2022. 01. 25. kedd
Pál
: 359 Ft   : 317 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Vezérelhető, forgatható térfigyelő kamerák növelik Dunapataj közbiztonságát

Zsiga Ferenc  |  2022. 01. 02., 14:22

Mintegy a település karácsonyi ajándékaként, december elejétől Dunapataj nagyközség közbiztonságát, a polgárok szubjektív biztonságérzetét valamennyi ki és bevezető úton, a körforgalmi csomópontoknál, a kiemelten fontos településrészeken korszerűsített és új vezérelhető, forgatható és fix térfigyelő kamerák növelik – tájékoztatta lapunkat Dusnoki Csaba. A polgármester elmondta: a november utolsó napján, összesen 22 helyszínen lezárult korszerűsítés, fejlesztés megvalósítását a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) 11, 858 milliós pályázati forrása tette lehetővé.

A településvezető emlékeztetett: napjainkban a digitális technológiák, elektronikai és számítástechnikai eszközök, szoftverek olyannyira rohanó ütemben fejlődnek, hogy a Dunapatajon 2013-ban és 2015-ben kiépült kamerarendszer mára elavulttá, korszerűtlenné vált. A JETA-projekt keretében ezeket a mára már kicsit idejétmúlt kamerarendszereket újítottuk fel, korszerűsítettük, bővítettük a legmodernebb technika és technológia beszerzésével, immár működtetésével. A beruházás részét képezte 4 darab rendszámfelismerő és 25 darab nyitható, motoros zoom-mal rendelkező fix kamera beszerzése a szükséges hálózati rögzítővel és 32 darab memóriakártyával. A rendszer negyven darab adatátviteli eszközzel, antennával, szünetmentes, illetve szünetmentesíthető tápegységekkel, akkumulátorokkal is kiegészült. A pályázati összegből ezek felszerelése, beszerelése, az IP kamerák, rádiós eszközök, képrögzítő beállítása, a rendszerprogramozás beüzemelése is megvalósult.


Dusnoki Csaba szólt arról is, hogy a nagyközség belterületén működő köztéri figyelőrendszer végpontja a Kalocsai Rendőrkapitányság dunapataji körzeti megbízotti irodájában került kialakításra. Az önkormányzati tulajdonú térfigyelő központot, mint a kameraképek megjelenítésére, feldolgozására, elemzésére szolgáló operátor munkahelyet a dunapataji Művelődési Ház egyik helyiségében alakították ki. Az új vezérelhető, forgatható és a fix kamerákat a ki-és bevezető utakon, a kiemelten fontos településrészeken, a fontosabb csomópontokba, kereszteződésekbe telepítették.

A polgármester kiemelte: a kamerák elhelyezésével, korszerűsítésével sikerült elérnia lakosság szubjektív biztonságérzetének növelését. Biztosítani tudjuk a közintézmények, a közvagyon, építészeti értékek, turisztikai látványosságok, a magántulajdon és az állampolgárok védelmét, lehetővé tettük a bűncselekmények, szabálysértések elkövetésének megelőzését. A kamerák segítségével beazonosíthatóvá, felismerhetővé váltak a helyi és átutazóé elkövetők, a gépjárművek rendszámai, így könnyebben a tettesek nyomára bukkantak, bukkannak a rendőrök, mely az elmúlt években a bűncselekmények számának csökkenését is eredményezte a településen.


Dusnoki Csaba hozzátette: köszönet illeti a JETA kuratóriumát, hogy támogató döntésüknek köszönhetően a felújítások mellett teljesen új kamerahelyeket alakíthattunk ki például az újonnan épült bölcsőde épületénél, a Béke téren és további frekventált helyen. Az összesen 22 helyszínből 3 teljesen új, 19 helyszínen pedig a korábban létesített kamera került korszerűsítésre, amely újabb nagy lépés a Dunapatajon és a Szelid-üdülőfaluban élők, nyaralók komfortérzetének növelése terén.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 24., 17:59
Számos médium közölte a gyászhírt, a Kossuth Rádió adását megszakítva tájékoztatott olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászunk halálhíréről. Még >>>
2022. 01. 24., 17:35
Kedden, szerdán és csütörtökön gallyazási munkálatok miatt körültekintőbben kell közlekedni. Még >>>
2022. 01. 24., 09:36
A két egyesület az új polgárőr autókat a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjának pályázati forrásából szerezte be. Még >>>
2022. 01. 24., 09:02
A másik vendéget lopta meg a delikvens, sőt, a keresztelési ajándékát is visszalopta. Még >>>
2022. 01. 23., 19:10
Ma egész délután zajlottak a baráti meccsek az EMIKA koripályán! Még >>>
2022. 01. 23., 18:29
Élhetőbb város kialakításához hozzátartozik, hogy jó nemzetközi kapcsolatokat ápoljunk olyan partnerekkel, akik a térségünkben jelen vannak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés