2022. 12. 07. szerda
Ambrus
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Kerékpárnyeregbe pattantak az ovisok és kisiskolások Dunaszentbenedeken

Kerékpárnyeregbe pattantak az ovisok és kisiskolások Dunaszentbenedeken
2021. 02. 02., 14:43

Egy, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzatnál lévő TOP-os közlekedésfejlesztési pályázat segített abban, hogy a dunaszentbenedeki önkormányzat korszerű gyermekkerékpárokat vásároljon az óvodások és a kisiskolások részére. A gyerekek először az óvoda és az iskola udvarán próbálták ki a bicikliket, hogy a biztonságos közlekedés szabályainak betartását először felügyelet mellett gyakorolják.

Mint Vargyas Mihály polgármester elmondta: a gyerekek nagy örömmel próbálták ki az új kerékpárokat az intézmények udvarán. Különösen azok a kisfiúk, kislányok, akiknek nincs saját biciklijük, és korábban emiatt nem tudtak részt venni az intézmények kerékpáros programjain. A pályázati forrás segítségével viszont már ennek sem lesz akadálya a jövőben, különösen, ha az időjárás is tavasziasra fordul.


A településvezető arról is beszámolt: Dunaszentbenedeken megvalósításra került egy a megyei önkormányzat által koordinált TOP-os közlekedésfejlesztési pályázat. Ennek keretében felújítottuk a község kerékpárútját, valamint ennek a pályázatnak a részeként vásároltuk a kerékpárokat. A17 darab kétkerekűből 10-et kapott az óvoda, és 7 került az iskola használatába.”

Az új kerékpárokkal az iskolások szervezhetnek kisebb túrákat, ügyességi versenyeket, az óvodások pedig az erre a célra kialakított betonterületen tudnak majd kerekezni. Munkatársaim a gyerekek életkorának megfelelően választották ki a bicikliket, így a legkisebbek támasztókerekes gyerekbicikliket használhatnak.– mondta Vargyas Mihály polgármester.
Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 12. 02., 13:56
Két év alatt 150 millióval csökkentek Kalocsa éves adóbevételei, miközben a következő évben mintegy 350 milliós rezsiköltség-növekedéssel kell számolni, így a bevételek növelése elkerülhetetlen. A Vállalkozói Klub levélben kérte a javaslat elvetését, de a fentiekre tekintettel a szerda délutáni testületi ülésen mégis megszavazta azt a grémium többsége. A döntéstől bő 60 milliós bevétel-növekedést várnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 06., 22:49
E percekben is tart Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt MOL elnök-vezérigazgatója. A továbbiakban az ár kutanként és naponként változhat, a ma éjjeltől érvényes árakat már ismertették. Még >>>
2022. 12. 06., 16:15
A Mol a karbantartás után ugyan újraindította a százhalombattai Dunai Finomítót, de a teljes kapacitás elérése több hetes folyamat, egyik napról a másikra nem oldódnak meg az ellátási problémák, és ahhoz az importnak is helyre kellene állnia a jelenlegi pánikvásárlások és készletfelhalmozások mellett - jelentette be a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a Kossuth rádió Déli krónikájában kedden. Még >>>
2022. 12. 06., 16:03
Szilikonból készült muffinsütőformát hívott vissza a forgalomból a Pepco - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján kedden közzétett felhívásban. Még >>>
2022. 12. 06., 09:38
Eltűnt a 16 éves Tóth Alisa Angelika! A fiatal, kalocsai lány december 3-án tűnt el, a rendőrség keresi. Még >>>
2022. 12. 06., 08:40
A hatodik játéknaphoz érkeztünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2022. 12. 05., 10:52
Folytatódik a változékony idő a jövő héten is, a hét elején egy érkező hidegfront miatt csapadékra kell számítani, a hét második felében pedig inkább felhős, borult idő várható, többfelé esővel, záporral. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK