2019. 10. 26., 08:40

Szeliden üzleti, vendéglátói szempontból sikeres volt az idei nyári szezon, amely az árbevételt tekintve meghaladja a tavalyit – tájékoztatta portálunkat Váradi Gyula vállalkozó, akit az őszi rekord melegben a Dunapataj-Szelid üdülőfalu, a Szelidi-tó látogatottságáról, a turisztikai szezon tapasztalatairól kérdeztünk.

Váradi Gyula elmondta: ugyan a szezonnyitó bulit elmosta az eső, majd a nyár elején a hétvégi programoknak több alkalommal keresztbe tett az időjárás, de összességében vállalkozói, üzleti szempontból nem lehet panasz az idei szezonra.

A SZITTYÓTÉR ÜZLETEINEK, VENDÉGLŐINEK FORGALMA, BEVÉTELE MEGHALADTA A TAVALYIT.

A vállalkozó szerint immár egyre erősebben érezteti hatását az önkormányzat azon erőfeszítése, hogy családbarát üdülő és fürdőhellyé fejlesszék Szelidet.


Forrás: Zsiga Ferenc

Jó példa erre, hogy az októberben szokatlanul nagy, 23-24 fokos melegben gyermekes családok tucatja látogatnak ki a tóhoz, hogy igénybe vegyék a játszóteret, vagy egy jót biciklizzenek az új kerékpárúton, esetleg csónakázzanak a tavon.

Váradi Gyula vállalkozó
Forrás: Zsiga Ferenc

A természet ajándéka azzal is jár, hogy hétvégén az őszi szezon ellenére kinyitnak egy-két üzletet.

Idén a horgászok sem panaszkodhatnak. A gyakoribb haltelepítés következtében már nem csak a kitartóbbakat éri utol a horgászszerencse, ráadásul a partról pecázók is egyre eredményesebbek.

A turisztikai központ mellett fedett színpad és fedett nézőtér létesült, amely rossz időjárás esetén is helyet biztosít a szabadtéri programoknak, rendezvényeknek.
bővebben ...

Mint elhangzott, a szálláskiadók körében is várakozás kíséri az új Szelidi Turisztikai Központ átadását, amely ha jó kezekbe kerül, az eddig nélkülözött fedett nézőterű fedett színpadával rossz idő esetén is vonzza majd a vendégeket.

A FEDETT NÉZŐTERŰ FEDETT SZÍNPAD ÉS AZ ODA, KÖRÉJE SZERVEZETT KONCERTEK, NÉPÜNNEPÉLYEK ÚJ LENDÜLETET ADHATNAK MIND A KÖNNYŰZENEI, MIND A KULTURÁLIS PROGRAMOKNAK.

A Turisztikai Központ láthatóan hamarosan elkészül, így tavaszig lehetőség van átgondolni, hogyan lehet majd a leghatékonyabban, a legnagyobb megelégedésre működtetni az üdülőfalu egyik legnagyobb önkormányzati létesítményét – mondta Váradi Gyula.

Nyáron még itt tartott az új turisztikai központ építése
Forrás: Zsiga Ferenc

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés