2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Szelidi-tó futás, remek futóidőben – A legfiatalabb öthetes, a legidősebb 71 éves volt a mezőnyben

Szelidi-tó futás, remek futóidőben – A legfiatalabb öthetes, a legidősebb 71 éves volt a mezőnyben
Illés György Cinó  |  2019. 08. 07., 14:51

Sem eső nem volt, sem túl hideg, sem túl meleg nem nehezítette a négy táv valamelyikén elinduló, összesen több mint 600 futó dolgát a szombaton kilencedszer megrendezett, a Szelidi-tavat megkerülő futáson. Előzőleg sokan megijedtek az időjárástól – az előzetesen regisztrált futók közel ötöde visszalépett –, de hiányukat javarészt pótolták a helyszínen jelentkezők.

Idén 665-en regisztráltak előzetesen a Szelidi-tavat megkerülő futóversenyre. Bár előzőleg mintegy 100 fő jelezte, hogy korábbi szándéka ellenére nem fog részt venni a rendezvényen – őket az előző napok csapadékos időjárása riasztotta el –, azonban a helyszíni jelentkezők pótolták ezt a kiesést, így

MINDENNEL EGYÜTT 622 FŐ ÁLLT RAJTHOZ ÉS TELJESÍTETTE A NÉGY KIÍRT TÁV VALAMELYIKÉT, JELEZVE A FUTÓVERSENY TÖRETLEN NÉPSZERŰSÉGÉT.

  • A 4 Km-es, legkisebb távot közel 200 fő teljesítette az üdülőfalut megkerülő útvonalon,
  • a 11 Km-es, egykörös távra közel 300 futó vállalkozott
  • a kétkörös, 22 kilométeres távon mintegy 80 fő indult, míg
  • a teljes távot 60 futó teljesítette.


Forrás: Facebook / Szelidi-tó futás


A MEZŐNY LEGFIATALABBJA EGY ÖTHETES CSECSEMŐ VOLT,

aki persze nem önerejéből tudta le a távot, hanem édesapja tolta végig babakocsival a négy kilométeres pályán, három idősebb testvére kíséretében.

A KÉT LEGIDŐSEBB FUTÓ EGY ’48-AS, ILLETVE EGY ’51-ES SZÜLETÉSŰ INDULÓ VOLT.

Ez nem verseny, az időket sem mérjük, befutók sorrendjét sem figyeljük. Itt mindenki nyer, aki lefutja az általa vállalt távot, vagy csak futott egy jót. A versenyszerűen is futó résztvevők a sikerélményen túl lehetőséget kapnak, hogy fölmérjék magukat, hogy hogyan állnak a fölkészüléssel, az állóképességgel”– nyilatkozta az örömfutás céljáról és értelméről portálunknak a főszervező, aki azt is elmondta mukatársunknak, hogy a Szelidi-tó futás

A BSI Sportiroda 34. Spar Budapest Maraton felkészülési versenye volt.


Forrás: Facebook / Szelidi-tó futás


Remek futó idő

A visszalépők megviccelésére a sors tréfája az volt, hogy – amint Posztobányi Zoltán, a rendezvényt évről-évre megszervező Kalocsai Földön Futók vezetője portálunknak elmondta –

TALÁN MÉG SOHASEM VOLT ILYEN REMEK FUTÓIDŐ A KÍGYÓ FARKÁT MEGKERÜLŐKRE.

Bár a pálya itt-ott sáros volt, de végig jól járható – tette hozzá a „futónagykövet”.


Forrás: Facebook / Szelidi-tó futás


Jótékonysági mellékszálak

A SZERVEZŐK IDÉN TÖBB ÚJ KEZDEMÉNYEZÉSNEK IS TERET ADTAK A RENDEZVÉNYEN.

Az egyik ilyen volt, hogy a tömeg adta lehetőséget kihasználva a Kalocsai Életmentő Alapítvány is kitelepült segédeszközeivel a helyszínre, és

IGÉNY SZERINT BEMUTATÓKAT TARTOTTAK AZ ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁS, ÉLETMENTÉS, ÚJRAÉLESZTÉS FORTÉLYAIRÓL AZ ÉRDEKLŐDŐKNEK.

Farkas Éva javaslatára tanszergyűjtést is tartottak,
amit Posztobányi Zoltán sikeresnek minősített, mondván két-három bevásárlókocsira való tanszert gyűjtöttek össze. Az adományoknak a rászorulókhoz való eljuttatása az ötletgazda feladata lesz.

Részt vett a futóseregszemlén Iváncsics Zsolt, a „magyar Forrest Gump”,
aki hazánk futóberkekben jól ismert jótékonysági futója. Ő hátrányos helyzetű, fogyatékkal élő futótársak számára szokott gyűjteni, sőt alkalmanként erre a célra kialakított kocsival végig is tolja őket a pályán. Ez most is így volt:

A MAGYAR FORREST GUMP EZÚTTAL EGY SZEMIRA NEVŰ KISLÁNYT TOLT KÖRBE A PÁLYÁN.


Forrás: Facebook / Szelidi-tó futás

Gyűjtést szerveztek
a Kalocsai Földön Futók egy kerekes székes futótársuk, a futó alkalmakon speciális kerékpárjával részt vevő Berta-Somogyi Attila részére is, aki nemrégiben izomszakadást szenvedett. Ez nyilvánvalóan még jobban megnehezítette számára a sportolás mellett a hétköznapi teendők elvégzését is.
Az ő támogatására egy pénzadomány-gyűjtő urnát helyeztek ki, amellyel egy speciális zuhanyszék megvásárlását kívánják elősegíteni.


Forrás: Facebook / Szelidi-tó futásAz urnában bő 30 ezer forint került a rendezvény végére – tudtuk meg –, ami a segédeszköz bekerülési költségének csupán a töredéke.
Azonban más csatornákon is folyt a gyűjtés, így mostanára mindent egybevetve bő 200 ezer forint gyűlt össze – mondta el a KALOhíreknek a jótékonysági akció kedvezményezettje, hozzátéve, hogy így még mintegy 80-90 ezer forintra volna szükség, hogy megvásárolhassa a kinézett segédeszközt, amely lehetővé tenné, hogy higiéniai igényeit segítség nélkül, egyedül tudja ellátni.

AKI TÁMOGATNI SZERETNÉ A BERTA-SOMOGYI ATTILA JAVÁRA TÖRTÉNŐ GYŰJTÉST, AZ BANKI ÁTUTALÁSSAL IS MEGTEHETI, AZ ALÁBBI SZÁMLASZÁMRA TÖRTÉNŐ ÁTUTALÁSSAL:

10101164-20897500-01005009


Szponzorok

A főszervező, Posztobányi Zoltán ezúton is megköszönte a segítséget mindazoknak, akik a rendezvény sikeréhez így, vagy úgy hozzájárultak, köztük a segítőknek, akik a frissítőpontokon várták a futókat, gyúróknak, akik a megfáradt izmokat masszírozták, lazították, valamint azoknak, akik anyagilag, főleg dologi felajánlásokkal – ásványvízzel, frissítőkkel – támogatták a Szelid-futás megrendezését. A rendezvény e formájában nem jöhetett volna létre a BSI Sportiroda, a dunapataji önkormányzat, a hartai ivóvíztermelő Grőb Kft., a Kalocsai Porcelán Manufaktúra, a dunapataji Reál Élelmiszerboltot üzemeltető Szamösközi Tamás, a kalocsai Tesco, a szállítási feladatokban segédkező, kalocsai MarciTrans Bt., Jáksó Vince, illetve a biztonsági felügyeletet biztosító dunapataji polgárőrök támogatása nélkül.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés