2024. 07. 21.
Dániel, Daniella
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

1132 kilométert gyűjtöttek a dusnoki kerékpáros kihíváson március 15-én

1132 kilométert gyűjtöttek a dusnoki kerékpáros kihíváson március 15-én
Kiss Dániel  |  2023. 03. 19., 09:20

A hűvös, szeles időjárás ellenére is több mint ezerszáz kilométer gyűlt össze a Kincskereső Egyesület „Talpra magyar!” – vagy inkább kerékpárra! nevet viselő rendhagyó megemlékezésén. Az 1848 kilométeres célkitűzés közel kétharmadát érték el, 94 résztvevővel.

Mint korábban beszámoltunk róla, a dusnoki József Attila Művelődési Házban rendezett, számos művészeti ágat egyesítő irodalmi kávéházi est után újabb rendezvénnyel szeretett volna csatlakozni a Petőfi 200 emlékév áramlatába a helyi Kincskereső Egyesület.

A „Talpra magyar!” – vagy inkább kerékpárra! nevet viselő kihívás céljaként azt tűzte ki az egyesület, hogy együtt 1848 kilométert kerékpározzanak, hat, illetve tizenkét kilométeres körök teljesítésével, azonban a szerdai hűvös, szeles időjárás megnehezítette az erőpróbát.

Forrás: Kiss Dániel / KALOhírek

Hodován Péter, a Kincskereső Egyesület elnöke elmondta, a reggeli időjárást látva kissé bizonytalanná vált, hogy megrendezik-e a kihívást, azonban a szervezők egymást kezdték el bátorítani és az eső is elcsendesedett, így úgy döntöttek, hogy belevágnak. 
Hiszen – mint idézte – „bátrak voltak, akik mertek”, továbbá
Petőfit és a barátait sem rémisztette el a szemerkélő eső 1848-ban.

Forrás: Kiss Dániel / KALOhírek

10 órától folyamatosan érkeztek kerékpárjaikkal a jelentkezők, mások gyalog vagy épp görkorcsolyával vállaltak egy-egy, vagy épp több távot. Voltak, akik vidékről szerettek volna csatlakozni: a Mecsekből, Budapestről, illetve Zalaegerszeg környékéről is hozzájárultak a sikerhez, összesen 84 kilométerrel.

A 94 indulóból a legfiatalabb 2, a legidősebb 74 éves volt, illetve volt olyan apa-fia páros, akik együtt tettek meg 48 kilométert.

Forrás: Kiss Dániel / KALOhírek


Azt gondolom mi, akik szerveztük, elégedettek lehetünk, hiszen ilyen időben, ilyen körülmények között, ennyi kilométert letekerni nagyon szép dolog. A forradalom is kitört, aztán nem sikerült, de nyoma maradt a magyar történelemben, azért vagyunk ma itt” – hangsúlyozta Hodován Péter a kihívást záró rövid megemlékezésen, ahol kihirdette az elért eredményt, továbbá köszönetét fejezte ki a résztvevőknek és a szervezőknek.

Forrás: Kiss Dániel / KALOhírek

Az időjárási viszonyok miatt nem szabadtéren, tábortűz mellett, hanem a Bárka épületében zárták a rendezvényt, ahol közösen elénekelték a Himnuszt. A műsor során felidézték a történelmi eseményeket, elhangzott a 12 pont, elszavalták a Föltámadott a tenger és a Magyar vagyok Petőfi-verseket, továbbá megzenésített formában a Nemzeti dal is felcsendült.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK