2022. 07. 01. péntek
Annamária, Tihamér
: 397 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Új szolgálati Skodával bővült a Dunapataji Polgárőr Egyesület járműparkja – A Pataji Ősz rendezvényen adták át

Zsiga Ferenc  |  2019. 09. 19., 08:30

Dr. Fekecs Dénes, az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese, megyei elnök a Pataji Ősz rendezvénysorozat szombati ünnepélyes megnyitóján egy a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságnál szolgálatból kivont, de felújított, jó állapotban lévő Skoda Oktávia személygépkocsit adott át a Dunapataji Élet és Vagyonvédelmi Polgárőr Egyesületnek, amelyet a szervezet elnöke, Schrettrer Róbert vett át. A pataji polgárőrök immár második szolgálati járműve nagy szolgálatot tesz a Szelidi-tó és az üdülőfalú nyugalmának, vagyonvédelmének biztosításában.

Dr. Fekecs Dénes, az Országos Polgárőr Szövetség és a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége nevében köszöntötte az ünnepség résztvevőt, akiket a műsorvezető felvezető szövege szerint egy kis meglepetés vár. 

A meglepetésről hamar kiderült, hogy az nem más, mint a színpad bal oldalán parkoló, Polgárőrség feliratú, Skoda Oktávia személygépkocsi.


Forrás: Zsiga Ferenc

A jármű átadása előtt dr. Fekecs Dénes elmondta: „A kormány közel 10 éve jelentős összeggel támogatja a polgárőr szervezeteket. 

AZ, HOGY MAGYARORSZÁGON A KÖZBIZTONSÁG NEM KÖZBESZÉD TÉMA, AZ ELSŐSORBAN A RENDŐRSÉGNEK KÖSZÖNHETŐ, DE MINDEN FÓRUMON ELHANGZIK, HOGY A POLGÁRŐRSÉG NÉLKÜL EZEK AZ EREDMÉNYEK NEM JÖHETTEK VOLNA LÉTRE. 

A kormányzati, belügyi szervek segítenek abban, hogy a polgárőrök a munkájukat hatékonyan tudják végezni. 

Az Országos Rendőr-főkapitányság döntése alapjáén 150 darab használatból kivont, de még jó, polgárőri célokra kitűnően alkalmas gépjárműveket vehettünk át. Az Országos Rendőr-főkapitányság mellett szeretném köszönetemet kifejezni a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságnak is, amiért olyan állapotba hozták ezeket a járműveket, hogy új gumikkal szerelték fel, és egyéb olyan javítási, karbantartási munkákat hajtottak végre, ami alapján ezek a gépkocsik még hosszú ideig biztosítják a szolgálatellátást – mondta dr. Fekecs Dénes.

Hozzátette: a polgárőrség akkor tud jól működni, ha az önkormányzattal kitűnő az együttműködése. 

Két éve Dunapatajon volt a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Nap, amit az önkormányzattal közösen nagyon nagy sikerrel sikerült  megszervezni. 

Akkor elhangzott: egy újabb gépjárműre lenne szükség Dunapatajon, hogy nyári időszakban a Szelidi- tónál jobban tudják a szolgálatot teljesíteni. A dunapataji polgárőröknek van egy másik járműve is, de úgy gondolom, ez a Skoda Oktavia ezzel együtt nagyon jó helyre került.


Forrás: Zsiga Ferenc

Ezt a gépjárművet úgy adom át üzemeltetésre a pataji egyesületnek, hogy 

KÍVÁNOM, SZOLGÁLATI FELADATOKAT MINÉL EREDMÉNYESEBBEN HAJTSÁK VÉGRE A LAKOSSÁG NYUGALMA, BIZTONSÁGA ÉRDEKÉBEN. 

A helyi polgárőrök nevében Schrettrer Róbertelnök köszönte meg a járművet. Mint mondta:„A 29 éves egyesület 28 évet úgy töltött el, hogy a polgárőrök saját járműveiket használva vigyáztak a nagyközségre és az üdülőfalura. Nagyon örülünk, hogy egy jó autót kaptunk. Köszönjük szépen, nagy hasznát vesszük majd a szolgálatellátásban.” – mondta az egyesület elnöke, aki egy kézfogás kíséretében vette át dr. Fekecs Dénestől a jármű indítókulcsát, amellyel azóta már szolgálatellátás közben is találkoztunk Dunapatajon.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 27., 14:19
A tavalyi élénk érdeklődés után most kisebb tömeget vonzottak a gasztronómiai különlegességei, holott az Érsekkertbe látogatókat most a LED-falas meccsnézésnél sokkal gazdagabb kiegészítő programsor várta péntek délutántól vasárnap estig. Aki lemaradt róla, vigasztalódjon összefoglalónkkal!
2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>
2022. 06. 30., 12:23
A megye több települése mellett a NAV ellenőrei Kalocsára is ellátogatnak. Még >>>
2022. 06. 30., 09:53
Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben – tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t. Még >>>
2022. 06. 29., 15:51
Vasárnap éjjel Decsen szólalkozott össze egy férfi egy másik társaság tagjaival, majd egy vasrúddal fenyegette őket. A válasz brutális volt: egy testvérpár zártszelvénnyel kezdte ütlegelni a férfit, akit a párja hívására kiérkező rendőrök és mentők eszméletlen, életveszélyes állapotban találtak. Még >>>
2022. 06. 29., 11:59
A kötelező zárt tartás továbbra is érvényben marad a magaskockázatú megyékben, ahogyan a kötelezően előírt szállítás előtti tamponvizsgálatok is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK