2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Utolsó simításokat végzik az új Szelidi Turisztikai Központon – A járás egyedüli fedett nézőterű fedett színpada készült el

Zsiga Ferenc  |  2019. 10. 23., 09:41

Az utolsó projektelem, a fedett nézőterű fedett színpadot is magába foglaló Szelidi Turisztikai Központ építése a végéhez közeledik. A múlt év novemberében indult, majd a tél és a nyári fürdőszezon miatt alapjáraton, az erős zajhatásokat kerülve épített Központ Dunapataj- Szeled üdülőfalu legnagyobb önkormányzati beruházása. A többfunkciós Turisztikai Központ megvalósításával gyakorlatilag befejeződik a „Szelidi-tó infrastruktúra fejlesztése” című komplex projekt, amely a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat TOP pályázatán elnyert 333 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósulhatott meg.

Október 21-én, hétfőn a helyszínen járva tapasztaltuk, hogy a legnagyobb volumenű projektelem, a többfunkciós turisztikai központ építése a végéhez közeleg.

A fővállalkozó, a Generál Kft. építésvezetője helyiségről helyiségre járva bemutatta, hogy az épületben helyet kapott egy vendéglátóegység a kiszolgáló helyiségekkel, elkészültek a korszerű illemhelyek, öltözők, elsősegélynyújtó helyiség, információs iroda és ajándékbolt.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Egy komolyabb rendezvényhelyszín érdekében a többfunkciós turisztikai központ mellett fedett színpad és fedett nézőtér létesült, amely rossz időjárás esetén is helyet tud biztosítani a szabadtéri programoknak, rendezvényeknek.

A régi szabadtéri mozi önálló kis vetítő épületét felújították, így megfelelő érdeklődés esetén a központ szabadtéri moziként is működhet.

EZ ANNYIBAN ÚJSZERŰ, HOGY A KALOCSAI JÁRÁSBAN EGYELŐRE EZ AZ EGYETLEN FEDETT NÉZŐTERŰ FEDETT SZABADTÉRI SZÍNPAD.

A színpadhoz művészöltözők, a fellépők részére kialakított zuhanyzók, mellékhelyiségek is tartoznak. A létesítményt nagy területen térburkolat veszi körül, de a strand területére való, kontrollált bejutás érdekében kerítési is építettek.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A Turisztikai Központnak, mint a legnagyobb projektelemnek a végső átadási határidejét meghosszabbították, az eredeti 2019. július 31-i átadási időpontot november 28-ra módosították. Az építésvezető szerint a munkálatokat a határidő előtt közel két héttel korábban befejezik.

Mint emlékezetes, ennek a 333 millió forintos, száz százalékos támogatású projektnek a keretében készültek el korábban a strand bejáratainál és a strandkiegészítő létesítményeknél a térkőburkolatú járdák, illetve felújították a Szelidi-tóhoz vezető  önkormányzati utat is.

A projekt konzorciumi együttműködés keretében valósul meg,

A KONZORCIUMI PARTNER A BÁCS-KISKUN MEGYEI TURIZMUSFEJLESZTÉSI ÉS MARKETING NONPROFIT KFT.

A fejlesztés hosszú távú célja a turisztikai vonzerő növelése, az aktív turizmus, ezen belül is a Szelidi-tó, mint természetes fürdőhely népszerűsítése. Fontos célkitűzés volt a turisztikai szezon meghosszabbítása, a látogatószám növelése, valamint a biztonságos, gyors és akadálymentes közlekedés feltételeinek megteremtése is.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Az európai uniós támogatás segítségével már az idei fürdőszezon kezdetére megvalósult a Szelidi-tó déli partján lévő kijelölt strand turisztikai infrastruktúrájának megújítása, a strand, a fürdőhely komplex, egységes arculatú, építészeti fejlesztése.

A strand higiénés, esztétikai, biztonsági, információs, környezeti állapotának javítása, az aktív sportos strandélet infrastrukturális feltételeinek megteremtése szinten ezen célkitűzések jegyében valósult meg.

Mint emlékezetes, a sportos strandélet részeként játszótér, kültéri fitneszpark, biztonsági és családbarát elemként pedig vízimentő torony épült. A strand területén fedett kiülőket, padokat, hulladékgyűjtőket, napvitorlákat, párakapukat, információs táblákat is elhelyeztek.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A legnagyobb volumenű projektelem, a többfunkciós turisztikai központ építésének befejezésével megnyílik a lehetősége annak, hogy a 2020-as idegenforgalmi és fürdőszezon már egy nagyobb vonzerőt biztosító infrastrukturális háttérrel induljon a Szelidi üdülőfaluban, a Szelidi-tó környezetében.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés