2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

V. Szelidi tó Gasztrofesztivál – Első nap: „hangolás” az újdonsült helyszínen

Illés György Cinó  |  2018. 08. 07., 17:33

Koncertek és spirituális élményt nyújtó szertűz nyitotta, az apránként odaszállingózó közönség részéről eleinte az új helyszín felé kissé bizalmatlan puhatolózás fogadta, a szervezők részéről pedig izgatott várakozás övezte a fesztivál első napját: letöri-e az érdeklődését a kényszerű helyszínváltozás? Cikkünkben a Country Road nyárvégi fellépéseiről is olvashatnak, a Palmetta néptáncos show-műsorral kiegészített koncertjéről pedig videoízelítőt közlünk!

Idén nyoma sem volt a Szelidi-tó Gasztrofesztivált már több ízben megtréfált viharoknak és esőnek. Ehelyett tikkasztó hőség várta a fesztivál első napjának közönségét. Amint azt már a beharangozó cikkünkben is megírtuk, új helyszínre költözött a Szelidi-tó Gasztrofesztivál, miután Dunapataj önkormányzata nem járult hozzá, hogy a megszokott helyszínén, a strandon tartsák meg az immár ötödször megrendezésre került rendezvényt. Azt azonban feltételként szabták a kemping bérbeadásakor, hogy ezt a fesztivált bérmentesen kell befogadni. Ez így is történt, és a Gasztrofesztivál és közönsége jól meg is fért a kemping másik felét bérlő vidámpark mellett.

A pénteki napon két koncert és egy különleges szertartás várta a résztvevőket.

A ZENÉT EZEN A NAPON A NÉPSZERŰ KALOCSAI COUNTRY ROAD EGYÜTTES ÉS A NÉPZENEI MOTÍVUMOKAT BŐSÉGESEN ALKALMAZÓ, A VILÁGZENE ROCKOS VONULATÁHOZ ILLESZKEDŐ PALMETTA EGYÜTTES SZOLGÁLTATTA.

A kalocsai csapat hozta a szokásos formát, azonban sokaknak némi csalódást okozott, hogy a Palmetta kérésére a kiírtnál korábban kezdték a koncertet – már valamivel fél nyolc után belecsaptak a hurokba –, így az elejéről többen lemaradtak. Hamarosan azonban újra találkozhatnak velük: e hétvégén a hartai Őrült Hajók Versenyén játszanak, ott gyermekműsorukat hallgathatjuk majd meg. Ha pedig ragaszkodunk a folk-pop-rock repertoárjukhoz, akkor sem kell sokat várnunk, ugyanis pár hét múlva pontosan ugyanezen a helyen, a szelidi Árnyas Kempingben, a Pirates Family MC motoros találkozóján azt is meg hallgathatjuk!

A Palmetta együttes egyedi karakterét nehéz pár szóban leírni, így aki nem látta-hallotta még őket, az a fenti fél mondat alapján nehezen képzelheti el zenéjüket. Ezért az egyik számukat videóra vettük, már csak azért is, hogy Olvasóink részesülhessenek a számokat színesítő táncos produkcióból is.

A szertűzről, amely az első nap eseményeit zárta, a napi gyors rovatban már külön cikkünk is született, amelyben egy kis videót is közöltünk róla. Különösebben hozzátenni már nem is kívánunk mást, hiszen

AKI ÁTADTA MAGÁT AZ ESEMÉNYNEK, OLYAN SPIRITUÁLIS ÉLMÉNYBEN RÉSZESÜLHETETT, AMELYET UGYANCSAK NEHÉZ LENNE ITT NÉHÁNY RÖVID MONDATTAL LEÍRNI.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Ezért a napi gyors cikkben írtakat most már csak fotógalériánkban látható képsorozatunkkal egészítjük ki.

Összegezve az első nap tapasztalatait: pénteken az érdeklődés viszonylag szerénynek mutatkozott, így a szervezők a korábban már említett, feszült izgalma és várakozása az közönség lelkesedését illetően még nem lankadhatott, nem nyerhetett elégtételt kíváncsiságuk. E kérdésre

A HATÁROZOTT VÁLASZT A SZOMBATI NAP ADTA MEG.

Erről külön cikkben.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 08:47:44
A kalocsai kereskedő, Szabó Ferenc a ravatalon feküdt, amikor a város népe a jobbágy-felszabadításra koccintott. Petőfi költészetét általa ismerhették meg a kalocsaiak, unokaöccse a szabadságharc lőporfelelőse volt. A sírvers, a sírkő és az alatta eltemetett személy történetét a március 15-ei emlékhelyavatón ismerhettük meg.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 23., 08:55
Az ingatlant 1999-ben építtette a gépészmérnök végzettségű kecskeméti férfi. Még >>>
2023. 03. 22., 18:32
A fülöpjakabiak közel 900 ezer forintot gyűjtöttek össze a hétvégén Tamási Izabella családjának megsegítésére. Még >>>
2023. 03. 22., 17:12
A termékbeszerzések és - értékesítések valójában színlelt gazdasági események voltak, a bűnszervezet vezetőjének „kezei" közül sem a pénz, sem a telefonok nem kerültek ki. Még >>>
2023. 03. 22., 17:03
CsaTTlakozz elnevezéssel új országos rendőrségi kampány indult, amely a biztonsági öv fontosságára hívja fel a figyelmet - jelentette be az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának vezetője kedden Budapesten. Még >>>
2023. 03. 22., 11:39
Nem csak egyszerű, de gyors is és ráadásul mennyei sütemény! Többször is kipróbált receptet hoztunk nektek, ami Húsvétra is tökéletes választás lehet! Még >>>
2023. 03. 22., 08:06
A Kalocsai járásban több helyen is végez fertőtlenítési és hálózattisztítási munkát a Kiskunvíz. Még >>>